Στα ίδια μέρη δε θα ξαναβρεθούμε… (vids)

Από metrosport.gr: ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται στην 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος και το metrosport.gr ψάχνει τους απόντες
Πηγή: metrosport.gr
Στα ίδια μέρη δε θα ξαναβρεθούμε… (vids)

Στην Τούμπα είναι στραμμένα τα βλέμματα της 14ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και για πρώτη φορά φέτος να έχει τους φιλάθλους του στο πλευρό του.

Τα ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό έχουν ένα ιδιαίτερο χρώμα και συχνά πυκνά προσφέρουν αξέχαστες συγκινήσεις αλλά και πολλά γκολ. Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν και στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο τόσο στην κανονική διάρκεια (28η αγων.) όσο και στη φάση των play off θα δει κανείς ότι έχουν γίνει κάποιες αλλαγές τόσο στο δυναμικό των δύο ομάδων όσο και στα πρόσωπα που κατευθύνουν είτε την ομάδα είτε το σύλλογο γενικά.

Ξεκινώντας από τον ΠΑΟΚ παρατηρεί κανείς ότι πέντε από τα πρόσωπα που είτε ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα είτε πέρασαν ως αλλαγή στις δύο αναμετρήσεις που έδωσαν οι δύο ομάδες στην Τούμπα απουσιάζουν. Ο λόγος για τους Αμρ Ουάρντα, Πέδρο Ενρίκε, Στέλιο Κίτσιου, Χρήστο Χαρίση και Στέφανο Αθανασιάδη.

Οι τέσσερις πρώτοι δοκιμάζουν την τύχη τους μακριά από τη Νέα Μεσημβρία και έχουν στόχο τους να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να επιστρέψουν δυνατότεροι και με περισσότερες εμπειρίες στο ρόστερ της ομάδας. Συγκεκριμένα, ο Αμρ Ουάρντα δεν κατάφερε να πείσει τον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς και αφού δεν στέριωσε στην Πορτογαλία βρήκε ανοιχτή την πόρτα του Ατρομήτου. Ο Αιγύπτιος έχει εξελιχθεί σε ένα χρήσιμο γρανάζι στα σχέδια του Κάναντι και έχει βάλει και εκείνος το λιθαράκι του στη φετινή πορεία της ομάδας. Η επιστροφή του Αντρέ Βιεϊρίνια άνοιξε την πόρτα της εξόδου για τον Πέδρο Ενρίκε που δόθηκε στην Καραμπάχ με τη μορφή του δανεισμού. Ο Βραζιλιάνος αποχώρησε από τη Θεσσαλονίκη έχοντας 16 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Χαρίσης και Κίτσιου έχουν δοθεί δανεικοί στη Σιντ Τρούιντεν.

Ο πέμπτος της παρέας, ο Στέφανος Αθανασιάδης, μετά από μία χρονιά αμφισβήτησης αποχώρησε από το σύλλογο στον οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα και έγινε αρχηγός ανοίγοντας φτερά για το Ισραήλ. Ο «Κλάους» έπαψε πλέον να πυροβολεί και η γκρίνια και η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του ήταν έντονες από τους φίλους του Δικεφάλου που ναι μεν του είχαν δώσει μια θέση στην καρδιά τους αλλά δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι αδυνατεί να βρει δίχτυα. Ο Αθανασιάδης υπέγραψε στην Μακάμπι Χάιφα για δύο χρόνια.

Πρόσωπο άλλαξε και ο πάγκος του Δικεφάλου. Παρά την επιτυχία με την κατάκτηση του Κυπέλλου ο Βλάνταν Ίβιτς χρεώθηκε την μέτρια έως κακή παρουσία της ομάδας στα play off και αποχώρησε από το σύλλογο. Στη θέση του ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του έφεραν τον Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς που δεν κατάφερε να πείσει και 57 ημέρες μετά την πρόσληψη του είδε την πόρτα της εξόδου με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να παίρνει τα κλειδιά της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Στην αντίπερα όχθη, έχει αλλάξει σχεδόν μια ενδεκάδα παικτών. Ο Παναθηναϊκός διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του προσπαθώντας να βρει κάποια λύση με όσους απέμειναν στο πλοίο που φαίνεται να βουλιάζει.

