«Γιατί δεν έδωσα όσα μπορούσα»

Από thessports: Τον Ιούλιο του 2011 κονταροχτυπήθηκαν σκληρά για χάρη του ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Ο Γιώργος Γεωργιάδης επέλεξε τον Δικέφαλο του βορρά, στον οποίο θήτευσε για τρεις σεζόν.
Πηγή: thessports.gr
«Γιατί δεν έδωσα όσα μπορούσα»


Στην ουσία, ο τότε 24χρονος μεσοεπιθετικός επέστρεφε μετά από απουσία έξι χρόνων στην Τούμπα, αφού μέχρι το 2005 ανήκε στα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, στον Πανσερραϊκό ανέδειξε το ταλέντο του, εκεί αναδείχτηκε σε πρωταγωνιστή, προσελκύοντας τελικά το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων.
Την πρώτη χρόνια τα πράγματα πήγαν καλά για τον Γεωργιάδη στον ΠΑΟΚ, η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη. Το πώς και το γιατί αναλύεται από τον νυν παίκτη του Ερμή Αραδίππου: «Τα πράγματα εξελίχτηκαν κάπως περίεργα για μένα. Είχα μια γεμάτη πρώτη σεζόν (σ. σ. συνολικά 40 συμμετοχές), κάτι που, για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ούτε εγώ να συμβεί. Επαιξα σ’ όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και, γενικότερα, τα πράγματα εξελίσσονταν καλά για μένα. Το ίδιο θετικά άρχισε και η δεύτερη σεζόν. Αντιμετώπισα όμως νωρίς στην αγωνιστική περίοδο έναν τραυματισμό, που μου στοίχισε την απουσία από τα παιχνίδια για σχεδόν τρεις μήνες. Κι όταν κάποια στιγμή επέστρεψα, έπαθα υποτροπή, παραμένοντας εκτός δράσης για σχεδόν άλλους τρεις μήνες. Ετσι, χάθηκε ουσιαστικά για μένα εκείνη η σεζόν. Το καλοκαίρι του 2013 είχα πρόταση από ομάδα Β΄ κατηγορίας της Γερμανίας και σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να την αποδεχτώ. Ηρθε, όμως, στον ΠΑΟΚ ο Στέφενς, ο οποίος υπολόγιζε σε μένα. Μάλιστα, μου είχε πει ότι για τις θέσεις των εξτρέμ πόνταρε στον Λούκας και σε μένα. Ημουν βασικός στα δύο ματς με τη Μέταλιστ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά μετά την έλευση του Στοχ, ο δικός μου ρόλος περιορίστηκε. Συνολικά, μόνο την πρώτη χρονιά έδωσα στον ΠΑΟΚ όσα μπορούσα».

Συνεργάστηκες, κατά κύριο λόγο, με τους Μπόλονι, Δώνη και Στέφενς. Από ποιόν κέρδισες τα περισσότερα;
«Κάτι πήρα και από τους τρεις. Για να πω την αλήθεια, είχα μεγάλες προσδοκίες από τον Στέφενς, αλλά μάλλον με διέψευσε. Θα έλεγα ότι ο πιο δουλευταράς από όλους ήταν ο Δώνης, που πάσχιζε να μας περάσει το δικό του στιλ παιχνιδιού. Και ήταν ίσως κι ο προπονητής, που πίστεψε περισσότερο σε μένα. Αλλά η ατυχία μου ήταν ότι έπεσα στη σεζόν με τους τραυματισμούς, που με έφεραν πολύ πίσω».

Ποια θεωρείς ως την καλύτερη εμφάνιση σου με τον ΠΑΟΚ;
«Λένε ότι η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Για αυτό και θα έλεγα ότι το παιχνίδι με την Τότεναμ στην Αγγλία ήταν το καλύτερο για μένα. Βέβαια, υπήρχαν κι άλλα καλά ματς, όπως η νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με 2-0, που ήταν και η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, που ο ΠΑΟΚ επικρατούσε της ΑΕΚ στην Αθήνα».

Με ποια συναισθήματα περίμενες το παιχνίδι στο Λονδίνο;
«Θυμάμαι ότι είχα λείψει από το πρώτο παιχνίδι με την Τότεναμ στην Τούμπα εξαιτίας μιας θλάσης, που με είχε αφήσει εκτός δράσης για 25 ημέρες. Πριν τον αγώνα, πάντως, στο Λονδίνο, δεν ένιωθα κανένα άγχος. Αντιθέτως, ήμουν ενθουσιασμένος, γιατί θα μου δίνονταν η ευκαιρία να πάρω μέρος σε ένα τέτοιο σπουδαίο παιχνίδι. Ηταν οι πρώτοι μήνες για μένα στον ΠΑΟΚ, ένιωθα πολύ καλά και περίμενα να απολαύσω το παιχνίδι στην έδρα της αγγλικής ομάδας. Βέβαια, η Τότεναμ ήθελε μόνο νίκη, αφού κινδύνευε με αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Για αυτό και παρατάχθηκε με τα βασικά στελέχη της. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν μάθαμε ότι ο Λένον θα έπαιζε στη δεξιά πτέρυγα, αστειευόμασταν με τον Σταφυλίδη (σ. σ. για τον διεθνή αμυντικό εκείνο ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό του ματς με την ασπρόμαυρη φανέλα, αφού μόλις δέκα ημέρες πριν είχε κάνει ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ στο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό) για το ποιος θα αναλάμβανε το μαρκάρισμα του. ‘Λίγο εγώ, λίγο εσύ’ λέγαμε μεταξύ μας».

