«Μας έλεγαν ότι ο Πέλκας δεν άντεχε…»

Ο Δημήτρης Πέλκας είναι το πρόσωπο τον ημερών, μετά την μεγάλη του εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Πηγή: thessports.gr
«Μας έλεγαν ότι ο Πέλκας δεν άντεχε…»

Ο άνθρωπος που τον ανέδειξε, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γιαννιτσών, Σάββας Παπαδόπουλος μίλησε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκης» αποκαλύπτοντας πως ο διεθνής μεσοεπιθετικός κατέληξε στον ΠΑΟΚ, αλλά και προβλήματα που αντιμετώπισε στα πρώτα χρόνια.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το πως κατέληξε ο Πέλκας στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ:

«Ο Δημήτρης είχε αργή βιολογική ανάπτυξη μικρός. Αυτό έφερε κάποιες αμφιβολίες. Τελικά δόθηκε το οκ μετά από πιέσεις δικές μου και έτσι ήρθε στον ΠΑΟΚ.»

Για τα πρώτα προβλήματα:

«Στους ξενώνες έμπαιναν κυρίως τότε όσοι είχαν πρόσβαση και ήξεραν μπάλα. Ο Πέλκας ήξερε μπάλα και ήταν από τότε ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα. Μας είπαν μετά από έξι μήνες «ελάτε να τον πάρετε, δεν αντέχει». Τότε τους έπεισα να δώσουν ακόμα μια ευκαιρία.»

Στην συνέχεια ο κύριος Παπαδόπουλος αποκάλυψε πως από τον ΠΑΟΚ τους ζητήθηκε άλλες δυο φορές να πάρει πίσω τον Δημήτρη Πέλκα:

«Το καλοκαίρι μου είπαν να πάρω πάλι πίσω, κάθε φορά που άλλαζε ο προπονητής υπήρχε πρόβλημα. Τρεις φορές μας είπαν να τον πάρουμε πίσω. Τους είπαμε την τελευταία φορά ότι βάζουμε τα έξοδα διαμονής στους ξενώνες (8 με 12 χιλιάδες ευρώ), γιατί ο ποδοσφαιριστής το αξίζει.»

Για το τι έλεγε στον τότε υπεύθυνο των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Θόδωρο Ελευθεριάδη:

«Το 2007 είχα πει στον Ελευθεριάδη ότι ο Δημήτρης θα είναι το επόμενο «δεκάρι» της Εθνικής Ελλάδος. Ο Ελευθεριάδης τον πίστευε, αλλά όχι οι προπονητές. Του έλεγα εγώ τον Θόδωρο, Δεν είναι ούτε δρομέας ούτε μονομάχος. Είναι μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα.»

Για το ποιο πίστεψαν στο ταλέντο του Πέλκα:

«Τον πίστευαν κάποιοι στον ΠΑΟΚ, μεταξύ αυτών και ο Βρύζας. Από τους προπονητές τον ακαδημιών μόνο ο Γιώργος Τουρσουνίδης τον πίστευε Κάνω τον σταυρό μου για τον Δώνη που τον πίστεψε και του έδωσε την ευκαιρία στην μεγάλη ομάδα. »

Για το αν έχουν επαφή τώρα με τον Πέλκα:

«Δεν βλεπόμαστε τόσο συχνά. Εμείς είμαστε ενεργοί, ο Δημήτρης έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις αλλά όταν βρισκόμαστε αγκαλιαζόμαστε, του λέω συγχαρητήρια.»

Για την φιλοσοφία τον ακαδημιών του:

«Για να γίνει ο Δημήτρης αυτό που είναι γυρίσαμε όλη την Ελλάδα. Κάναμε τουρνουά στην Κρήτη, στην Αθήνα, στην Ξάνθη, στην Βουλγαρία, στην Γερμανία. Τα παιδιά μας θέλουμε να έχουν εμπειρίες.»

Διαβάστε ακόμη...