Στα μαλακά ρίχνουν τους κατηγορούμενους οι προτάσεις της εισαγγελέως

Απο soccerplus.gr : Ολοκληρώθηκαν οι προτάσεις της εισαγγελέως για τους 84 κατηγορούμενους στη δίκη για το «μεγάλο Κοριόπολις».
Πηγή: soccerplus.gr
Στα μαλακά ρίχνουν τους κατηγορούμενους οι προτάσεις της εισαγγελέως

Υπενθυμίζεται ότι επτά αγώνες θεωρήθηκαν χειραγωγημένοι (δείτε εδώ τους αγώνες).

Η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης αφαιρέθηκε από όλους και όσον αφορά την ενοχή ή την αθωότητα των κατηγορουμένων είναι οι προτάσεις της εισαγγελέως είναι οι εξής:

Μπέος: Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος για τον αγώνα Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης.

Τσακογιάννης: Ενοχος για τα αδικήματα της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες που ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, της παράνομης οπλοκατοχής και της δωροδοκίας-δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος για τους αγώνες Ηλιούπολη – Λεβαδειακός και Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη.

Παντέλης: Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας, της αλλοίωσης αποτελέσματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Κομπότης (μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λεβαδειακός): Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος στον αγώνα Ηλιούπολη – Λεβαδειακός

Γ. Μποροβήλος (πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης): Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος στον αγώνα Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης.

Μπάκος (εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης): Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος στον αγώνα Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης.

Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής): Ενοχος για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες που ξεπερνά τις 15.000 ευρώ και της δωροδοκίας, δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος

Χάλκος (πρόεδρος τότε της Ηλιούπολης): Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος.

Νικολόπουλος (πρώην ποδοσφαιριστής της Ηλιούπολης): Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος.

Καρακούλιας: Ενοχος για το αδίκημα της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος.

Δημόπουλος: Ενοχος για το αδίκημα της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος.

Γεωργτσιάκος: Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας.

Ντότσης: Ενοχος για το αδίκημα της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος.

Πουλόπουλος: Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας.

Προβατίδης: Ενοχος για το αδίκημα της δωροληψίας.

Ρουτζιέρης: Ενοχος για το αδίκημα της δωροληψίας.

Αδαμάκης: Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας.

Παπαδόπουλος: Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας.

Δήμου: Ενοχος για το αδίκημα της δωροδοκίας

Πάσσαρης: Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας.

Σιδηρόπουλος: Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας.

Βίλλας: Ενοχος για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Τζιβελέκης: Ενοχος για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Βυθοπούλου: Ενοχη για το αδίκημα της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος.

Τσεκερίδης: Ενοχος για τα αδικήματα της δωροδοκίας, δωροληψίας και της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος.

Ταμπάσης: Ενοχος για το αδίκημα της δωροληψίας.

Τυριακίδης: Ενοχος για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Διγώνης: Ενοχος για το αδίκημα της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος.

Γαλαίος: Ενοχος για το αδίκημα της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος.

Ήμελλος: Ενοχος για το αδίκημα της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος.

Νάκου: Ενοχος για το αδίκημα της συνέργειας σε διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος.

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους. Μεταξύ αυτών και ο Γ. Παπαδόπουλος, που ήταν πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ και είχε απολυθεί επειδή είχε κατηγορηθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Επίσης αθωωτική ήταν η πρόταση για τους Γιάννη Παπαδόπουλο, Μιχάλη Κουντούρη, Χρήστο Κανελλάκη, Ηρακλή Νύκταρη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Αλέκο Βοσνιάδη, Νίκο Πηρούνια.

Η ανακοίνωση των προτάσεων της εισαγγελέως προκάλεσε ευφορία στους συνηγόρους των κατηγορουμένων, ένας εκ των οποίων μάλιστα είπε πως μακάρι αυτή να είναι και η τελική απόφαση του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες άνω των 15.000 ευρώ είναι το μοναδικό αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, όμως και αυτό ενδέχεται να συμπαρασυρθεί από το κύριο αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας και της αλλοίωσης αποτελέσματος, που είναι πλημμέλημα και ως εκ τούτου οι ποινές στους κατηγορούμενους αναμένεται να είναι πλημμεληματικές.

Διαβάστε ακόμη...