Ο... πατέρας των αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: O διπλός ρόλος του Στέλιου Μαλεζά που οδηγεί τον ΠΑΟΚ σε σωστά μονοπάτια.
Πηγή: sdna.gr
Ο... πατέρας των αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ

Με την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ ύστερα από την όμορφη εμπειρία στη Γερμανία και μετά από το σύντομο πέρασμα του στον Παναιτωλικό, ουσιαστικά ο Στέλιος Μαλεζάς "υπέγραφε" μία συμφωνία που τον κρατούσε για "πάντα" εκεί που μεγάλωσε, στην Τούμπα.

Ο Έλληνας αμυντικός γύρισε διαφορετικός από το Ντίσελντορφ. Βελτιωμένος αγωνιστικά αφού φαίνεται καλύτερος τακτικά και πιο σίγουρος για τον εαυτό του. Η πιο σημαντική του αλλαγή ήταν πως ήταν πιο ώριμος να αντιμετωπίσει καταστάσεις αλλά και έμπειρος να ηγηθεί των αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ. Ο Μαλεζάς είναι ο πιο παλιός στην ομάδα και από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Δικεφάλο μέχρι και σήμερα ήταν πάντα ο πιστός «στρατιώτης». Πέρασε πολλές φάσεις του ΠΑΟΚ, μεγάλωσε μαζί του, πέρασε εύκολες και δύσκολες στιγμές, αλλά ήταν πάντα εκεί, κρατώντας μάλιστα χαμηλό προφίλ ως "πιστός στρατιώτης".

Και τώρα που ο ΠΑΟΚ τον χρειάζεται ξανά, φώναξε παρών και όχι απλά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, αλλά έβαλε μπροστά τα στήθη του και κέρδισε μία ακόμη μάχη. Ο Μαλεζάς μάλιστα κατάφερε να συνδυάσει την "αντεπίθεση" της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου με το όνομα του καθώς τα προβλήματα στο κέντρο της άμυνας τον έφεραν βασικό και αυτός όχι μόνο βοήθησε αμυντικά αλλά με το γκολ του στα Χανιά έγινε και ο "ήρωας" της ομάδας του. Μαζί του φυσικά οι... πιτσιρικάδες, Λημνιός, Κουλούρης αλλά και Πέλκας. Τα πρόσωπα που άλλαξαν το πρόσωπο του ΠΑΟΚ προς το καλύτερο. Όλα τα παιδιά του Στέλιου.

Ο «Μάλε» μετράει στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος 204 συμμετοχές όλες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στον οποίο εντάχθηκε το 2003 και έκανε το πρώτο του ματς δύο χρόνια μετά. Τότε, το 2005 δηλαδή, ο Πέλκας ήταν 12 ετών, ο Κουλούρης εννιά χρονών και ο Λημνιός μόλις επτά! Όλοι τους μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον "πάτερ φαμίλια" των Κυπελλούχων και επιβεβαιώνουν ότι τους βοηθάει με τη στάση τους.

Αυτός φυσικά που "τρίβει τα χέρια τους" είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου που όταν ανακοίνωνε στους παίκτες του ότι θα είναι πλέον ο δεύτερος αρχηγός της ομάδας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για αυτόν κάτι που το έχει κάνει και δημόσια. "Είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ομάδα. Αποτελεί παράδειγμα στην προπόνηση, αλλά και με την παρουσία του στο σύνολό μας. Βοηθάει πολύ, γνωρίζει την ομάδα βρίσκεται χρόνια εδώ", είχε δηλώσει 48χρονος προπονητής, έναν μήνα πριν ο 32χρονος ποδοσφαιριστής, δώσει με δικό του γκολ τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην Κρήτη.

Διαβάστε ακόμη...