Στον... αέρα οι τρεις θέσεις της Ελλάδας στο Basketball Champions League

Από sdna.gr: Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τρεις ομάδες στο Basketball Champions League της FIBA, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό να αλλάξει από το ερχόμενο καλοκαίρι.
Πηγή: sdna.gr
Στον... αέρα οι τρεις θέσεις της Ελλάδας στο Basketball Champions League

Η διοργάνωση του Basketball Champions League βρίσκεται στην δεύτερη σεζόν της, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται για μία ακόμα φορά από τρεις ομάδες. ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ μετέχουν για δεύτερη διαδοχική σεζόν στη διοργάνωση της FIBA, έχοντας απευθείας παρουσία στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Παρ' όλα αυτά, δεν αποκλείεται να αλλάξουν τα πράγματα από το ερχόμενο καλοκαίρι. Κι αυτό γιατί στην τελευταία σύσκεψη της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, αποφασίστηκε πως εάν η Ελλάδα δεν βελτιώσει τη θέση της, τότε θα έχει δύο ομάδες απευθείας στην φάση των ομίλων, ενώ η τρίτη θα ξεκινήσει από τα προκριματικά.

Τι σημαίνει αυτό; Πως οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-4 του πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Basket League θα βρίσκονται στη φάση των ομίλων, ενώ η ομάδα που θα τερματίσει στην 5η θέση του πρωταθλήματος θα παίξει προκριματικούς γύρους για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα, με βάση την κατάταξη του Power Ranking της σεζόν 2016-17, τερμάτισε στην πέμπτη θέση, μαζί με την Γερμανία, έχοντας τρεις ομάδες στη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμη...