Πέρσι και φέτος...

Από novasports.gr: Δε συνιστά σύγκριση κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαριστεί εξ αρχής προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών.
Πηγή: novasports.gr
Πέρσι και φέτος...

Ο λόγος έχει να κάνει πως για να συγκρίνεις δυο πράγματα ή δυο καταστάσεις για να είναι ακριβοδίκαιη η όποια σύγκριση θα πρέπει οι δυο δράσεις να έχουν λάβει χώρα σε ίδιες συνθήκες και κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση, καθώς πέρσι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με μείον τρεις βαθμούς, ενώ είχε και τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League, ενώ φέτος αποκλείστηκε στα πλέι οφ της διοργάνωσης και μπορεί να μην ξεκίνησε με μείον τρεις βαθμούς αλλά υποχρεώθηκε ν' αγωνιστεί για έξι αγώνες στο πρωτάθλημα στην Τούμπα με άδειες κερκίδες ελέω της σχετικής τιμωρίας.

Φέτος λοιπόν, το πέρας της δέκατης τρίτης αγωνιστικής βρήκε τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω από ΑΕΚ και Ολυμπιακό με απολογισμό 25 βαθμούς, με επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δυο ήττες, ενώ στην ... πλάστιγγα των γκολ μετράει +12. Στην άδεια από κόσμο έδρα του έχει το απόλυτο με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες που έδωσε ως τώρα και το εξαιρετικό 13-2 γκολ! Αντιθέτως μακριά από την Τούμπα έχει, μια νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και δυο ήττες με 6-5 γκολ.

Αντίστοιχα πέρσι, με αρκετούς εξ αναβολής αγώνες και με διαφορετικό σύστημα διεξαγωγής καθώς ακολούθησαν τα πλέι οφ σε αντίθεση με φέτος που το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις τριάντα αγωνιστικές, η ολοκλήρωση της δέκατης τρίτης αγωνιστικής είχε βρει τον «Δικέφαλο» στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 βαθμούς, ήτοι έξι νίκες, δυο ισοπαλίες και πέντε ήττες, ενώ στα γκολ ήταν στο +2. Στην Τούμπα μετρούσε τρεις νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες με 7-6 γκολ, ενώ εκτός είχε τρεις νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες, 6-5 γκολ (σ.σ. όπως και φέτος). Στο ίδιο χρονικό διάστημα είχε ηττηθεί και στα δυο ντέρμπι που είχε δώσει στην Αττική με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά είχε επικρατήσει στην Τούμπα της ΑΕΚ, ηττήθηκε από τον Πανιώνιο στην Αθήνα, είχε έρθει ισόπαλος στη Θεσσαλονίκη με την Ξάνθη, είχε επικρατήσει του Αστέρα στην Τρίπολη, του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά και της ΑΕΛ στη Λάρισα, ενώ είχε ηττηθεί εντός από τον ΠΑΣ Γιάννινα, από τον Ατρόμητο.

Αυτά ως μια γενική εικόνα των δυο διαφορετικών ομάδων του ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρσι και φέτος. Το πρόγραμμα του πρώτου γύρου φέτος ολοκληρώνει ο επικείμενος εντός έδρας αγώνας με τον Παναθηναϊκό κι ο εκτός έδρας αγώνας με τον Πλατανιά.

Διαβάστε ακόμη...