Ο Φορτούλα για Πασχαλάκη, Ρέι και το… ντέρμπι!

Από sdna.gr: Για την απόδοση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στο ματς της Ξάνθης, τον Ροντρίγκο Ρέι αλλά και για το μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό, μίλησε στο SDNA ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Δικεφάλου, Μλάντεν Φορτούλα.
Πηγή: sdna.gr
Ο Φορτούλα για Πασχαλάκη, Ρέι και το… ντέρμπι!

Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να περάσει εύκολα από την Ξάνθη, έχοντας για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη στην εστία. Το SDNA ζήτησε την άποψη του Μλάντεν Φορτούλα για τον Έλληνα τερματοφύλακα, τον Ρέι αλλά και για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.

«Ο ΠΑΟΚ πήγε πολύ καλά, ήταν το καλύτερο του φετινό παιχνίδι θεωρώ, όπου όλες οι γραμμές λειτούργησαν σωστά. Ο τερματοφύλακας έκανε ωραία την δουλειά του, καθάρισε τις δυο φάσεις που κινδύνεψε η ομάδα, ήταν αποτελεσματικός και κράτησε ανέπαφη την εστία του» σχολίασε αρχικά για το ματς στην Ξάνθη.

Όσον αφορά την παρουσία του Πασχαλάκη, τόνισε: «Αυτό το παιδί το γνώρισα εγώ στα Γιάννενα πριν δυο χρόνια και μου έκανε μεγάλη εντύπωση που ήταν τόσο θαρραλέος στις προπονήσεις, έβγαινε έξω, φώναζε, δεν φοβόταν. Όταν τον είδα, ρώτησα ποιος είναι γιατί δεν τον ήξερα, μου είπαν πως τον πήραν από την Κομοτηνή γιατί εκεί τον άφησαν ελεύθερο. Ξέρετε στο ελληνικό πρωτάθλημα κάνουμε λάθη, χωρίς να ξέρουμε την πραγματική αξία του παίκτη, τον μειώνουμε χωρίς να πάρει ευκαιρίες.

Το παιδί είχε όντως καλή παρουσία στα Γιάννενα, μετά δεν ξέρω πως έγινε και έφυγε, μάλλον τσατίστηκε γιατί είχε γυρίσει ο Βελλίδης και ακουγόταν ότι δεν θα είναι πλέον ο Πασχαλάκης πρώτος τερματοφύλακας, δεν ξέρω ακριβώς, πάντως έκανε ενέργειες να μείνει ελεύθερος και ο ΠΑΟΚ για μένα έκανε πάρα πολύ καλά που τον απέκτησε.

Του εύχομαι ότι καλύτερο, είναι καλό το γεγονός για τον ΠΑΟΚ ότι θα υπάρχει υγιείς ανταγωνισμός με τον Ρέι, επιστρέφει σιγά σιγά και ο Γλύκος και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη θέση δεν θα έχει κανέναν πρόβλημα. Πάντα θα παίζει ο καλύτερος, αυτό θα συμβεί».

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον στη θέση του τερματοφύλακα στον ΠΑΟΚ: «Ο Ρέι είναι πολύ καλός τερματοφύλακας για μένα, στον Πανιώνιο ίσως θα μπορούσε να είναι καλύτερος στην απόδοση του, αλλά εγώ βλέπω ότι είναι πολύ καλός. Προέρχεται από ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το δικό μας και πιστεύω πως θα τα καταφέρει στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα δεν θα έχει πρόβλημα στην θέση των τερματοφυλάκων.

Οπωσδήποτε κάποια στιγμή και ο Πασχαλάκης θα κάνει κάποιο λάθος, αλλά δεν θα πρέπει να το πάρει κατάκαρδα αλλά να δείξει πως μπορεί να το διαχειριστεί και να ξεπεράσει το εμπόδιο. Όταν παίζεις σε μεγάλη ομάδα δεν είναι το ίδιο όπως σε έναν σύλλογο που δεν έχει μεγάλους στόχος και παίζεις πιο... ελεύθερα. Στη μεγάλη ομάδα θα υπάρξουν 1-2 φάσεις που θα πρέπει να τις "βγάλεις" και αν δεν το καταφέρεις, τότε έρχεται η... γκρίνια. Πρέπει να είσαι δυνατός χαρακτήρας και να τα ξεπερνάς αλλά να έχεις την βοήθεια από όλη την ομάδα. Έχω ακούσει ότι είναι καλό παιδί και όπως είπα, θα υπάρχει ένας υγιείς ανταγωνισμός και είναι θέμα προπονητή ποιον θα βάλει. Για να κάνεις μεγάλη καριέρα σε μεγάλη ομάδα, πρέπει να είσαι έτοιμος να βοηθήσεις εκεί που όλοι περιμένουν από εσένα, πόσο μάλλον σε ένα ντέρμπι».

Κλείνοντας την κουβέντα, σχολίασε και το ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, όπου σημείωσε ότι: «Κοιτάξτε, παρότι έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ο Παναθηναϊκός είναι πάντα Παναθηναϊκός. Πρέπει οι παίκτες του ΠΑΟΚ να πάρουν πολύ σοβαρά το παιχνίδι, θα μπει και ο κόσμος στο παιχνίδι μετά από πολύ καιρό. Με καλή απόδοση, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα κινδυνέψει και θα το πάρει το ντέρμπι. Έχω μια προαίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ έχει ανηφορήσει για τον στόχο του πρωταθλήματος, βρίσκει τον εαυτό του και πλέον όλοι οι παίκτες ξέρουν ξεκάθαρα τον στόχο και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Φέτος έχει μεγάλη ευκαιρία για το πρωτάθλημα και μπορεί να το κατακτήσει με τα δεδομένα που υπάρχουν και στις άλλες ομάδες».

Διαβάστε ακόμη...