Ένα… ιδιαίτερο Σάββατο

Από inpaok.com: Ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα τεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος της πρώην ομάδας του, της Ξάνθης από την ημέρα που έκατσε τον πάγκο του Δικεφάλου.
Πηγή: inpaok.com
Ένα… ιδιαίτερο Σάββατο

Η αναμέτρηση του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ακριτική ομάδα θα είναι ιδιαίτερη για τον τεχνικό των «ασπρόμαυρων», αφού ναι μεν πρέπει να έχει στο μυαλό του στην πρώτη εκτός έδρας νίκη που πρέπει να πετύχει ο Δικέφαλος, ωστόσο τα συναισθήματα του θα είναι ανάμεικτα.

Ο Λουτσέσκου έμεινε στην Ξάνθη για τρία χρόνια, αφού στις 24 Σεπτεμβρίου του 2014 ήρθε στην χώρα μας για λογαριασμό της θρακιώτικης ομάδας, αγνοώντας τις συμβουλές του πατέρα του. Ένα χρόνο μετά ήρθε η δικαίωση. Η Ξάνθη υπό τις οδηγίες έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία της, χάνοντας στον τελικό από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα τερμάτισε στην όγδοη θέση, πληρώνοντας το κακό ξεκίνημα.

Η επόμενη χρονιά δεν εκτυλίχθηκε, όπως θα περίμεναν στην ομάδα. Η Ξάνθη δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στο γήπεδο, και έφτασε μέχρι και να κινδυνεύσει στις τελευταίες αγωνιστικές, εξασφαλίζοντας ωστόσο την παραμονή.

Η κατάσταση όμως άλλαξε εντελώς την περσινή σεζόν....

Ο Ρουμάνος τεχνικόςβρήκε ταυτότητα στην ομάδα, η οποία μπήκε από την αρχή δυνατά στην σεζόν. Η Ξάνθη αποκλείστηκε στο Κύπελλο Ελλάδας από τον μετέπειτα κυπελλούχο ΠΑΟΚ, ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην έκτη θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Πανιώνιο και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Παρά την επιθυμία της διοίκησης να συνεχίσει την συνεργασία της μαζί του, ο Λουτσέσκου αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Σύλλογο και να αναζητήσει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν βιάστηκε να πάρει την απόφασή του και εν τέλει υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, αντικαθιστώντας τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο 48χρονος τεχνικός έχει αφήσει μόνο φίλους στην ομάδα της Ξάνθης και τόσο, οι οπαδοί της ομάδας, όσο και οι ιθύνοντες του συλλόγου του ετοιμάζουν μία ιδιαίτερα θερμή υποδοχή.

Ωστόσο, ο ίδιος καλείται να... πληγώσει την πρώην ομάδα του, έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να καταφέρει να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη και να μην... πετάξει πάλι βαθμούς που είναι υπερπολύτιμοι στη μάχη που δίνει φέτος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ως προπονητής της Ξάνθης είχε συνολικά 37 νίκες, 36 ισοπαλίες και 34 ισοπαλίες.

Διαβάστε ακόμη...