Δημήτρης Πέλκας: Ο μικρός που... μεγάλωσε νωρίτερα!

Aπό sdna.gr:  Μεγάλωσε... πριν την ώρα του, πήρε το περιβραχιόνιο, του δόθηκαν πολλές ευθύνες αλλά και οι απαιτήσεις είναι ίσως πολύ μεγαλύτερες απ΄ την ηλικία του. Κι όμως ο Δημήτρης Πέλκας, αυτό θέλει και φαίνεται έτοιμος να κάνει, να αναλάβει δηλαδή ρόλο πρωταγωνιστή στον φετινό ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Δημήτρης Πέλκας: Ο μικρός που... μεγάλωσε νωρίτερα!

Κάνοντας ντεμπούτο μόλις στα 18 του χρόνια, τον Αύγουστο του 2012 όταν έκανε αίσθηση σε εκείνον τον αγώνα στο Ισραήλ απέναντι στην Μπνέι Γεχούντα, έχουν περάσει πεντέμισι χρόνια που βρίσκεται στο προσκήνιο για τους "ασπρόμαυρους" και έτσι στο υποσυνείδητο των περισσότερων, μπήκε η αίσθηση ότι ο Δημήτρης Πέλκας είναι μεγαλύτερος σε ηλικία απ΄ ότι πραγματικά είναι. Κι όμως πριν δύο μήνες έγινε μόλις 24 ετών καθώς είναι γεννημένος στις 26 Οκτωβρίου του 1993. Όταν ο ΠΑΟΚ αποκτάει 24χρονους θεωρούνται νεαροί και "επένδυση" και για το μέλλον, αυτός όμως, όχι μόνο φόρεσε φέτος το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΠΑΟΚ αλλά δείχνει αποφασισμένος να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα.

Μάλιστα τα φέρνει έτσι η... μοίρα που κάθε καλοκαίρι, ο Πέλκας πρέπει κάθε νέο προπονητή του ΠΑΟΚ να τον... πείθει ότι αξίζει . Χαρακτηριστικό είναι πως χθες στη Ξάνθη έκανε μόλις τη δεύτερη 90λεπτη συμμετοχή του, με τον ίδιο να... παλεύει έξι μήνες τώρα, να βρει ρυθμό αγωνιζόμενος περισσότερο. Έστω και έτσι όμως, ο νεαρός που... μεγάλωσε πριν την ώρα του, είναι δεύτερος στις ασίστ για την ομάδα του και στην Ξάνθη ήταν ξανά από τους κορυφαίους αν όχι ο κορυφαίος του Δικεφάλου, όπως και σε πολλά ακόμη φετινά ματς.

Τρεις ασίστ, δύο γκολ με μόλις δύο συμμετοχές 90 λεπτών στο πρωτάθλημα για τον Δημήτρη Πέλκα που είναι ο ποδοσφαιριστής που πατάει περισσότερη περιοχή από οποιονδήποτε άλλον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ. Τι τον κάνει φέτος καλύτερο; Η ωριμότητα που δείχνει στο παιχνίδι του, το γεγονός ότι έχει μειώσει των αριθμών των λανθασμένων πασών αλλά και έχει βελτιώσει ιδιαίτερα και την ανασταλτική του παρουσία.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής συμμετέχει πλέον περισσότερο όταν η ομάδα του αμύνεται και απόδειξη αυτού είναι ότι έχει αρκετά καλό αριθμό στα κλεψίματα μπάλας. Την ίδια στιγμή είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα σουτ του Δικεφάλου και αυτός που προσπαθεί περισσότερο απ΄ όλους να απειλήσει από μακρινή απόσταση ενώ έχει βελτιώσει τα στημένα του.

Συζήτηση βέβαια γίνεται για το που μπορεί να προσφέρει περισσότερο. Ο Πέλκας έχει τη δυνατότητα χάρη στην τεχνική του και την ταχύτητα του με την μπάλα να αγωνίζεται τόσο στα άκρα όσο και ως "δεκάρι" που είναι και η καλή του θέση και αυτή που έπαιζε από μωρό στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Χθες στα Πηγάδια ξεκίνησε ως εξτρέμ αλλά ο Δικέφαλος άρχισε να βελτιώνει το παιχνίδι και την ανάπτυξη του όταν ο Ελ Καντουρί τραυματίστηκε με τον Μακ να μπαίνει μέσα και τον Πέλκα να αλλάζει θέση και να πηγαίνει στην αγαπημένη του, αυτήν δηλαδή πίσω από τον επιθετικό.

Το σημείο που πρέπει να βελτιώσει ο Έλληνας άσος για να κάνει το "μπαμ"; Σίγουρα είναι το σκοράρισμα. Αν ο νεαρός ποδοσφαιριστής γίνει πιο... "κίλερ" , τότε σίγουρα θα μπορέσει να ηγηθεί της ομάδας του και να κάνει ακόμη περισσότερο αίσθηση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη...