«Τα λάθη του καλοκαιριού βγαίνουν τώρα»

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε χθες να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τη Νέα Σμύρνη, με τον Κούλη Αποστολίδη να δίνει μέσα από το SDNA τη δική του εξήγηση για τις εμφανίσεις του Δικεφάλου στα εκτός έδρας παιχνίδια.
Πηγή: sdna.gr
«Τα λάθη του καλοκαιριού βγαίνουν τώρα»

Παράλληλα όμως, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «ασπρόμαυρων» τονίζει πως είναι εφικτός ο στόχος του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ εφόσον αποδώσει καλύτερα, ενώ βγάζει το... καπέλο στον Λέο Μάτος!

«Με τον τρόπο που παίζει ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει ότι είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το να καταφέρεις να κατακτήσεις το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο, αλλά ο τρόπος που παίζει ο ΠΑΟΚ και ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια, δεν είναι ο τρόπος για μια ομάδα που έχει στόχο την κορυφή. Χρειάζεται άμεσα βελτίωση απ'όλους και πιστεύω να το κάνει. Στον αγώνα η ομάδα έλεγχε την αναμέτρηση κατά 80%, αλλά δέχτηκε δυο γκολ από έναν Πανιώνιο που είχε και απουσίες, οπότε χρειάζεται δουλειά άμεσα» σημείωσε αρχικά αναφορικά με το χθεσινό παιχνίδι.

Ερωτηθείς για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ βγάζει τέτοια εικόνα ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια, ανέφερε ότι: «Υπάρχει μια αιτία σοβαρή και αφορμές. Αυτή την στιγμή δεν έχει νόημα να το λέμε, αλλά τα λάθη του καλοκαιριού βγαίνουν όλα τώρα. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά και θέμα παικτών – προπονητή. Απλά θα έπρεπε να πάρει έναν προπονητή επιπέδου πρωταθλητισμού, ο οποίος να έχει το βιογραφικό, τις εμπειρίες και την υπόσταση. Έγινε η γνωστή ιστορία με τον Στανόγεβιτς και στη συνέχεια ήρθε ο Λουτσέσκου. Ωστόσο, οι μεταγραφές έπρεπε να έρθουν στην ομάδα πριν από την προετοιμασία, γιατί ξέρουμε ότι το 70% της σεζόν, είναι η προετοιμασία. Αν γινόταν σωστά ο προγραμματισμός και έβγαινε όπως έπρεπε η προετοιμασία, όλα αυτά δεν θα γινόντουσαν».

Πρόσθεσε πως: «Βέβαια η ομάδα βελτιώνεται σιγά σιγά αλλά πρέπει να ανεβάσει ταχύτητα για να μπορέσει να κατακτήσει στο τέλος το πρωτάθλημα. Ευτυχώς και οι άλλες ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα, βλέπετε ότι χάνουν βαθμούς. Νομίζω ότι άσχετα με το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αποτελεσματικός, ακόμα είναι πολύ νωρίς γιατί και οι τρεις ομάδες δηλαδή μετά τον ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός, έχουν αδυναμίες και κάνουν αποτυχίες.

Φανταστείτε θεωρητικά πάντα, ότι αν ξεκινούσε η προετοιμασία και οι μεταγραφές γινόντουσαν τότε, να ήταν δηλαδή όλοι μαζί από την αρχή, πόσο διαφορετική θα ήταν η ομάδα. Βέβαια τον Ιανουάριο μπορεί να γίνουν αλλαγές, αλλά η βάση του θέματος είναι η τρέχουσα ομάδα, ο προπονητής να δουλέψει περισσότερο ώστε να αναδειχθούν οι υπάρχουσες ικανότητες των παικτών. Έχει καλό ρόστερ ο ΠΑΟΚ, αλλά πρέπει να φανεί στο γήπεδο».

Κλείνοντας, στάθηκε στον παίκτη που ξεχώρισε στην χθεσινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, όπου είπε: «Φυσικά ο Μάτος! Κοιτάξτε, ο Μάτος είναι παικταράς, αλλά δεν επιτρέπεται σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό να έχει τον ακραίο μπακ του με τόσα γκολ και να δίνει μόνο αυτός λύσεις. Πρέπει να τραβήξουν περισσότερο και οι άλλοι παίκτες και στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση, κάποιος να αναπτύξει τακτικά το παιχνίδι της ομάδας, να δημιουργήσει χωρίς να είναι προβλέψιμος. Οτιδήποτε κάνει τώρα ο ΠΑΟΚ, είναι προβλέψιμος. Το θέμα είναι καθαρά μέσα στο αγωνιστικό κομμάτι και είναι θέμα προπονητή – παικτών να δουλέψουν παραπάνω και να αυξηθούν οι πιθανότητες για το πρωτάθλημα».

Διαβάστε ακόμη...