Δεν αποκρούει, δεν διώχνει…

Από paok24.com: Το πρωτάθλημα φθάνει κοντά στο πρώτο μισό του και οι ομάδες έχουν ήδη αποκτήσει μία ταυτότητα. Οι περισσότεροι πλέον βλέπουν τα συν και τα πλην του κάθε συνόλου.
Πηγή: paok24.com
Δεν αποκρούει, δεν διώχνει…

Για τον ΠΑΟΚ ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μετά από 12 ματς είναι και αυτό που αφορά την αμυντική του λειτουργία.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι η τελευταία ομάδα στο πρωτάθλημα σε αποκρούσεις και επεμβάσεις εντός περιοχής. Οι αποκρούσεις γίνονται προφανώς σε τελικές αντιπάλων προς την εστία και οι επεμβάσεις γίνονται στα γεμίσματα αντιπάλων προς την περιοχή του ΠΑΟΚ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα σε αποκρούσεις και επεμβάσεις. Το θετικό είναι ότι αμυντική του λειτουργία δεν επιτρέπει στον τερματοφύλακα (που κυρίως αποκρούει) να πρωταγωνιστεί, αλλά και στους αμυντικούς να «έχουν» πολλή δουλειά σε εντός περιοχής επεμβάσεις. Οι αντίπαλοι σπάνια φθάνουν εκεί.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν με την δεύτερη καλύτερη επίδοση στα γκολ (έχει δεχθεί εφτά), είναι δεύτερος και στις τελικές που δέχεται από τον αντίπαλο με 63 σε 12 αγώνες. Δηλαδή μόλις 5,2 ανά αγώνα!

Πρώτος είναι ο ΠΑΟΚ στις λιγότερες αποκρούσεις με μόλις 23 και πολύ μπροστά στις λιγότερες επεμβάσεις, έχοντας μόνο 97.

Οι αντίπαλοι λοιπόν δεν σκοράρουν, δεν κάνουν φάσεις, δεν απειλούν ιδιαίτερα στην περιοχή, ο ΠΑΟΚ με τον τερματοφύλακά του δεν κάνει πολλές αποκρούσεις γιατί... δεν χρειάζεται, παρολ' αυτά η ομάδα δεν κερδίζει εκτός έδρας και αυτή τη στιγμή είναι τρίτη στη βαθμολογία.

Διαβάστε ακόμη...