Το "κουαρτέτο" που γέννησε ελπίδες για τον ΠΑΟΚ

Από sport24: Γιατί ο Παναθηναϊκός δίνει ξεχωριστή σημασία στο ντέρμπι της Τούμπας (19:30) για τους Πέλκα, Κουλούρη, Λημνιό και Πασχαλάκη. Το Sport24.gr αναλύει.
Πηγή: sport24.gr
Το "κουαρτέτο" που γέννησε ελπίδες για τον ΠΑΟΚ

 Με τον αέρα της εμφατικής νίκης στην Ξάνθη θα υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (10/12, 19.30). Στο να τονωθεί η αισιοδοξία στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της Τούμπας, συνέβαλαν τα μέγιστα τέσσερις Ελληνες παίκτες που μαζί με τον Μαλεζά θα εκφράζουν, κατά πάσα πιθανότητα, το εγχώριο στοιχείο στην ενδεκάδα του Δικεφάλου.

Ο Δημήτρης Πέλκας, ο Ευθύμης Κουλούρης και ο Δημήτρης Λημνιός στην επίθεση της ομάδας, καθώς και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κάτω από την εστία έδωσαν την ενέργεια και την δίψα που έλειπαν από προηγούμενα παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Κυρίως, όμως, γέννησαν την ελπίδα για κάτι καλύτερο από εδώ και πέρα, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τους "πράσινους".

Και για τους τέσσερις, ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, αποτελεί κάτι ξεχωριστό, τους δίνει ένα προσωπικό κίνητρο να παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Πρώτον για να πείσουν ότι αξίζουν να έχουν σταθερά θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ και δεύτερο γιατί όλοι τους κουβαλάνε μία μικρή ιστορία με τον Παναθηναϊκό, άλλος μικρότερη και άλλος μεγαλύτερη. Το Sport24.gr κάνει focus ξεχωριστά σε κάθε μία.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΛΚΑΣ: Η ΠΙΟ ΜΕΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός μετρά ήδη έξι ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό και μάλιστα έχει σκοράρει σε δύο από αυτά. Το πρώτο τέρμα του το σημείωσε στη Λεωφόρο στις 21 Φεβρουαρίου του 2016, τότε που μαζί με τον Τσίμιροτ έδωσαν έναν ανέλπιστο βαθμό στον ΠΑΟΚ του Ίγκορ Τούντορ μετατρέποντας το 2-0 σε 2-2 μέσα σε λίγα λεπτά. Το δικό του γκολ είχε έρθει με προβολή στο 67' μετά από σέντρα-σουτ του Μυστακίδη.

Το δεύτερο το σημείωσε στο πιο μεστό ματς που έχει κάνει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Με το καταπληκτικό φάουλ-γκολ στο 14΄ άνοιξε το σκορ στη θριαμβευτική ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου στα τέλη του περασμένου Απρίλη, όταν ο ΠΑΟΚ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με σκορ 4-0. Ήταν μέσα σε πολλές ακόμη φάσεις εκείνη τη βραδιά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εναέρια μονομαχία που είχε και κατάφερε να στείλει τη μπάλα στον Σάχοβ για το 3-0.          

Αναλυτικά τα ματς του Πέλκα κόντρα στον Παναθηναϊκό:

25 Οκτωβρίου 2015 (Σούπερ Λίγκα): ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-1 (μπήκε αλλαγή στο 30' στη θέση του Μπερμπάτοφ)

21 Φεβρουαρίου 2016 (Σούπερ Λίγκα): Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2 (σκόραρε στο 67 λεπτά, αντικαταστάθηκε στο 89')

31 Μαΐου 2016 (πλέι οφ-Σούπερ Λίγκα): ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-1 (έπαιξε 60 λεπτά και έδωσε την ασίστ για το γκολ του Ροντρίγκες) 1

9 Απριλίου 2017 (Σούπερ Λίγκα): ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-0 (αγωνίστηκε σε όλο το ματς και από δικό του φάουλ και ασίστ του Μάτος ο Σάχοβ έκανε το 3-0)

12 Απριλίου 2017 (α' ημιτελικός Κυπέλλου): Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (μπήκε αλλαγή στη θέση του Ενρίκε στο 58')

27 Απριλίου 2017 (β'  ημιτελικός Κυπέλλου): ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-0 (έπαιξε σε όλο το ματς, σκόραρε στο 14')

ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΤΣ

Ο 21χρονος φορ είναι εκείνος που έχει αγωνιστεί στα περισσότερα ματς (οκτώ) κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το πρώτο του ήταν την χρονιά που συστήθηκε στο ευρύ κοινό, το 2014. Στις 26 Απριλίου μπήκε αλλαγή στο 77ο λεπτό του τελικού Κυπέλλου που είχε εξελιχθεί πολύ άσχημα για τον ΠΑΟΚ, αφού έχασε με 4-1 από τους "πράσινους". Πήρε μέρος στα δύο ματς των πλέι οφ και μάλιστα στο δεύτερο, στις 17 Μαΐου είχε και δοκάρι. Ήταν το πρώτο του ως βασικός. Από τότε αγωνίστηκε πέντε ακόμη ντέρμπι με τους "πράσινους", ακόμη όμως δεν κατάφερε να βάλει την σφραγίδα του. Κι αυτό είναι που ψάχνει αύριο.