Πώς καταφέρατε να αιφνιδιάσετε τους γηπεδούχους και να πετύχετε δύο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα;
«Δεν σας κρύβω ότι έχω δει αρκετές φορές το βίντεο του αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες και για άλλα γκολ, σε αντίθεση με την Τότεναμ, που είχε μόνο το πέναλτι. Ολοι όσοι παίξαμε, είχαμε βρεθεί σε καλή ημέρα. Άλλωστε, αυτή ήταν και η απαραίτητη προϋπόθεση για να φύγουμε νικητές από την έδρα ενός τόσο δυνατού αντιπάλου».

Εχεις άποψη για το πέναλτι, που σφυρίχτηκε σε βάρος του Σταφυλίδη;
«Κατηγορηματικά λέω ότι δεν υπήρξε πέναλτι. Η μπάλα βρήκε στο στήθος του Σταφυλίδη, που είχε προλάβει να τραβήξει πίσω το χέρι του. Αλλά κι ο διαιτητής δεν ήθελε να ευνοήσει τους γηπεδούχους. Σφύριξε πέναλτι επειδή έτσι αντιλήφθηκε τη φάση από τη θέση που βρίσκονταν. Δεν είχε διάθεση να μας αδικήσει, κι αυτό φάνηκε στην εξέλιξη του αγώνα».

Ησουν ο δημιουργός και των δύο γκολ, αλλά στο 62΄ ο Μπόλονι σε τράβηξε στον πάγκο, βάζοντας στη θέση σου τον Σνάουτσνερ. Ηταν κίνηση τακτικής;
«Προφανώς και έπρεπε να προσέξουμε περισσότερο την άμυνα μας, μια και η πίεση της Τότεναμ ολοένα και αυξάνονταν. Εγώ, βέβαια, αισθανόμουν καλά μέσα στο παιχνίδι, μπορούσα να συνεχίσω και, να πω την αλήθεια, στεναχωρήθηκα που κάθισα στον πάγκο. Αλλά αυτή ήταν η απόφαση του προπονητή».

Τι έγινε μετά το παιχνίδι;
«Ζήσαμε όλοι μέσα στην ομάδα πολύ όμορφες στιγμές, πρωτόγνωρες για μένα. Αλλά η υποδοχή του κόσμου στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Επιστρέψαμε στις 6 τα ξημερώματα, αλλά ο κόσμος ήταν εκεί για να μας αποθεώσει».

Ποια η άποψη σου για τον φετινό ΠΑΟΚ;
«Εχει ενισχυθεί με πολλούς ποιοτικούς παίκτες, βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά χρειάζεται ο κόσμος να δείξει υπομονή και να τον στηρίξει, γιατί πρόκειται για μια νέα ομάδα. Αλλά για αυτό που κυρίως χαίρομαι στη φετινή Σούπερ Λίγκα είναι ότι έχει βελτιωθεί κατά πολύ η διαιτησία. Προσπαθεί να παίξει 50-50 και, έτσι, όλες οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ό,τι τις αξίζουν. Βλέπετε πόσο ψηλά, παραδείγματος χάρη, είναι ο Ατρόμητος. Και είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Τα προηγούμενα χρόνια δεν θα άφηναν τον ΠΑΟΚ να φθάσει ψηλά, ακόμη κι αν το δικαιούνταν».

Πέρσι στην ΑΕΛ Λεμεσού, φέτος συνεχίζεις για δεύτερη χρονιά στο κυπριακό πρωτάθλημα με τον Ερμή Αραδίππου. Πώς πάνε τα πράγματα για σένα;
«Πέρσι είχα καλή σεζόν, για κάποιους λόγους δεν συνέχισα στην ΑΕΛ Λεμεσού. Με τον Ερμή η χρονιά δεν άρχισε τόσο καλά, αλλά η ομάδα μου μπορεί στην εξέλιξη του πρωταθλήματος να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη εξάδα. Κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω στη Σούπερ Λίγκα. Και το ιδανικό για μένα θα ήταν αυτό να συμβεί με τον Πανσερραϊκό».

Διαβάστε ακόμη...