«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα!»

Από inpaok.com: Ο Δημήτρης Κατσίβελης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero και τόνισε πως είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια της σεζόν.
Πηγή: inpaok.com
«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα!»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την τρίτη συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ χθες με τη Βέντσπιλς και τη βελτίωση της εικόνας της ομάδας:

«Τον τελευταίο καιρό και από τις προπονήσεις, κάτι που δε μπορεί να το διαπιστώσει ο κόσμος, γίνεται μια σίγουρα καλύτερη πορεία. Φαίνεται και από τα τελευταία αποτελέσματα».

Για την καλύτερη πορεία τον τελευταίο καιρό και τα στοιχεία που έχουν βοηθήσει σε αυτό:

«Είναι ο πρώτος καιρός που δεν έχουμε κάποιο τραυματισμό και είμαστε όλοι μαζί υγιείς στις προπονήσεις. Αυτό το κομμάτι είναι σημαντικό στο να βρει χημεία και ρυθμό μια ομάδα. Αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι πλέον, με καλύτερη συγκέντρωση».

Για τις διαφορές που έχει η ομάδα αυτό το χρονικό διάστημα σε σχέση με το ξεκίνημα:

«Όταν ήρθα εγώ, η κατάσταση ήταν λίγο περίεργη, λόγω του τραυματισμού του Κόνιαρη και το θέμα του Ντίλαρντ. Σίγουρα, από τότε και με τις προσθήκες, όπως ο Γκος τον τελευταίο καιρό, η ομάδα δείχνει να έχει βρει κάποια μεγαλύτερη ηρεμία ίσως. Και με τη χρησιμοποίηση κάποιον παικτών που δε χρησιμοποιούνταν τόσο στην αρχή της χρονιάς, όπως ο Χρυσικόπουλος και ο Τσόχλας, έχουμε βρει μια καλύτερη χημεία τον τελευταίο καιρό. Δουλεύουμε πολύ καλύτερα, επειδή είμαστε πλήρεις στην προπόνηση πλέον και αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα».

Για αυτό που έχει συναντήσει στον ΠΑΟΚ αυτούς τους μήνες που είναι στην ομάδα:

«Το είχα ακούσει τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα που το ζω, πραγματικά, καταλαβαίνω τη διαφορά. Είναι ένα πάρα πολύ οργανωμένο σωματείο, παρέχει σε έναν παίκτη ότι χρειάζεται για να μπορέσει να αποδώσει στο γήπεδο και να είναι 100% συγκεντρωμένος σε αυτό».

Για την παρουσία του το καλοκαίρι στη ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

«Ήταν μεγάλη βοήθεια, να προπονηθώ και να παίξω σε εννιά παιχνίδια με τη ΤΣΣΚΑ. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση μετά από το διάστημα που έμεινα εκεί και ήμουν πολύ έτοιμος να ανταπεξέλθω σε οποιαδήποτε συνθήκη στην καριέρα μου, όπως και στον ΠΑΟΚ».

Για τη συνεργασία του με τον Ηλία Παπαθεοδώρου για δεύτερη σερί σεζόν μετά την Αστάνα:

«Σέβομαι πολύ τον Ηλία και πραγματικά απολαμβάνω το παιχνίδι παίζοντας για αυτόν και πέρσι και φέτος. Όπως είναι λογικό, ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και υπάρχει πίεση όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα. Ξέραμε ότι αυτά τα αποτελέσματα, δεν ήταν η πραγματικότητα. Σίγουρα, όταν έρχονται τόσο νωρίς οι ήττες, δημιουργείται αυτή η αμφισβήτηση και η πίεση. Ήμασταν όμως ενωμένοι, βγήκαμε κάπως από αυτή την κρίση και μπορούμε πιο ήρεμοι, να παίξουμε και να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε στο παρκέ».

Για την κρίση που έδειξε να ξεπέρασε ο ΠΑΟΚ και τη συνέχεια:

«Σε μια τόσο μεγάλη σεζόν, είναι λογικό κάποια στιγμή να μην έχεις θετικά αποτελέσματα. Όλες οι ομάδες, με πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις μπορούν να το κάνουν. Σε εμάς, έτυχε να είναι στην αρχή της σεζόν. Είναι διαφορετικό να ξεκινάς με τέσσερις σερί ήττες και διαφορετικό να κάνεις κάποιες νίκες. Η νίκη είνα αυτή που σου δίνει ψυχολογία. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι αντιδράσαμε σωστά σε εκείνο το παιχνίδι με τον Άρη και τώρα, είμαστε σε ένα καλύτερο… φεγγάρι».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο:

«Θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Κόροιβος είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική ομάδα, ειδικά μέσα στην έδρα του. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, από την Παρασκευή που θα ξεκινήσει το ταξίδι, μέχρι να τελειώσει και το τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και παρά τις όποιες δυσκολίες, θέλουμε τη νίκη».

Για την παρουσία του στην εθνική ομάδα στα προκριματικά:

«Ήταν κάτι πρωτόγνωρο και αυτό γιατί, έπρεπε πολύ γρήγορα να βρεθούν 15 παιδιά και να φτιάξουν ομάδα, μέσα σε τρεις μέρες. Παίξαμε το πρώτο παιχνίδι στο Λέστερ με την Αγγλία, που ήταν ένας δυνατός αντίπαλος. Πήραμε εκείνη τη νίκη που μας έδωσε μια ψυχολογία και πιστεύω στο δεύτερο εμφανιστήκαμε καλύτεροι. Σίγουρα, είναι κάτι περίεργο, αλλά αντιδράσαμε ουσιαστικά και πήραμε τις δύο νίκες που θέλαμε».

Διαβάστε ακόμη...