Αυτός ο Βαρέλα αρέσει πολύ στον ΠΑΟΚ

Απο sdna.gr : Ο σοβαρός και πιο ώριμος ποδοσφαιρικά Φερνάντο Βαρέλα αρέσει και εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς στην άμυνα του Δικεφάλου.
Πηγή: sdna.gr
Αυτός ο Βαρέλα αρέσει πολύ στον ΠΑΟΚ

Η δεύτερη σεζόν του στον ΠΑΟΚ αναμφισβήτητα δεν συγκρίνεται με την πρώτη του παρουσία στις τάξεις του Δικεφάλου.

Ο Αφρικανός με πορτογαλικό διαβατήριο είναι μια σταθερά στην άμυνα του Δικεφάλου και ένας εκ των πρωταγωνιστών της φετινής πορείας του ΠΑΟΚ. Ψύχραιμος σε κάθε επέμβασή του, νικητής στις περισσότερες προσωπικές “μονομαχίες” και ένας αμυντικός που προσπαθεί να προωθήσει σωστά το παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, ο Βαρέλα είναι τρίτος σε κλεψίματα με 27 πίσω από Μάτος (31) και Τσίμιροτ (28), πρώτος σε κοψίματα με 16 και ακολουθεί ο Κρέσπο με 15. Έχει δεχθεί μόλις μία κίτρινη κάρτα μέχρι στιγμής και καμία κόκκινη, ενδεικτικό του ψύχραιμου παιχνιδιού που πραγματοποιεί καθώς δεν συνηθίζει να κάνει φάουλ, παρά τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, πρόσθεσε ένα ακόμη καλό παιχνίδι στο ενεργητικό του, με έξι κλεψίματα, δύο κερδισμένα φάουλ, ενώ υπέπεσε μόλις σε ένα φάουλ!

Ο υψηλόσωμος αμυντικός προωθείται στις στημένες φάσεις, φθάνοντας μια “ανάσα” από το γκολ στα παιχνίδια με Ξάνθη, Λάρισα, Ολυμπιακό και Απόλλωνα Σμύρνης. Οι δέκα άστοχες τελικές στο πρωτάθλημα μαρτυρούν πως πρόκειται για έναν αμυντικό που θέλει να συμπληρώσει την άκρως πετυχημένη του εικόνα με γκολ. Αλλά για την ώρα η μπάλα δεν του έχει κάνει το χατήρι...

Στον ΠΑΟΚ δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός πως ο Βαρέλα έπιασε μια σταθερή απόδοση, αποδεικνύοντας γιατί δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα από τα ταμεία του Δικεφάλου προκειμένου να τον κάνουν δικό τους πριν από δυο καλοκαίρια, στο σχετικό deal με την Στεάουα Βουκουρεστίου.

Αξίζει να σημειωθεί δε, πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει από πρώτο χέρι τον πρωταθλητισμό, καθώς με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Ρουμανία, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και ένα League Cup πριν αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη.

Κεντρικοί αμυντικοί

Συμμετοχές – Αγωνιστικά λεπτά

Φερνάντο Βαρέλα

16 συμμετοχές - 1515’

Xοσέ Κρέσπο

15 συμμετοχές - 1.308’

Κάρλος Ζαμπράνο

8 συμμετοχές - 665'

Στέλιος Μαλεζάς

7 συμμετοχές - 560’

Αχιλλέας Πούγγουρας

2 συμμετοχές - 115’

Διαβάστε ακόμη...