«Ακόμη καλύτερος σε λίγο καιρό»

Από sdna.gr: Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Φιλ Γκος, μίλησε για το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Δικεφάλου, τη νέα του ομάδα, ενώ έδωσε υπόσχεση για καλύτερες εμφανίσεις στα επόμενα ματς.
Πηγή: sdna.gr
«Ακόμη καλύτερος σε λίγο καιρό»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το παιχνίδι και την πρώτη του παρουσία στον ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα πολύ καλό πρώτο παιχνίδι για μένα με την ομάδα. Είμαι ευγνώμων που καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, ήταν πολύ καλό που βρέθηκα σε κατάσταση πραγματικού αγώνα. Ήταν ένα καλό τεστ για μένα, μία καλή ομάδα για να αντιμετωπίσω, να προσαρμοστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν ήταν το καλύτερο μου παιχνίδι, αλλά ήταν ένα καλό πρώτο βήμα».

Για αυτό που τον άγχωσε στο πρώτο ημίχρονο που ήταν άστοχος: «Ήθελα πολύ να εντυπωσιάσω τους φιλάθλους μας, οπότε έβαλα πολλή πίεση στον εαυτό μου. Έχω συνηθίσει να παίζω με πίεση, αλλά στο τέλος της ημέρας, όλα έχουν να κάνουν με κάποια σουτ που έχασα, τα οποία σε φυσιολογικές συνθήκες, δε χάνω. Εκνευρίστηκα λίγο με τον εαυτό μου, τίποτα άλλο...»

Για την πρώτη του εντύπωση από το παιχνίδι της ομάδας: «Στο πρώτο ημίχρονο, χάσαμε πολλά σουτ. Στο δεύτερο, ξεκινήσαμε να παίζουμε πιο δυνατά στην άμυνα. Δεν τους επιτρέψαμε να πάρουν επιθετικά ριμπάουντ. Ήμασταν τυχεροί που είχαμε το προβάδισμα στο ημίχρονο. Το κρατήσαμε όμως σαν κάτι θετικό και παίξαμε με το δικό μας τρόπο, στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το πρώτο του παιχνίδι σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό: «Στο τέλος της ημέρας, είναι το ίδιο άθλημα που παίζω επαγγελματικά εδώ και 13 χρόνια κι έχω πολλή εμπειρία. Είναι οι ίδιες τακτικές, οι ίδιες κινήσεις. Κάποια πρωταθλήματα, είναι πιο δυνατά από άλλα, όμως δε με ενδιαφέρει αυτό... Μπορεί να είμαι κοντός, αλλά έχω δύναμη! Είμαι εδώ σχεδόν μία εβδομάδα και νομίζω ότι ήμουν καλύτερος από αυτό που περίμενα σήμερα. Δεν έπαιζα τόσο καιρό και όσο περνάει ο χρόνος, όταν νιώσω πιο έτοιμα τα πόδια μου, αρχίσω να σηκώνω βάρη με την ομάδα, μάθω καλύτερα τα συστήματα, θα δείτε έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη, από αυτό που είδατε σήμερα».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια που ακολουθούν και τη δική του πνευματική προετοιμασία: «Το έχω ξανακάνει. Δεν είναι η πρώτη μου φορά που παίζω σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ξέρω πως είναι και το πιο σημαντικό πράγμα είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου. Να έχεις τη σωστή διατροφή, να ξεκουράζεσαι όπως πρέπει και όλα τα άλλα γίνονται».

Διαβάστε ακόμη...