«Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο...»

Από sdna.gr: Ένα από τα καλύτερα χαφ της δεκαετίας του ΄70 που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, ο Χρήστος Τερζανίδης, μίλησε στο SDNA για το επικείμενο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ των δυο ομάδων.
Πηγή: sdna.gr
«Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο...»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μίλησε για το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής, όπου έχρισε ως φαβορί τον ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στα οικονομικά προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός.

Παράλληλα μίλησε για την φετινή διαιτησία στο πρωτάθλημα, ενώ υπογράμμισε πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στην αναμέτρηση.

«Πάντα είναι μεγάλο παιχνίδι όταν παίζουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, αλλά αν δούμε τα γεγονότα φέτος και το πως έχουν γίνει τα πράγματα στον Παναθηναϊκό, τότε θα έλεγα πως ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο. Αγωνιστικά δεν είναι τόσο δυνατός πλέον ο Παναθηναϊκός και δεν είναι όπως παλιά» σημείωσε αρχικά.

Σχολιάζοντας ποιος έχει τον πρώτο λόγο στο ματς, είπε ότι: «Φαβορί σε τέτοια ματς δεν υπάρχουν, για να είσαι φαβορί πρέπει να μπεις μέσα στο γήπεδο και να το δείξεις, να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό! Ο ΠΑΟΚ έρχεται από μια μεγάλη και καθαρή νίκη, την πρώτη εκτός έδρας, όπου θεωρώ πως αυτή η ψυχολογία που έχουν τώρα οι παίκτες, θα τους δώσει μια έξτρα δύναμη για να κερδίσουν το παιχνίδι. Έτσι όπως βρίσκεται τώρα ο Παναθηναϊκός σε κακή ψυχολογία, όπου έχουν προβλήματα με τις πληρωμές και κάνουν διακανονισμούς, θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει το παιχνίδι».

Πρόσθεσε πως: «Κοιτάξτε, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν τέτοια προβλήματα, δεν έχουν κανένα παράπονο από την διοίκηση, υπάρχει ηρεμία και θα δούμε έναν ΠΑΟΚ πολύ δυνατό στην Τούμπα, ειδικά τώρα με την επιστροφή του κόσμου μετά από την εξοντωτική ποινή που υπήρξε. Ο κόσμος θα δώσει μεγάλη ώθηση στους παίκτες του Λουτσέσκου».

Για τα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός: «Αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να μαζευτούν... Δυστυχώς είμαστε στην Ελλάδα και λόγο ονόματος κρατιέται στην κατηγορία ο Παναθηναϊκός, αν ήταν άλλη ομάδα θα την είχαν αποβάλει ήδη από το πρωτάθλημα! Επειδή όμως είναι ο Παναθηναϊκός και ζούμε στην Ελλάδα, την παλεύει ακόμα, γιατί με αυτά τα χρέη δεν μπορεί να μείνει στην κατηγορία. Θα πρέπει αυτοί που είναι οι γνωστοί Παναθηναϊκοί και έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν τώρα».

Ερωτηθείς για τη φετινή διαιτησία στο πρωτάθλημα τόνισε: «Η διαιτησία φέτος όπως βλέπετε με την αλλαγή της ΕΠΟ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Η διαιτησία φέτος είναι αμερόληπτη και πιστεύω ότι φέτος είναι η αρχή του τέλους, που ήταν... μονοπώλιο η διαιτησία. Φέτος έγινε αυτό που ήθελε όλος ο φίλαθλος κόσμος της Ελλάδας, να βλέπουμε δηλαδή παιχνίδια να γίνονται 50-50 και να υπάρχουν λάθη για όλες τις ομάδες».

Για τους Πέλκα – Λημνιό και Κουλούρη που αγωνίστηκαν βασικοί στο ματς της Ξάνθης: «Αυτά τα παιδιά θέλουν προώθηση, υποστήριξη από τον ΠΑΟΚ. Έδειξαν το... στίγμα τους μέσα στην Ξάνθη όπου κέρδισαν το παιχνίδι, δεν γίνεται να μην τους βάλει τώρα ο Λουτσέσκου. Πρέπει να κρατήσει τα παιδιά και με τον Παναθηναϊκό μέσα, αν ήμουν εγώ προπονητής αυτό θα έκανα. Αυτή τη στιγμή, αυτός ο νεαρός ο Λημνιός, έδωσε μια άλλη ώθηση στο κάθετο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ, αυτό που δεν είχε η ομάδα μέχρι τώρα, όπου κανείς από τους παίκτες που έπαιζαν δεν το είχε καταφέρει».

Τέλος έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Δικεφάλου, όπου είπε: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή, δεν πρέπει να πεταχτεί τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, γιατί είμαστε υπότροποι και μας την έχουν... στημένη και θα μας τιμωρήσουν σκληρά. Ο μεγαλομέτοχος έχει ξοδέψει τόσα εκατομμύρια για το καλό του ΠΑΟΚ, είναι κρίμα να κάνει τέτοια προσπάθεια και να μην προστατεύουμε την ομάδα. Κάποτε μας έπαιρναν οι Αθηναίοι τους παίκτες, τώρα αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένας στον ΠΑΟΚ. Βλέπετε τι αλλαγές έχουν γίνει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό ενώθηκαν εξαιτίας του κυρίου Σαββίδη. Μόνο φωνή και παλμό την Κυριακή».

Διαβάστε ακόμη...