Φάκελος αριστερό μπακ, μετά τον Λίνο... τι;

Από paok24: Η θέση που «πονάει» περισσότερο τον ΠΑΟΚ δεν είναι άλλη από αυτή του αριστερού μπακ, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να στρέφουν την προσοχή τους, στη μεταγραφή που θα καλύψει το συγκεκριμένο κενό.
Πηγή: paok24.com
Φάκελος αριστερό μπακ, μετά τον Λίνο... τι;

 Η θέση που «πονάει» περισσότερο τον ΠΑΟΚ δεν είναι άλλη από αυτή του αριστερού μπακ, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να στρέφουν την προσοχή τους, στη μεταγραφή που θα καλύψει το συγκεκριμένο κενό.
Όπως είναι ήδη γνωστό, την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για την ενίσχυσή του στο αριστερό άκρο της άμυνας, σε μια θέση που τα τελευταία χρόνια έχει «πληγώσει» τον Δικέφαλο, καθώς αδυνατεί να βρει τον άνθρωπο που θα συνεχίσει την παράδοση του Λίνο.

Ο Βραζιλιάνος –νυν σκάουτερ του ΠΑΟΚ στην πατρίδα του- άφησε παρακαταθήκη στους «ασπρόμαυρους» τις 220 εμφανίσεις του με την φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος, αλλά και τα 16 γκολ με τις 41 ασίστ που μέτρησε στην καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Μια… κληρονομιά βαριά για τους υποψήφιους αντικαταστάτες του, οι οποίοι στον ΠΑΟΚ δεν ήταν και λίγοι, αφού μετά το τέλος της καριέρας του Λίνο στον Δικέφαλο, στο αριστερό άκρο της άμυνας του, αγωνίστηκαν και προσπάθησαν να καθιερωθούν πέντε ποδοσφαιριστές.

Από τον Σπυρόπουλο... στον Λεβέκ

Ο πρώτος παίκτης που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Λίνο, ήταν ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος όμως μέτρησε μόλις 25 συμμετοχές με μια ασίστ στα δύο χρόνια παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, χωρίς να ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του.

Ο δεύτερος που ήρθε με την προοπτική να πάρει την φανέλα βασικού στο σπίτι του, αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ ήταν ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος ναι μεν βρήκε με το "καλημέρα" μια θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ αλλά με το ρόλο του στόπερ, αφού στον Δικέφαλο κατέγραψε ελάχιστες συμμετοχές ως αριστερός μπακ.

Εκεί που... κάπως φάνηκε πως ο ΠΑΟΚ βρήκε «λύση» στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας του ήταν με τον Ράζβαν Ρατς, με τον Ρουμάνο να καταγράφει 41 συμμετοχές με τρία γκολ και οκτώ ασίστ, όμως λίγο η ηλικία του, λίγο οι διαφωνίες του με τον Άγγελο Αναστασιάδη και στην συνέχεια με τον Ιγκόρ Τούντορ, τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου...

Στην πορεία της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ο Λέοβατς παρουσίασε αρκετές μεταπτώσεις στις εμφανίσεις του, αναγκάζοντας του ανθρώπους του ΠΑΟΚ να κινηθούν εκ νέου για την απόκτηση αριστερού μπακ, με τον Ντοριάν Λεβέκ το καλοκαίρι να περνάει το κατώφλι της Τούμπας.

Λεβέκ… αγνοείται

Ο Γάλλος αμυντικός ήρθε με την προοπτική να αυξήσει τον ανταγωνισμό στο αριστερό άκρο της άμυνας, όμως στο πρώτο του εξάμηνο στον ΠΑΟΚ, πρόλαβε να καταγράψει μόλις μια 65λεπτη συμμετοχή απέναντι στην Κέρκυρα, για την 2η αγωνιστική της Super League, αφού οι συχνοί τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να  βρει καθ’ολη την διάρκεια του πρώτου γύρου σταθερό ρυθμό προπονήσεων.

Η επιλογή απόκτησης του Λεβέκ κρίνεται εκ του αποτελέσματος, ως λανθασμένη, με τους επιτελείς του ΠΑΟΚ να «τρέχουν» την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, για να καλύψουν για ακόμη μια φορά το… κενό στην αριστερή πτέρυγα της αμυντικής γραμμής του Δικεφάλου.

Οι δοκιμές εκ των έσω

Την φετινή σεζόν -μάλιστα- το πρόβλημα στην θέση του αριστερού μπακ, φάνηκε και από τις αλλαγές εκ των έσω, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, αλλά και τον Χοσέ Κρέσπο να είναι αυτοί που κλήθηκαν να καλύψουν το κενό, ανταποκρινόμενοι με επιτυχία στα καθήκοντα τους.

Αλλαγή εκ των έσω μπορεί να θεωρηθεί και του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, αφού ο νεαρός αμυντικός στο ξεκίνημα της καριέρας του λογιζόταν ως δεξιός μπακ, όμως και αυτός μετατέθηκε στα αριστερά, ανταποκρινόμενος αρκετά καλά στα καθήκοντα του σε όσα ματς πήρε την ευκαιρία του από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο δανεισμός του Γιαννούλη

Δεδομένου του προβλήματος που δημιουργήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, αλλά και των εμφανίσεων που πραγματοποιεί με τον Ατρόμητο, ερωτήματα εγείρει και η επιλογή του δανεισμού του Δημήτρη Γιαννούλη, που θα μπορούσε να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση, όμως θεωρήθηκε καλύτερο λόγω της ηλικίας του να παραχωρηθεί δανεικός, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες από το πρωτάθλημα της Super League,έχοντας αγωνιστικό ρυθμό στα πόδια του.

Το ζητούμενο πλέον για τους «ασπρόμαυρους» είναι να βρεθεί ο παίκτης που θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο την θέση του αριστερού μπακ, θωρακίζοντας περισσότερο την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, με τα πρώτα ονόματα να κάνουν ήδη την εμφάνιση τους, με τον Μάρσιο Αζεβέδο και τον Νίκλας Χουλτ να φιγουράρουν ψηλά στην μεταγραφική λίστα του Δικεφάλου.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε ακόμη...