ΠΑΟΚ και Καυτανζόγλειο

Από paok24.com: Πριν τον Αιγινιακό ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει στο Καυτανζόγλειο σαν τυπικά φιλοξενούμενος τη Δόξα Δράμας και τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ και Καυτανζόγλειο

Ο ΠΑΟΚ είναι από τους πλέον εμπορικούς αντιπάλους στο κύπελλο Ελλάδας και πολλές από τις ομάδες μικρότερων κατηγοριών θα ήθελαν σαν αντίπαλο το Δικέφαλο με στόχο να έχουν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, άρα και μεγαλύτερες εισπράξεις.

Πέραν αυτής της παραμέτρου, στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έχει παίξει άλλες δύο φορές στο Καυτανζόγλειο που μάλιστα η προϊστορία τον ευνοεί κατάφωρα.

Οι μόνιμες αλλαγές έδρας στο πρωτάθλημα

Τη σεζόν 2007-08 ο Απόλλων Καλαμαριάς προχώρησε σε μία αλλαγή έδρας και έτσι μετακόμισε για μία σεζόν στο Καυτανζόγλειο, που έμελε να ήταν και η τελευταία της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία. Σε εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας ήταν κάκιστος και το μοναδικό του τρίποντο το πέτυχε με τα γκολ τον Ίβιτσα Ίλιεφ και Βασίλη Λάκη σε έναν αγώνα που για τον Απόλλωνα έχασε πέναλτι για να ισοφαρίσει και ο Γιώργος Μπάρκογλου.

Πέρασαν τρία χρόνια όταν η Δόξα Δράμας που είχε ανέβει στη Superleague δεν έπαιξε ποτέ στην πόλη της άλλα έβγαλε όλη τη σεζόν στο στάδιο της Θεσσαλονίκης. Τότε ο ΠΑΟΚ του Λάσλο Μπόλονι κατάφερε και πέρασε και από εκεί και πάλι με 0-2 χάρις στα γκολ των Φωτάκη και Σαλπιγγίδη, όταν η ομάδα της Δράμας ήταν από τους ουραγούς της βαθμολογίας.

Η μοναδική ήττα από τον Απόλλωνα

Τη σεζόν 2013-14 η ομάδα του Δικεφάλου μετά τον χαμένο τελικό του ΟΑΚΑ αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων, αλλά το λάθος είχε γίνει από το πρώτο παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο. Τότε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς και πάλι δήλωσε έδρα το Καυτανζόγλειο και εν τέλει κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη δυσκολεύοντας πολύ το έργο του για την πρόκριση αφού μετά ήρθαν οι ισοπαλίες με τον ΠΑΣ Γιάννενα στην Τούμπα και με την Κέρκυρα εκτός έδρας και ο Δικέφαλος έμεινε νωρίς νωρίς εκτός διοργάνωσης.

Τελευταίο θύμα ο Λεβαδειακός

Την πρώτη αγωνιστική στη φετινή σεζόν του κυπέλλου Ελλάδας ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε το Λεβαδειακό. Λόγω εργασιών στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ έπαιξε αυτή τη φορά ως γηπεδούχος στο Καυτανζόγλειο, αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Τότε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε με το Δημήτρη Πέλκα, ενώ ο νεαρός άσος νωρίτερα είχε χάσει και πέναλτι. Στη συνέχεια ο Λεβαδειακό μπορεί να ισοφάρισε με τον Γιακουμάκη, αλλά στο τέλος ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με το γκολ του Εβγκέν Σακχόφ.

Διαβάστε ακόμη...