Το «τριφύλλι» περνά δύσκολα και οι αλλαγές ήταν αναμενόμενες και χρήσιμες για την επιβίωση του συλλόγου. Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε σαν κύριος το καπελάκι του και έφυγε από τη διοίκηση αφήνοντας πίσω του ένα χάος χρεών και αρνούμενος να συμφωνήσει με την πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που πιθανότατα θα έσωζε το σύλλογο. Οι αποχωρήσεις παικτών ήταν επιβεβλημένες αφού ο σύλλογος έπρεπε να βρει χρήματα. Σημαντικά στελέχη της ενδεκάδας αποχώρησαν για να μπει στο ταμείο της ομάδας χρήμα και έπεται και συνέχεια στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο αρχηγός της ομάδας που δέσποζε στην μεσαία γραμμή, Κάρλος Ζέκα, πουλήθηκε στην Κοπεγχάγη έναντι του ποσού των 2.500.000 ευρώ περίπου. Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που έκανε αισθητή την παρουσία του στην Τούμπα και απέτρεψε το διασυρμό του «τριφυλλιού» από τον ΠΑΟΚ στο περσινό παιχνίδι πρωταθλήματος είδε την πόρτα της εξόδου να ανοίγει.

Ο Λουκ Στιλ, που μπορεί να δέχθηκε τρία γκολ πέρυσι στην Τούμπα αλλά απέτρεψε άλλες πέντε κλασικές ευκαιρίες μετά από αυτό, έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Αγγλία, και ειδικότερα στην Μπρίστολ. Η λίστα δεν κλείνει εδώ αφού Χουχούμης, Τελάντερ, Μέσο, Εμποκού, Μπουμάλ, Κλωναρίδης και Μαρινάκης άφησαν πίσω τους τη «Λεωφόρο» και έψαξαν το νέο σταθμό της καριέρας τους.

Ακλόνητος στη θέση του παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος έμεινε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο 49χρονος τεχνικός δήλωσε παρών στα δύσκολα και προσπαθεί με όσα μέσα έχει να παρουσιάζει ένα αξιοπρεπές σύνολο εντός αγωνιστικού χώρου. Η απορία όλων είναι μέχρι πότε θα αντέξει, πότε θα εκραγεί;

Ας θυμηθούμε τις δύο αναμετρήσεις των δύο ομάδων στο περσινό πρωτάθλημα στην Τούμπα:

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-0 (9/4/2017)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μαλεζάς, Βαρέλα (56΄Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς (82΄Κίτσιου), Σάχοφ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Πέλκας, Ενρίκε (71΄Κάμπος),Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Χουχούμης, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Μέστο, Βλαχοδήμος (64΄Εμποκού), Ρέις (82' Μολέδο), Ζέκα, Μπουμά, Κλωναρίδης (55΄Μαρινάκης), Μόλινς.

Τα γκολ: 18΄Ενρίκε, 27΄Λέοβατς, 35΄Πέλκας

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-3 (31/5/2017)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Μπρκιτς, Κίτσιου, Λέοβατς, Πούγγουρας, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (77΄Κάνιας), Ουάρντα (88΄Χαρίσης), Πρίγιοβιτς (67΄Κουλούρης).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (43΄Ευαγγέλου), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ, Μαρινάκης, Λουντ, Ρέις (48' Χατζηγιοβάνης), Βιγιαφάνες, Κλωναρίδης, Μόλινς.

Τα γκολ: 20΄Μπίσεσβαρ, 68΄Ενρίκε / 27΄Κλωναρίδης, 79΄Λουντ, 93΄ Μόλινς

Διαβάστε ακόμη...