Αναλυτικά τα παιχνίδια του Ευθύμη Κουλούρη κόντρα στους "πράσινους":

26 Απριλίου 2014 (τελικός Κυπέλλου): ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-4 (μπήκε αλλαγή στο 77' στη θέση του Σκόνδρα)

4 Μαΐου 2014 (πλέι οφ-Σούπερ Λίγκα): Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-1 (μπήκε αλλαγή στο 68'  στη θέση του Βούκιτς)

17 Μαΐου 2014 (πλέι οφ-Σούπερ Λίγκα): ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-0 (αγωνίστηκε για 82 λεπτά)

27 Μαΐου 2015 (πλέι οφ-Σούπερ Λίγκα): ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 0-1 (μπήκε αλλαγή στη θέση του Αθανασιάδη στο 68')

31 Μαΐου 2015 (πλέι οφ-Σούπερ Λίγκα): Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0 (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι)

4 Δεκεμβρίου 2016 (Σούπερ Λίγκα): Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0 (αγωνίστηκε για 80 λεπτά και αντικαταστάθηκε από τον Αθανασιάδη)

12 Απριλίου 2017 (ημιτελικός Κυπέλλου): Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0 (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι)

31 Μαΐου 2017 (πλέι οφ Σούπερ Λίγκα): ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-3 (μπήκε αλλαγή στο 67΄στη θέση του Πρίγιοβιτς)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΗΜΝΙΟΣ: ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ

Τρεις φορές έχει βρεθεί αντίπαλος του Παναθηναϊκού ο Δημήτρης Λημνιός ως παίκτης του Ατρομήτου. Τις δύο έπαιξε λιγότερο από μισή ώρα και και τη μία, έναν χρόνο πριν (11 Δεκεμβρίου 2016), αγωνίστηκε βασικός. Και στις τρεις είδε τους "πράσινους" να φεύγουν νικητές από το γήπεδο, ο ίδιος όμως έδωσε ένα καλό πρώτο δείγμα γραφής. Και στο ματς του περασμένου Δεκέμβρη και να σκοράρει θα μπορούσε και ασίστ για γκολ έδωσε. Πολύ καλή παρουσία είχε και στο τελευταίο του παιχνίδι τον Απρίλιο, όταν έδωσε πάσα "πάρε-βάλε" στον Ντάουντα που όμως δεν την αξιοποίησε.

Οι αγώνες του Λημνιού κόντρα στον Παναθηναϊκό:

7 Νοεμβρίου 2015 (Σούπερ Λίγκα): Ατρόμητος Αθηνών - Παναθηναϊκός 1-2 (μπήκε αλλαγή στο 67'  στη θέση του Μπρίτο)

11 Δεκεμβρίου 2016 (Σούπερ Λίγκα): Ατρόμητος Αθηνών - Παναθηναϊκός 0-1 (αγωνίστηκε σε όλο το ματς)

23 Απριλίου 2017 (Σούπερ Λίγκα): Παναθηναϊκός - Ατρόμητος Αθηνών 1-0 (μπήκε αλλαγή στο 67' στη θέση του Τόνσο)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΜΠΕΙΡΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ

Δύο φορές έχει βρει αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην καριέρα του ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Την περσινή σεζόν, ως τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα. Η πρώτη αναμέτρηση, όμως, τον Σεπτέμβριο του 2016 συνδυάστηκε με αποβολή του στο 23ο λεπτό γιατί είχε μπλοκάρει την μπάλα εκτός περιοχής. Το παιχνίδι μάλιστα είχε λήξει με το βαρύ 4-0 για την ομάδα του ΠΑΣ. Προφανώς ο υψηλόσωμος γκολκίπερ θέλει τη νίκη στο ντέρμπι της Τούμπας για να σβήσει την κακή ανάμνηση.

Τα δύο ματς του Πασχαλάκη κόντρα στον Παναθηναϊκό:

18 Σεπτεμβρίου 2019 (Σούπερ Λίγκα): Παναθηναϊκός - Γιάννινα 4-0 (αποβλήθηκε στο 23')

4 Φεβρουαρίου 2017 (Σούπερ Λίγκα): Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-1 ( αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι και "νικήθηκε"  σε μία αναμπουμπούλα από τον Μπεργκ στο 56ο λεπτό).

Διαβάστε ακόμη...