Κορυφαία επίδοση 3ετίας από τον Λάκι Τζόουνς

Από esake.gr: Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα σημεία, η ψυχραιμία του Λάκι Τζόουνς από τη γραμμή του φάουλ ήταν καθοριστική.
Πηγή: esake.gr
Κορυφαία επίδοση 3ετίας από τον Λάκι Τζόουνς

Έχοντας 12/12 βολές ο Αμερικανός σημείωσε μια σειρά από ρεκόρ.

*Ισοφάρισε την 3η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Την ίδια σημείωσαν στο παρελθόν οι Ντάριους Ουάσινγκτον το 2006 και ο Γιάννης Καλαμπόκης το 2007. Κορυφαία όλων είναι εκείνη του νυν ασίσταντ κόουτς της ομάδας Κώστα Χαραλαμπίδη που την 1η Ιουνίου 2014 σε ματς των πλέι οφ κόντρα στον Πανιώνιο είχε 17/17.

*Οι 12/12 βολές δεν είναι μόνο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο το κρατούσε ο Χάρης Γιαννόπουλος του Ρεθύμνου Cretan Kings με 9/9 αλλά και ρεκόρ 3ετίας στη Stoiximan.gr Basket League . Ο Σάιλας είχε 13/13 με την Κηφισιά κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods σε ματς της σεζόν 2014-15. Έκτοτε 10/10 είχαν πέρσι ο Σάκοτα και πρόπερσι δύο φορές ο Ταπούτος και μία ο Τρότερ.

*Ο Αμερικανός ακόμη με τις 12 εύστοχες βολές του σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση. 11 είχε ο Ανδρέας Χριστοδούλου στο παιχνίδι του Ρεθύμνου Cretan Kings με τον Κόροιβο στη 2η αγωνιστική.

Υπάρχει και συνέχεια όμως για τον Λάκι Τζόουνς...

*Σημείωσε ρεκόρ καριέρας με τα 12 ριμπάουντ που μάζεψε. Είχε 10 στη φετινή πρεμιέρα με τον Προμηθέα.

*Το χθεσινό ήταν, στατιστικά κι όχι μόνο, το καλύτερο παιχνίδι του στη Stoiximan.gr Basket League. Αυτό δείχνουν οι 33 βαθμοί του στο ranking που εκτός από υποψήφιο Stoiximan.gr MVP –ήταν το καλύτερο μεταξύ των παικτών των ομάδων που νίκησαν χθες- αποτελούν και ατομικό ρεκόρ. Είχε από 23 στο φετινό παιχνίδι με την Κύμη και πέρσι με τον Προμηθέα στο παιχνίδι στα Τρίκαλα.

*Σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τα 11 αμυντικά του ριμπάουντ –από εννιά είχαν ο Ελονού στην 1η, ο Τέγιτς στη 2η και ο Κρουμπάλι στην 7η αγωνιστική- αλλά και ρεκόρ καριέρας με τα 12 συνολικά ριμπάουντ που μάζεψε.

Για τον ΠΑΟΚ όμως πέραν του Τζόουνς σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν ο Φιλ Γκος (25π.) και ο Λίνος Χρυσικόπουλος. Ο Κερκυραίος σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τους 17 πόντους του –είχε 13 στο Ρέθυμνο- και ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τα οχτώ ριμπάουντ επίδοση που σημείωσε δύο φορές πέρσι κόντρα στην ΑΕΚ και την Κύμη στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη ο Χρυσικόπουλος με τους 17 πόντους του ξεπέρασε τους 300 με τον ΠΑΟΚ στη Stoiximan.gr Basket League και τους 500 με τον Δικέφαλο του Βορρά σε όλες τις διοργάνωσεις.

Παράλληλα με τη μία τάπα που έκανε χθες, έφτασε τις 50 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα. Έγινε μάλιστα ο 18ος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό πρωτάθλημα που έφτασε τις 30.

Με ρεκόρ καριέρας έφυγε από την Ήλιδα και ο Δημήτρης Κατσίβελης μαζεύοντας επτά ριμπάουντ. Είχε από έξι με τον Ολυμπιακό στον 2ο ημιτελικό των πλέι οφ του 2013 κόντρα στο Ρέθυμνο Cretan Kings και με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods.

Σε ομαδικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις του στα αμυντικά (33) και στα συνολικά (46) ριμπάουντ υπολογίζοντας και τα ομαδικά.

Τέσσερα ρεκόρ από τον Κάρσον

Ο Τζαχί Κάρσον κράτησε ζωντανό τον Κόροιβο ως το τέλος φτάνοντας σε τέσσερα ατομικά ρεκόρ.

*Είχε 28 πόντους, 11 περισσότερους από το προηγούμενο αφού είχε σημειώσει 17 στο ματς στο Ρέθυμνο.

*Είχε δύο εύστοχα τρίποντα (2/3) ενώ στις προηγούμενες επτά αγωνιστικές είχε συνολικά 1/9.

*Είχε έξι ριμπάουντ, τα διπλάσια από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του –είχε από τρία κόντρα στον Κολοσσό H Hotels και το Λαύριο Megabolt.

*Είχε και 29 βαθμούς στο ranking, 11 περισσότερους από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του αφού είχε 18 στο Ρέθυμνο.

*Ξεχωριστό μπορεί να θεωρηθεί το χθεσινό παιχνίδι για τον Αλέξη Σπυριδωνίδη που έγινε ο 1ος σε συμμετοχές στην 4ετή ιστορία του Κόροιβου στη Stoiximan.gr Basket League. Έφτασε τις 34 και προσπέρασε τον Ντουέιν Ντέιβις. Ακόμη με τους δύο πόντους του ξεπέρασε τους 100 με την ομάδα της Ήλιδας.

*Ο Μάρκους Πόσλεϊ επιχείρησε 13 σουτ τριών πόντων, επίδοση που είναι η μεγαλύτερη των οχτώ πρώτων αγωνιστικών του φετινού πρωταθλήματος. Από 11 είχαν ο Λαρεντζάκης στη 2η και ο ΜακΦάντεν στην 7η αγωνιστική.

Σε ομαδικό επίπεδο και με το πλεονέκτημα έστω του επιπλέον πενταλέπτου της παράτασης, ο Κόροιβος σημείωσε ρεκόρ περιόδου τόσο με τα 10 εύστοχα τρίποντα του –είχε τρεις φορές από οχτώ- όσο και με τα εννιά κλεψίματα του –εννιά και κόντρα στον Άρη.

Διαβάστε ακόμη...