Noor1: Καταθέτει σήμερα ως ύποπτος ο Μαρινάκης

Από sdna.gr: Στις 10 το πρωί της Πέμπτης (21/12) ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης
Πηγή: sdna.gr
Noor1: Καταθέτει σήμερα ως ύποπτος ο Μαρινάκης

σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή του σε κακουργηματική υπόθεση που σχετίζεται με το πλοίο «Noor One», το οποίο μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης.

Όπως αναφέρει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Έλληνας εφοπλιστής έχει κληθεί να καταθέσει, με σκοπό να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση. Η κατάθεση του θα γίνει ανωμοτί, ως ύποπτος, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι πολύ πιθανό να πάρει προθεσμία κάποιων ημερών για να μελετήσει τη δικογραφία λόγω του μεγάλου όγκου της.

Εκτός από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κλήσεις έχουν λάβει ο Νικόλαος Συντυχάκης, διευθύνων σύμβουλος της Capital, εταιρείας συμφερόντων του Μαρινάκη, ο ασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης και ο Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, δικηγόρος και συνεργάτης του εφοπλιστή.

Ολοι καλούνται από την εισαγγελική λειτουργό σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων οι οποίες προέκυψαν από την έρευνα.

Δύο μόλις μήνες μετά τις απειλές για τη ζωή της που κατήγγειλε με επιστολή της στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., η προϊσταμένη της Εισαγγελίας φέρεται έτοιμη να ολοκληρώσει την πολύμηνη έρευνα, την οποία είχε αναλάβει με σκοπό να εξακριβωθούν ενδεχόμενες κακουργηματικές πράξεις, όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κι άλλα αδικήματα που συνδέονται με την ηρωίνη του «Noor One».

Υπενθυμίζεται πως στις 12 Αυγούστου 2016 η αντεισαγγελέας Εφετών, Μαρία Τρουπή, άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για την πλειονότητα των κατηγορουμένων του ναρκόπλοιου.

Διαβάστε ακόμη...