Συνεχίζει αήττητη η Ventspils, τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ…

Η Elan Chalon ήταν η μόνη ομάδα του 2ου ομίλου του Basketball Champions League που δεν πανηγύρισε τη νίκη στα παιχνίδια του τριημέρου…
Πηγή: paokbc.gr
Συνεχίζει αήττητη η Ventspils, τι έκαναν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ…

Η Ventspils δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στον αγώνα με την Jekabpils, καθώς επικράτησε με 79-90 για την 10η αγωνιστική του λετονικού πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ (5/12, 19:30), η οποία παραμένει αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις (10-0), ήταν ο Aigars Skele με 25 πόντους (3/3 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 7/8 βολές), 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ ο Ingus Jakovics είχε 20 πόντους και 5 ασίστ.

Η MHP Riesen Ludwigsburg συνέχισε την ξέφρενη πορεία της, καθώς διέλυσε  με 93-61 την Goetingen και πέτυχε την 9η συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Γερμανοί μετρούν μόλις 2 ήττες από το ξεκίνημα της χρονιάς και δεν έχουν χάσει από τις 17 Οκτωβρίου, όταν ηττήθηκαν με 82-72 από την Iberostar Tenerife στην Ισπανία. Πρώτος σκόρερ για την MHP Riesen ήταν ο Johannes Thiemann με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Peter McNeilly είχε 15 πόντους.

H Orlandina νίκησε πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 82-80 την περσινή φιναλίστ του ιταλικού πρωταθλήματος, Trento, για την 9η αγωνιστική της Lega Basket. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Σικελούς, που πήραν την 3η νίκη τους στα τελευταία 4 παιχνίδια, ήταν ο Jakub Wojciechowski με 27 πόντους (9/11 δίποντα) και 8 ριμπάουντ, ενώ ο  Eric Maynor είχε 17 πόντους και 7 ασίστ.

H Iberostar Tenerife επέστρεψε στις επιτυχίες στην ACB, επικρατώντας της ουραγού Real Betis με 87-70 στο ντεμπούτο του Φώτη Κατσικάρη στον πάγκο της. Οι νησιώτες μετρούσαν 4 συνεχόμενες ήττες στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά μετά από αυτή τη νίκη βελτίωσαν τα ρεκόρ τους στο 5-5. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Mateusz Ponitka με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Μετά από 10 συνεχόμενες ήττες σε Τουρκία και Basketball Champions League, η Gaziantep επέστρεψε στις νίκες, καθώς επιβλήθηκε της Usak με 67-75. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Nenad Markovic ήταν ο Victor Rudd με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Mark Lyons είχε 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Η Neptunas νίκησε τη Lietkabelis με 86-76 για την 13η αγωνιστική και την έπιασε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 10-3. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Edgaras Zielonis με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Juan Palacios πέτυε 13 5 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ. Για τη Lietkabelis, ο γνωστός μας Zanis Peiners είχε 11 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Η μόνη από τις 8 ομάδες του ομίλου του ΠΑΟΚ που δεν τα κατάφερε στις εγχώριες υποχρεώσεις της ήταν η Elan Chalon, η οποία έχασε από την Monaco με 87-57 και παρέμεινε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 2 νίκες και 7 ήττες. Ο μόνος που διασώθηκε από την Elan Chalon ήταν ο Mickael Gelabale που είχε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Διαβάστε ακόμη...