«Στερήθηκε πολλά ο Πέλκας, έπρεπε να είναι βασικός στην Εθνική»

Απο metrosport.gr : Ο ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Καρδίτσας, Στέλιος Ποζατζίδης και στενός φίλος του Δημήτρη Πέλκα, μίλησε για την εξέλιξη του νεαρού άσου του ΠΑΟΚ, για την θέση που προτιμάει να παίζει, τον χαρακτήρα του και την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ. 
Πηγή: metrosport.gr
«Στερήθηκε πολλά ο Πέλκας, έπρεπε να είναι βασικός στην Εθνική»

Για την χθεσινή εμφάνιση του Πέλκα: «Είναι πολύ φυσιολογική η εξέλιξη του Δημήτρη, γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο. Έχει δουλέψει πάρα πολύ, έχει στερηθεί πολλά πράγματα και το αξίζει στο 100%».

Για το αν τον βοήθησε στην εξέλιξή του η περίοδος που αγωνίστηκε στην Πορτογαλία: «Στις πρώτες του συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ, όταν πήρε την φανέλα με το νούμερο 10 από τον κ. Δώνη, είχε επωμιστεί ένα βάρος το οποίο τότε ήταν ασήκωτο. Του έκανε πάρα πολύ καλό και ο δανεισμός στην Καλαμαριά, αλλά και η επιλογή της Πορτογαλίας ήταν κομβική. Όταν είδε ότι δεν θα είχε ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ, του παρουσιάστηκε μια ευκαιρία να φύγει στο εξωτερικό και να πάρει διαφορετικές παραστάσεις, κάτι το οποίο του έκανε πολύ καλό».

Για το αν είναι καλύτερο να παίζει ως δεκάρι: «Ο κάθε παίκτης έχει μια θέση που του αρέσει να παίζει περισσότερο. Ο Δημήτρης αναγκαστικά, λόγω και του ρόστερ που έχει ο ΠΑΟΚ, παίζει είτε αριστερά, είτε δεξιά. Η θέση του όμως είναι πίσω από τον σέντερ φορ, η οποία είναι μια πιο ελεύθερη θέση για να μπορεί να δημιουργεί το παιχνίδι και να ανοίγει την άμυνα εκεί που δεν μπορεί κανένας άλλος. Το δεύτερο γκολ με τον Παναθηναϊκό, αν και το κάνει από πλάγια, η κίνηση αυτή του Δημήτρη να διεισδύει είναι χαρακτηριστική».

Για την δουλειά που κάνει ο Πέλκας στα τελειώματα των φάσεων: «Τα καλοκαίρια όταν σταματούσαμε, πηγαίναμε και κάναμε ατομικές προπονήσεις. Μπορεί να κάθεται ώρες ολόκληρες να προσπαθεί να πετύχει την μπάλα ακριβώς και να την στείλει στο «γάμα». Δεν μου κάνει εντύπωση και δεν με εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Δημήτρης έβαλε ένα τέτοιο γκολ. Κάποια στιγμή αν το δουλεύεις και το θέλεις πάρα πολύ, θα σου έρθει».

Για το πόσο μετράει ο χαρακτήρας του για να πετύχει και να προχωρήσει: «Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι γεμάτος δυσκολίες. Το θέμα είναι να μπορείς να υπομείνεις και να αντέξεις τις καταστάσεις. Ο Δημήτρης όταν πήγε στον ΠΑΟΚ ήταν 14 χρονών και ήταν πάρα πολύ μικρός σωματικά και η ανάπτυξή του άργησε πολύ. Φυσιολογικά τον υπονόμευαν καθώς ήταν μικρόσωμος, όπως και τώρα σε αυτήν την ηλικία. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να ανταπεξέλθεις στις δύσκολες στιγμές».

Για την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ διαφορετικό όταν παίζεις για την φανέλα που αγαπάς και όταν παίζεις για άλλη ομάδα. Όταν κάνει λάθος, θα σκυλιάσει για να ξανακερδίσει την μπάλα. Αυτό σου βγάζει η φανέλα που αγαπάς».

Για τις ευκαιρίες που παίρνουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές: «Από την φουρνιά μας, πολλοί λίγοι είναι που έχουν παραμείνει σε αυτό το επίπεδο. Αυτό οφείλεται και στις δικές μας επιλογές, αλλά και στις συγκυρίες. Αυτό που έκανε ο Δημήτρης με την Πορτογαλία, ήταν η καλύτερη επιλογή και την κατάλληλη στιγμή. Κάποιο άλλο παιδί μπορεί να έκανε μια παρόμοια επιλογή και να μην του βγήκε. Ο Πόποβιτς που αγωνίζεται στην Γερμανία, πέρσι περνούσε δύσκολα, ενώ φέτος είναι καλύτερα. Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης έκανε κάποιες καλές επιλογές και κάποιες λάθος. Δεν εξαρτάται 100% από τον ποδοσφαιριστή, καθώς υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες γύρω από αυτόν που πρέπει να συμβάλλουν για να έχει κάποιος την τύχη που πρέπει».

Για τον δρόμο που έχει επιλέξει ο Πέλκας: «Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει κάνει πολύ ώριμες παρουσίες μεσοεπιθετικά. Όποτε παίζει ο Δημήτρης είναι από τους πιο επικίνδυνους παίκτες. Όταν δεν είναι στην μέρα του, δεν είναι καλά και ο ΠΑΟΚ. Αυτό και μόνο το ότι έχει τόσο καταλυτικό ρόλο στην λειτουργία της ομάδας, τον καθιστά ως βασικό και καθιερωμένο μέλος της ομάδας».

Για την Εθνική ομάδα: «Θα έπρεπε να είναι και εκεί βασικός, γιατί η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη».

Διαβάστε ακόμη...