«Βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ ο Μάτος, σημαντική η απουσία του Βιεϊρίνια»

Από metroaport.gr:Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, Νίκος Σπυρόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στο Metrosport.gr για το ντέρμπι της Τούμπας
Πηγή: metrosport.gr
«Βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ ο Μάτος, σημαντική η απουσία του Βιεϊρίνια»

Το μεγάλο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής διεξάγεται την Κυριακή το απόγευμα στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη η καθεμιά για τους δικούς της λόγους. Σημαντική παράμετρος η επιστροφή του κόσμου του Δικεφάλου στο γήπεδο έπειτα από 7 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Το metrosport.gr επικοινώνησε με ένα πρώην ποδοσφαιριστή που έχει παίξει και στις δύο ομάδες.

Ο λόγος για το Νίκο Σπυρόπουλο, τον πρώην αριστερό μπακ των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού που μας μίλησε για το ντέρμπι, ξεχώρισε τους παίκτες που θα κάνουν την διαφορά, αναφέρθηκε στην απουσία του Βιεϊρίνια από το παιχνίδι, σχολίασε την κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός ενώ τόνισε και τη σημασία της Τούμπας και του κόσμου του Δικεφάλου σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

-Πως βλέπεις το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού;

«Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση και αγωνιστικά αλλά και από άποψη οργάνωσης, παρόλα αυτά είναι ένα ντέρμπι. Το προβάδισμα το έχει ο ΠΑΟΚ λόγω Τούμπας και κόσμου αλλά δεν είναι το ξεκάθαρο φαβορί καθώς δεν έχει δείξει την απαιτούμενη σταθερότητα».

-Ποιους παίκτες ξεχωρίζεις από τις δύο ομάδες;

«Από τον ΠΑΟΚ μου αρέσει πολύ ο Μάτος, έχει δείξει πως πρέπει να παίζει κάθε παίκτης. Εχει διάρκεια στο παιχνίδι του, είναι σταθερός στην απόδοσή του και είναι βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ ενώ του δίνει και πράγματα στο επιθετικό κομμάτι παρότι είναι αμυντικός. Από τον Παναθηναϊκό δεν ξεχωρίζω κάποιον καθώς είναι μια ομάδα που βασίζεται στο σύνολο, έτσι είναι η λειτουργία της ομάδας του Ουζουνίδη».

-Ποια απουσία από τις δύο ομάδες θα παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού;

«Σίγουρα η απουσία του Βιεϊρίνια είναι πολύ σημαντική για τον ΠΑΟΚ καθώς είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θα επηρεάσει σημαντικά παρά το γεγονός πως προοριζόταν για αριστερός μπακ».

«Θα δώσει ώθηση ο κόσμος στον ΠΑΟΚ, δεν έχει αποκτήσει χημεία η ομάδα»

-Πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει η επιστροφή του κόσμου του ΠΑΟΚ στο γήπεδο;

«Σίγουρα ο κόσμος και η έδρα του ΠΑΟΚ είναι η δύναμή του, διαχρονικά παρουσιάζεται καλύτερος εντός. Ο κόσμος θα βοηθήσει, θα δώσει την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα και θα είναι κάτι το διαφορετικό για τους νέους παίκτες του ΠΑΟΚ που δεν έχουν ζήσει αυτή την ατμόσφαιρα».

-Πως βλέπεις το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ, πιστεύεις ότι είναι το πιο πλήρες την τελευταία 10ετία;

«Υπάρχουν αρκετές επιλογές αλλά δεν έχουν δείξει την ποιότητά τους στον αγωνιστικό χώρο ακόμη. Αλλάζουν θέσεις οι παίκτες, η ομάδα δεν έχει αποκτήσει χημεία ακόμη παρότι είναι πλούσιο ρόστερ με βάθος. Δεν ξέρω πάντως αν είναι το πιο πλήρες της 10ετίας, κι αν είναι δεν το έχει δείξει ακόμη».

-Πως σχολιάζεις την κατάσταση στον Παναθηναϊκό;

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και είναι άσχημο για μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και φυσικά έχει αντίκτυπο στο αγωνιστικό τμήμα. Ο προπονητής και οι παίκτες κάνουν προσπάθεια να μείνουν ενωμένοι. Με βάση τα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, όταν θα μπουν στο γήπεδο οι παίκτες του δεν θα σκέφτονται τα προβλήματα».

-Ως αριστερός μπακ που ήσουν στην καριέρα σου, τι έχεις να πεις για τα αριστερά μπακ των δύο ομάδων;

«Είναι σημαντική θέση του αριστερού μπακ για την συνολική λειτουργία της ομάδας, όπως και κάθε θέση. Στο παιχνίδι της Κυριακής θα παίξει ρόλο αλλά όχι ιδιαίτερο. Ο Κρέσπο που ίσως παίξει στα αριστερά είναι λύση ανάγκης, αν και την έχει ξαναπαίξει την θέση. Στον Παναθηναϊκό ο Χουλτ ξέρει τη θέση και δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό».

-Αν ήσουν ο Ραζβάν Λουτσέσκου πως θα προετοίμαζες τους νέους παίκτες του ΠΑΟΚ που δεν έχουν νιώσει την ατμόσφαιρα της Τούμπας;

«Θα τους έλεγα πως η ατμόσφαιρα είναι καυτή, οι οπαδοί της ομάδας είναι πολύ ενθουσιώδεις και μπορούν να σας δώσουν ώθηση και ενέργεια για τη νίκη. Οι νέοι παίκτες που έρχονται στον ΠΑΟΚ κάθε χρόνο, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να βλέπουν βίντεο της Τούμπας και των οπαδών του ΠΑΟΚ καθώς αυτή είναι η δυναμική του. Οπότε είναι πολύ σημαντικό να το ζήσουν».

«Κάθε ελληνική ομάδα που θέλει να κερδίσει τίτλους πρέπει να στηρίζεται σε έναν ελληνικό κορμό»

-Πως σου φαίνονται οι Ελληνες παίκτες του ΠΑΟΚ και πιστεύεις ότι μπορούν να «χτυπήσουν» το πρωτάθλημα;

«Θεωρώ ότι κάθε ελληνική ομάδα που θέλει να κερδίσει τίτλους θα πρέπει να στηρίζεται σε έναν ελληνικό κορμό και το ίδιο πρέπει να κάνει και ο ΠΑΟΚ. Εχει καλούς Ελληνες παίκτες και οι ξένοι του δεν έχουν δείξει τόσο καλό πρόσωπο για να παίζουν εκείνοι και όχι οι Ελληνες. Εμένα η άποψη μου είναι να παίξουν ξένοι ποδοσφαιριστές στις ομάδες μόνο όταν είναι καλύτεροι από τους Ελληνες. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που πρέπει να πάρουν ευκαιρίες και εγώ θα ήθελα να δω τον ΠΑΟΚ να διεκδικεί το πρωτάθλημα με Ελληνες ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή του».

-Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα και τη μάχη του τίτλου;

«Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα πάνε μέχρι τέλους για να το διεκδικήσουν όμως καμία δεν έχει δείξει την απαιτούμενη σταθερότητα. Αν έπρεπε να χρίσω ένα φαβορί αυτό θα ήταν η ΑΕΚ».

Διαβάστε ακόμη...