Ελ Καντουρί Ιταλίας vs Ελ Καντουρί Ελλάδας

Απο paok24.com: Οι θέσεις και οι επιδόσεις του Μαροκινού στα τελευταία Ιταλικά του χρόνια, αλλά και στον ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Ελ Καντουρί Ιταλίας vs Ελ Καντουρί Ελλάδας

Ως «δεκάρι» ξεχώρισε και στην Ιταλία ο άσος του ΠΑΟΚ


Ο Ελ Καντουρί και η απόδοσή του σχολιάζεται καθημερινά στον ΠΑΟΚ, μια και είναι από τους παίκτες που ήρθαν στο τέλος των μεταγραφών για να κάνουν τη διαφορά και μέχρι τώρα δυσκολεύεται λίγο μια και δεν έχει γκολ και τελικές πάσες, αλλά συμμετέχει αρκετά καλά στην ανάπτυξη και στο γενικότερο σχέδιο της ομάδας, όπως άλλωστε λέει και ο προπονητής του.

Ο Μαροκινός έχει παίξει με τον ΠΑΟΚ σε 12 αγώνες (10 βασικός και 8 ολόκληρα 90λεπτα) έχοντας σκοράρει μόλις μία φορά στον χθεσινό αγώνα κυπέλλου. Αυτό που σχολιάζεται ιδιαίτερα πέρα από την αποτελεσματικότητά του, αφορά και τη θέση που αγωνίζεται.

Γυρίζοντας στα Ιταλικά του χρόνια και αναζητώντας στοιχεία για την εκεί πορεία του, βγάλαμε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή.

Πέρυσι είχε 20 συμμετοχές στο Καμπιονάτο. Πέντε ολιγόλεπτες με τη Νάπολι στην αρχή και 15 με την Έμπολι. Εκεί πέτυχε τρία γκολ και έδωσε μία ασίστ αγωνιζόμενος ΠΑΝΤΑ ως δεκάρι σε 4-4-2 και σχηματισμό ρόμβου.

Το 2015-16 έπαιξε στη Νάπολι και είχε 26 συμμετοχές, χωρίς όμως να έχει βασικό ρόλο. Τα τρία γκολ και τις οκτώ ασίστ τις κατέγραψε κυρίως σε Ευρωπαϊκά ματς της Νάπολι. Σε αυτά έπαιξε κυρίως ως αριστερό εξτρέμ και δεξί εξτρέμ σε σχηματισμό 4-3-3.

Το 2014-2015 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Τορίνο με 46 ματς, τέσσερα γκολ και οκτώ ασίστ.

Στα 27 από αυτά ήταν και πάλι δεκάρι σε σχηματισμό 3-5-2, παίζοντας ξεκάθαρα πίσω από το επιθετικό δίδυμο.

Το 2013-2014 έπαιξε 30 ματς με την Τορίνο. Κατέγραψε πέντε γκολ και οκτώ ασίστ. Στα 19 από αυτά έπαιξε και πάλι «δεκάρι» είτε σε 3-5-2 είτε σε 4-2-3-1.

Αυτές ήταν και οι σημαντικότερες, αλλά και πιο γεμάτες χρονιές του.

Ποια είναι τα συμπεράσματα;

Ο Ελ Καντουρί έχοντας τέτοια παρουσία και τέτοια νούμερα στο Καμπιονάτο, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι κακός παίκτης.

Ο Μαροκινός είχε πάντα ουσία στο παιχνίδι του με γκολ και κυρίως με τελικές πάσες, παίζοντας στην πλειοψηφία των αγώνων ως δεκάρι. Όπως και στον ΠΑΟΚ.

Άρα... Η θέση λίγο τον επηρεάζει. Σιγά μην δυσκολεύεται στην Ελλάδα, ενώ είχε ξεπεράσει τις δυσκολίες του Ιταλικού πρωταθλήματος.

Προφανώς και όλη αυτή η δυστοκία και η αναποτελεσματικότητά του είναι παροδική και σύντομα θα «ανοίξει» θα είναι πολύ πιο ουσιαστικός κοντά ή μέσα στην αντίπαλη περιοχή εκεί από όπου στον ΠΑΟΚ λείπουν ενέργειες, γκολ, τελικές πάσες.

Διαβάστε ακόμη...