Ο διπλός κίνδυνος με Παναθηναϊκό!

Aπό sport24.gr: Όσοι έχουν την δυνατότητα να πάρουν κλίμα από την Τούμπα και το "Μακεδονία Παλλάς", από τους χώρους δηλαδή που κινούνται ο Ιβάν και ο Γιώργος Σαββίδης και μαζί όλοι οι στενοί συνεργάτες τους στον ΠΑΟΚ, έχουν αντιληφθεί τον γενικό ξεσηκωμό που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα.
Πηγή: sport24.gr
Ο διπλός κίνδυνος με Παναθηναϊκό!

Ειδικότερα με την έλευση του μεγαλομετόχου του Δικεφάλου, οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες και οι περισσότερες από αυτές έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Πώς ο ΠΑΟΚ θα συνδυάσει την επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες της Τούμπας με μία πειστική νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Για πολλούς ο θρίαμβος είναι... μονόδρομος. Τα «3-0 και 4-0» κυριαρχούν στις προβλέψεις για το αποτέλεσμα του κυριακάτικου αγώνα και αυτό αποτελεί τον μεγαλύτερο «μπελά» για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του, στην προετοιμασία για την αναμέτρηση με το «τριφύλλι». Η άκρως προβληματική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι ακόμη πολύ νωπή ως εικόνα στο μυαλό του κόσμου που θα πάει στο γήπεδο και δύσκολα δέχεται ότι ξαφνικά ο Παναθηναϊκός θα μεταμορφωθεί.

Λίγη σημασία έχει για την πλειοψηφία των ΠΑΟΚτσήδων ότι η ομάδα του Ουζουνίδη ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ενισχυμένη με Μολέδο, Βιγιαφάνιες και Κουρμπέλη. Δεν μπορεί να δεχτεί ότι ο ΠΑΟΚ που είδε στην Ξάνθη, μία ομάδα γεμάτη ενέργεια και δίψα για νίκη, θα σκοντάψει σ' αυτόν τον Παναθηναϊκό. Και από τη στιγμή που μέχρι τώρα, με άδειες τις κερκίδες, ο Δικέφαλος πέτυχε το «έξι στα έξι», πώς είναι δυνατό να χάσει από έναν αντίπαλο που μαζί με την Κέρκυρα έχει τη δεύτερη χειρότερη συγκομιδή πόντων -μόλις 3- εκτός έδρας στη Σούπερ Λίγκα (μόνη χειρότερη ομάδα ο Απόλλωνας με 2) όταν θα έχει περίπου 30.000 φίλους του να βγάζουν όλη την ενέργεια που κρατούσαν μέσα τους τις 114 μέρες απουσίας από το «σπίτι τους»;

Από μόνα τους τα δεδομένα που υπάρχουν για την αναμέτρηση βάζουν στον προπονητή του ΠΑΟΚ και το τιμ του ένα σοβαρό ζήτημα διαχείρισης. Το ντέρμπι της Κυριακής είναι το απόλυτο crash test ωριμότητας για έναν ΠΑΟΚ που πρέπει -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- να δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί για την πρωτιά, το «αν όχι τώρα, πότε;» που είναι η φράση που βγαίνει αυθόρμητα από τα χείλη κάθε οπαδού του, κάθε φορά που τον ρωτάνε: «Τι θα γίνει ρε φίλε; Θα το πάρετε φέτος;».

Ο ΜΟΛΕΔΟ "ΜΙΣΗ ΑΜΥΝΑ" ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ
Για να πάμε και στο αγωνιστικό σκέλος. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που είδαν ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ και οι συνεργάτες του στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο τους... τρόμαξε. Μία ομάδα σε κάκιστη κατάσταση, να μην πρεσάρει καθόλου τον αντίπαλο, να είναι ανήμπορη στη διάρκεια ενός ολόκληρου αγώνα να αντιδράσει. «Δεν γίνεται να ξαναδούμε έτσι τον Παναθηναϊκό», σχολίαζαν στις μεταξύ τους συζητήσεις και έχοντας εικόνα από τις κινήσεις του Ουζουνίδη μεσοβδόμαδα (κατσάδα και απειλή αποχώρησης). Συνηγορεί σ' αυτή την εκτίμηση και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολύ σημαντικές επιστροφές.

Ο Μολέδο χαρακτηρίζεται «η μισή άμυνα του Παναθηναϊκού». Ο Κουρμπέλης, ο παίκτης που μαζί με τον Λουντ (αρέσει ιδιαίτερα στον Λουτσέσκου), τον Χίλιεμαρκ και τον Βιγιαφάνιες (επίσης επιστρέφει), μπορούν να προκαλέσουν μπελάδες από τη μέση και μπροστά. Κανείς δεν το προσπερνά αυτό. Ειδικά όταν το τελευταίο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στην Τούμπα είναι το περσινό 2-3, όπου ο Παναθηναϊκός και πάλι είχε πάρα πολλές απουσίες.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΡΟΣΤΕΡ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ
Βάζοντας όλα τα παραπάνω στο ζύγι και πάλι δεν μπορεί κανείς να πείσει τους φίλους του ΠΑΟΚ ότι αυτό το ντέρμπι δεν εξαρτάται ΑΠΟΛΥΤΑ από την απόδοση της δικής τους ομάδας. Ειδικά, από τη στιγμή που σχεδόν όλα τα «όπλα» είναι διαθέσιμα.

Το "σχεδόν" θα έλειπε αν ο Βιεϊρίνια που είχε περάσει το τεστ ετοιμότητας και ο Λουτσέσκου σκεφτόταν σοβαρά να τον χρησιμοποιήσει βασικό, δεν είχε χτυπηθεί ξαφνικά από... σκωληκοειδίτιδα. Ο Μαουρίσιο έχει πάρει τα απαιτούμενα αγωνιστικά λεπτά για να νιώθει έτοιμος 100% να ηγηθεί και πάλι της μεσαίας γραμμής και ο πάγκος θα είναι ενισχυμένος με έναν παίκτη του επιπέδου του Πρίγιοβιτς.

Τι άλλο, δηλαδή, θα μπορούσε να ζητήσει ο Λουτσέσκου για να βγει φόρα παρτίδα και να πει "είμαστε ξεκάθαρο φαβορί"; Ο Ρουμάνος, βέβαια, δεν το κάνει γιατί η φιλοσοφία του είναι συγκεκριμένη, σταθερή και δεν διαφοροποιείται ό,τι κι αν γίνει. Είναι τόσο προσηλωμένος σ' αυτή την τακτική που από πολλούς χαρακτηρίζεται βαρετός. Όλοι, όμως, και κυρίως ο ίδιος, γνωρίζουν ότι τα πάντα κρίνονται από τα αποτελέσματα. Κι αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να χτίσει σερί νικών, τότε ο 48χρονος κόουτς θα νιώθει πιο στέρεη τη γη κάτω από τα πόδια του.

i

Διαβάστε ακόμη...