Αποθέωση Πέλκα από τους μαθητές της Νέας Πέλλας, όλοι οι διάλογοι

Αδημονούσαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Πέλλας για να δουν από κοντά τον Δημήτρη Πέλκα και μόλις εμφανίστηκε, έγινε χαμός
Πηγή: metrosport.gr
Αποθέωση Πέλκα από τους μαθητές της Νέας Πέλλας, όλοι οι διάλογοι

Από το «καμίνι» της Τούμπας, στην αυλή του δημοτικού σχολείου της Νέας Πέλλας, στο χωριό της μητέρας του. Για τον Δημήτρη Πέλκα και η χθεσινή ήταν μία ιδιαίτερη μέρα. Βρέθηκε μπροστά σε παιδιά που τον αντιμετώπισαν σαν τον ήρωα της περιοχής τους και του έκαναν μία «γλυκιά» και γεμάτη αθωότητα ανάκριση.

Παρόντα όλα τα μέλη της οικογένειάς του, από τους γονείς του μέχρι τις γιαγιάδες του που είδαν το καμάρι της οικογένειας να παίρνει μικρόφωνο και να έχει έναν πολύ όμορφο διάλογο με τους λιλιπούτειους θαυμαστές τους. «Παίζω ποδόσφαιρο από 5 χρονών, και στον ΠΑΟΚ είμαι εδώ και 10 χρόνια. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι με μία μπάλα στα πόδια. Η μέρα που πήγα στον ΠΑΟΚ ήταν ό,τι καλύτερο συνέβη στη ζωή μου», ήταν μαζεμένες οι πιο δημοφιλείς απαντήσεις (μιας και αρκετά ερωτήματα επαναλαμβάνονταν).

Υπήρχαν, όμως, και άλλα άκρως ενδιαφέροντα ερωτήματα:

-«Πώς αισθάνθηκες στο πρώτο και το δεύτερο γκολ;» -«Το πρώτο εύχομαι να το βάλετε και εσείς καμιά φορά στη ζωή σας για να αισθανθείτε το ίδιο συναίσθημα. Στο δεύτερο, για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι πώς το έκανα (γέλια)».
-«Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ;» -«Εσείς θα αποφασίσετε. Τι λέτε; («και μία φωνή όλα τα παιδάκια φώναξαν «ο Πέλκας»)».
-«Μπορείς να περάσεις όλου τους παίκτες της Μπαρτσελόνα»;-«Μόνο ο Μέσι μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι και ο αγαπημένος μου».
-«Σε υποστηρίζουν οι φίλοι σου; Είναι φίλος σου ο Πρίγιοβιτς;» -«Φυσικά με υποστηρίζουν. Με τον Πρίγιοβιτς είμαστε φίλοι».

Ένα παιδάκι του ευχήθηκε να πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ και ο Πέλκας του είπε με χαμόγελο: «Γιατί δεν μου εύχεσαι να πάω στην Ρεάλ Μαδρίτης; (γέλια)».

Ο 24χρονος μέσος ρώτησε τα παιδάκια και τι ομάδα υποστηρίζουν και όλα μαζί με μία φωνή φώναξαν «ΠΑΟΚ», ενώ το «Ω ΠΑΟΚάρα, έχω τρέλα μες στο μυαλό άρχισε να ακούγεται από τα ηχεία».

Υπογραφές μέχρι και σε... σχολικές τσάντες
Τα παιδιά και οι καθηγητές του σχολείου έκαναν τρία δώρα στον Δημήτρη Πέλκα. Μία ανθοδέσμη, ένα Ολυμπιακό στεφάνι και μεγάλο βάζο με μέλι Σιθωνίας για να παίρνει δύναμη για τα γκολ που θα δώσουν το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Η λατρεία για τον άσο του ΠΑΟΚ ήταν τόσο μεγάλη που τα παιδιά του σχολείου, πέρα από αυτόγραφα, ζητούσαν υπογραφές σε ποδοσφαιρικά παπούτσια τους, ακόμη και σε σχολικές τσάντες. Και 24χρονος μέσος δεν σήκωσε κεφάλι για αρκετή ώρα.

Η "ψυχή" της εκδήλωσης που έγινε χθες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού είναι ο γυμναστής, Χρήστος Μπαλάσκας. Είχε γνωρίσει τον πατέρα του Δημήτρη Πέλκα Πρόδρομο και χάρη στην επιμονή του τα κατάφερε. Θέμα; "Το παιδί που σκέφτεται για το παιδί, τα υγιή παιδιά σκέφτονται για τα άρρωστα παιδιά".

Η διευθύντρια του σχολείου, Μαρία Χαριτωνίδου ήταν εκείνη που καλωσόρισε τον Δημήτρη Πέλκα και μιλώντας στα μικρά παιδιά, αποκάλυψε: «Ο Δημήτρης μου είπε ότι ήθελε πολύ να έρθει γιατί όταν εκείνος ήταν μικρός κανείς παίκτης δεν είχε πάει στο σχολείο το και κρατούσε μέσα του αυτό το παράπονο».

Διαβάστε ακόμη...