Βιεϊρίνια, ο απόλυτος Team Player

Από sdna.gr:Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια επέστρεψε στον ΠΑΟΚ με διαφορετικό πρόσωπο.
Πηγή: sdna.gr
Βιεϊρίνια, ο απόλυτος Team Player

Στην αρχή φάνηκε λίγο περίεργο στους φιλάθλους που τον αγάπησαν, πλέον αυτός ο... άλλος Βιεϊρίνια καταφέρνει σε σύντομο διάστημα να μπει ακόμα πιο πολύ στις καρδιές των οπαδών του Δικεφάλου.

Η επιστροφή του στην Τούμπα έφερε ενθουσιασμό από τους φιλάθλους του Δικεφάλου που περίμεναν χρόνια αυτή την επιστροφή. Απο την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης όλοι οι φίλαθλοι ζητούσαν μία μεταγραφή, αυτή του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή. Έγιναν προσπάθειες και τελικά όταν τα πράγματα ωρίμασαν, ο Βιεϊρίνια επανήλθε. Δεν ήταν ο ίδιος όμως. Πιο ώριμος από τότε που έφυγε και πιο έτοιμος, να αναλάβει πολυσύνθετο ρόλο στην ομάδα.

Πρωταθλητής Ευρώπης, στην καλύτερη ενδεκάδα της Μπουντεσλίγκα πριν δύο σεζόν, ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ίσως και να περίμενε να δει μία... ντίβα στα αποδυτήρια, αλλά είδε το ακριβώς αντίθετο. Έναν παίκτη έτοιμο να θυσιαστεί για το σύνολο και για τον ΠΑΟΚ, που δεν σταμάτησε ποτέ να λέει ότι τον έχει μέσα στην καρδιά του. Άλλωστε η θέληση και του ίδιο,υ ήταν αυτή που βοήθησε στο να γίνει η μεταγραφή του από την Βόλφσμπουργκ. Πολύ γρήγορα και πριν αποφασίσει ο τεχνικός του Δικεφάλου να τον χρίσει αρχηγό, έγινε ο άνθρωπος που κέρδισε τον σεβασμό όλων μέσα στην ομάδα.

Ο Βιεϊρίνια από την πρώτη στιγμή είχε στο μυαλό του μόλις έρθει στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης, να βοηθήσει ως εξτρέμ την ομάδα. Αυτή όμως είχε ανάγκη από τον μπακ Βιεϊρίνια. Ο 31χρονος αν και έχει πάθος να παίζει μπροστά και να κάνει τα... δικά του, γύρισε πίσω, στη θέση που διακρίθηκε στην Μπουντεσλίγκα και αποδεικνύεται ως ένας εξαιρετικός team player. Όπως με τον Ατρόμητο στην Τούμπα έτσι και μέσα στη Ξάνθη αλλά και σε άλλους αγώνες, τα περισσότερα γκολ του ΠΑΟΚ ξεκινούν από τα πόδια του έστω και αν αυτός αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Το "χρυσό αγόρι" του ΠΑΟΚ που πλέον είναι άντρας, είναι ήδη δεύτερος στις ασίστ στο πρωτάθλημα της Super League, ενώ σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία Galanis Sports Data είναι πρώτος σε δύο σημαντικούς στατιστικούς πίνακες, στον «evaluation index» που μετράει τη συνολική στατιστική των παικτών και αυτόν με τους καλύτερους του πρωταθλήματος σε ότι αφορά την συμμετοχή στο ομαδικό παιχνίδι. Επίσης και στον στατιστικό πίνακα με τις περισσότερες επιθετικές ενέργειες, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια βρίσκεται στην κορυφή του Δικεφάλου και στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος έστω και αν αγωνίζεται στην άμυνα.

Ο Βιεϊρίνια τον Ιούνιο δήλωνε πως θέλει να έρθει τώρα στον ΠΑΟΚ και όχι μετά. Τώρα που ακόμα μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τον τίτλο. Ότι υποσχέθηκε το κάνει. Αυτή τη φορά όχι με την έκρηξη και τον ενθουσιασμών των νιάτων αλλά... αθόρυβα, ως ο απόλυτος "Team Player".

Διαβάστε ακόμη...