Έκανε το... κλικ ο Μακ

Από sdna.gr: Πολλά έχουν ειπωθεί για την φετινή απόδοση του Ρόμπερτ Μακ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με τον Σλοβάκο όμως να δείχνει όλο και πιο ανεβασμένος στις τελευταίες του εμφανίσεις.
Πηγή: sdna.gr
Έκανε το... κλικ ο Μακ

Ο Ρόμπερτ Μακ μπήκε από νωρίς στον αγώνα της Ξάνθης από... σπόντα, αφού αν δεν τραυματιζόταν ο Ελ Καντουρί δεν θα έπαιζε σίγουρα τόσα πολλά λεπτά. Ο εξτρέμ του Δικεφάλου όμως μπήκε στο 12΄ και κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής της αναμέτρησης έχοντας σπουδαία παρουσία και μετρώντας και ένα τέρμα. Ο Μακ επέστρεψε στους "ασπρόμαυρους" για να ηγηθεί της επίθεσης της ομάδας του και όλοι περίμεναν από αυτόν τουλάχιστον 20 γκολ και μεγάλη βοήθεια στην επίθεση.

Η εικόνα του βέβαια μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες δεν ήταν αναμενόμενη αλλά πλέον και αφού δείχνει έτοιμος να σηκώσει το βάρος της φανέλας και να ηγηθεί του ΠΑΟΚ. Ο χρόνος σίγουρα έκανε καλό στον 26χρονο παίκτη που έχει πολλά "ελαφρυντικά" για το γεγονός ότι δεν παρουσίασε από την αρχή το πρόσωπο που όλοι περίμεναν. Μισή προετοιμασία με τη Ζενίτ, μισή με τον ΠΑΟΚ έκανε ο Ρόμπερτ Μακ που όταν ήρθε, ο τότε προπονητής των Κυπελλούχων, Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς τον προόριζε για δεύτερο επιθετικό στο 4-4-2 δίπλα στον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Τελικά ο Στανόγεβιτς άλλαξε το σύστημα, τον Μακ όμως τον είχε στην ενδεκάδα του και με σαφή οδηγία να μην παίζει τόσο πολύ στην γραμμή αλλά να συγκλίνει προς τα μέσα. Μόλις στη δεύτερη του συμμετοχή ο διεθνής ποδοσφαιριστής σκοράρει, πετυχαίνοντας ένα σημαντικό γκολ απέναντι στην Ολιμπικ Ντόνετσκ. Στη συνέχεια όμως ο τεχνικός αλλάζει. Η έλευση του Ραζβάν Λουτσέσκου αλλάζει και τα "θέλω" της ομάδας προς το πρόσωπο του. Ο Ρόμπερτ Μακ παίζεις βασικός για τρία συνεχόμενα ματς και μετά τον αποκλεισμό από την Έστερσουντ στις 24 Αυγούστου γίνεται ρεζέρβα "πληρώνοντας" -και αυτός -το μάρμαρο τους αποκλεισμού από τους ομίλους του Europa League.

Ο πρώην παίκτης της Νυρεμβέργης παίζει για έναν μήνα λίγο, κυρίως προερχόμενος από τον πάγκο. Ξαφνικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη γίνεται βασικός αλλά είναι εμφανής απουσία αγωνιστικού ρυθμού, όπως και αυτοπεποίθησης. Μετά από τρεις μέρες ο Λουτσέσκου τον τοποθετεί ξανά βασικό στην αναμέτρηση Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πόντου και ο πρώην παίκτης της Νυρεμβέργης σκοράρει μετά από δύο μήνες αφλογιστίας. Κι όμως ακόμη φαίνεται πως δεν έχει πείσει τον προπονητή του. Πέντε μέρες μετά αγωνίζεται μόλις για 14 λεπτά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και κάνει την εμφάνιση του ξανά στην ενδεκάδα 20 μέρες μετά απέναντι στον Ατρόμητο.

Ο Μακ έχει καλή απόδοση και κερδίζει το πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ ξεκινάει την ανατροπή στον αγώνα. Στη Νέα Σμύρνη όμως ο Λουτσέσκου τον κάνει αλλαγή στο 66΄και ποδοσφαιριστής παραμένει μόλις με δύο 90λεπτα στα πόδια του απο τον Ιούλιο! Στην Ξάνθη; Ξανά πάγκο. Τα φέρνει έτσι η μοίρα ομως που μπαίνει στο 12΄ και κάνει ένα από τα καλύτερα φετινά του ματς. Ο Μακ παίκτης ψυχολογίας φαίνεται πως έκανε το ματς με το οποίο θα γίνει το... κλικ. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση, αγωνιστικά λεπτά και ο ΠΑΟΚ την σπιρτάδα του και κυρίως τα γκολ του.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...