Ταχύτητα και κυκλοφορία

Από paok24.com:Ο ΠΑΟΚ περιμένει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και ο προπονητής του Δικεφάλου θέλει τα στοιχεία που είδε και στην Ξάνθη από τους παίκτες του.
Πηγή: paok24.com
Ταχύτητα και κυκλοφορία

Όπως διαβάστε μέσα στο PAOK24 o Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει στην αποστολή τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, αλλά όχι τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και η 11άδα που ετοιμάζει ο Ρουμάνος τεχνικός έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είχε και πολλά διαφορετικά από τη νίκη στην Ξάνθη, που ήταν η καλύτερη εμφάνιση εκτός έδρας της ομάδας από την αρχή της χρονιάς.

Έτσι πέραν της αναγκαστικής λύσης στα άκρα της άμυνας με τον Κρέσπο που στέλνει αυτομάτως τον Μαλεζά σαν παρτενέρ του Βαρέλα, το βάρος πέφτει στην μεσαία γραμμή και στον τρόπο ανάπτυξης του ΠΑΟΚ σε ακόμα έναν εντός έδρας αγώνα, που αυτή τη φορά θα έχει και τους οπαδούς στο πλευρό του.

Είτε ο Κάνιας είτε ο Μαουρίτσιο που έχει προβάδισμα σύμφωνα με τη σημερινή προπόνηση θα έχουν μπροστά τους τον Δημήτρη Πέλκα, ενώ η τριάδα της επιθετικής γραμμής φαίνεται να είναι οι Μακ, Λημνιός και Κουλούρης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα ψάξει με πολλές ψηλές μπαλιές τον επιθετικό, όπως συμβαίνει κατά κόρων με τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή, αλλά θα θέλει να διασπάσει την πράσινη άμυνα με την μπάλα κάτω.

Ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει να δει τους παίκτες του να μπαίνουν με ορμή στον αγωνιστικό χώρο όπως και στην Ξάνθη, αλλά ταυτόχρονα να έχει και τον πλήρη έλεγχο της κατοχής και της κυκλοφορίας της μπάλας και για αυτό το λόγο η παρουσία του Τσίμιροτ θεωρείται σχεδόν δεδομένη, μιας και ο Βόσνιος μπορεί να κουβαλήσει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση και να την μεταφέρει σωστά στους Μαουρίτσιο και Πέλκα και ας χάνει σε μαρκαρίσματα, από την επιλογή του Κάνιας.

Η έμφαση στην ταχύτητα και την πίεση φαίνεται και από τις επιλογές στα εξτρέμ. Οι Λημνιός και Μακ είναι παίκτες που ψάχνουν τους χώρους και τις προσπάθειες ένας εναντίον εντός, σε αντίθεση με τους Κάμπος και Μπίσεσβαρ που είναι παίκτες που περισσότερο μπορούν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να ψάξουν κάποιο γέμισμα στην αντίπαλη περιοχή.

Το καλό με το ρόστερ του φετινού ΠΑΟΚ είναι ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του και μέσα στον αγώνα, μιας και στον πάγκο εάν επαληθευθεί η παραπάνω 11άδα θα είναι παίκτες με ποιότητα και διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως οι Κάμπος και Μπίσεσβαρ που αναφέραμε παραπάνω, αλλά φυσικά και ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς, που έχασε πολλές προπονήσεις από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμη...