«Μπαρουτοκαπνισμένοι» και... πρωτάρηδες του ΠΑΟΚ

Από sdna: Το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό είναι προ των πυλών, καθώς το βράδυ της Κυριακής, οι δύο “μονομάχοι” θα τεθούν αντιμέτωποι στο γήπεδο της Τούμπας, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.
Πηγή: sdna.gr
«Μπαρουτοκαπνισμένοι» και... πρωτάρηδες του ΠΑΟΚ

 Το συγκεκριμένο ματς θα είναι και το πρώτο που θα έχει την παρουσία των οπαδών του Δικεφάλου στο γήπεδο της Τούμπας, μετά την τιμωρία των εφτά αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, που επιβλήθηκε στους «ασπρόμαυρους» από την περσινή σεζόν.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, επέλεξε να πάρει μαζί του στην αποστολή 18 ποδοσφαιριστές, με αρκετούς εξ αυτών να έχουν πλούσια εμπειρία από τις αναμετρήσεις του Δικεφάλου με τους «πράσινους», ενώ δεν λείπουν και οι… πρωτάρηδες σε ντέρμπι στην Τούμπα.

Οι… μπαρουτοκαπνισμένοι

Από τους δεκαοχτώ παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή του ΠΑΟΚ, ξεχωρίζουν τα ονόματα του Στέλιου Μαλεζά, του Γκόικο Τσίμιροτ, του Ευθύμη Κουλούρη, του Δημήτρη Πέλκα και του Ρόμπερτ Μακ, που είναι οι παίκτες με τις περισσότερες εμπειρίες στις αναμετρήσεις του Δικεφάλου με τους «πράσινους».

Τα περισσότερα… παράσημα τα έχει ο Στέλιο Μαλεζάς, που έχει συμμετάσχει σε 20 (!) αγώνες ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, με τον Γκόικο Τσίμιροτ να ακολουθεί με εννιά ματς, έχοντας και ένα γκολ στο ενεργητικό του (στην Λεωφόρο), αλλά και ο Ευθύμης Κουλούρης που παρά το νεαρό της ηλικία του έχει προλάβει να «γράψει» οκτώ συμμετοχές σε ντέρμπι.

Από κοντά ακολουθούν και ο Δημήτρης Πέλκας, με τους Χοσέ Κρέσπο και Εβγέν Σάκχοφ, που έχουν στην… πλάτη τους έξι αναμετρήσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον νεαρό μέσο να μετράει δύο γκολ και τρεις ασίστ απέναντι στους «πράσινους», ενώ δύο γκολ έχει και ο Ουκρανός χαφ. Επιστροφή στην Ελλάδα και στα ντέρμπι για τον Ρόμπερτ Μακ, που μετράει πέντε συμμετοχές.

Αυτοί που έχουν πάρει… γεύση

Την περσινή σεζόν, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συναντήθηκαν συνολικά έξι φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο! Έτσι αρκετοί από τους παίκτες του Δικεφάλου, έχουν πάρει μια γερή... δόση από την σημασία των αναμετρήσεων του Δικεφάλου με την αθηναϊκή ομάδα.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Λέο Μάτος με τέσσερις συμμετοχές και ένα γκολ, όπως και οι Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας - Ντιέγκο Μπίσεσβαρ με τις ίδιες συμμετοχές.

Σε πέντε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχει αγωνιστεί και ο Τζάλμα Κάμπος, ενώ από τρεις συμμετοχές έχουν ο Φερνάντο Βαρέλα και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, με τον Σέρβο επιθετικό να είναι αυτός που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 4-0 του περσινού ημιτελικού στην Τούμπα, σφραγίζοντας την πρόκριση του Δικεφάλου στον τελικό.

Οι πρωτάρηδες του ντέρμπι

Στην συγκεκριμένη κατηγορία μπαίνουν οι παίκτες που ήρθαν φέτος το καλοκαίρι στην Τούμπα και δεν έχουν πάρει ακόμη γεύση από ένα ντέρμπι στην Τούμπα, αφού οι αναμετρήσεις με ΟΣΦΠ και ΑΕΚ διεξήχθησαν εκτός έδρας για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ροντρίγκο Ρέι, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο Δημήτρης Λημνιός και ο Ζοσέ Μαουρίσιο, θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά από την στιγμή που φόρεσαν την φανέλα του ΠΑΟΚ, να ζήσουν την εμπειρία ενός ντέρμπι στην Τούμπα, αλλά και να δουν τις κερκίδες γεμάτες και την ατμόσφαιρα του γηπέδου

Ιδιαίτερη και η περίπτωση του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη, που παρότι αποτελεί κομμάτι του ΠΑΟΚ, εδώ και 1,5 χρόνο πλέον, θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στην 18αδα για πρώτη φορά σε ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, παίρνοντας με την σειρά του το βάπτισμα του πυρός…

Διαβάστε ακόμη...