Παραμένει «εύθραυστος»

Από novasports.gr: Ούτε στη Νέα Σμύρνη κατάφερε ο ΠΑΟΚ να βρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη μακριά από την Τούμπα
Πηγή: novasports.gr
Παραμένει «εύθραυστος»

καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 (48' Σπιριντόνοβιτς, 86' Γεσίλ – 41' πέναλτι Κουλούρης, 93' Μάτος) και σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα μοιραία υποχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ενώ εκρεμμεί κι ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Πλατανιά που θα «ρίξει» την αυλαία της 12ης αγωνιστικής. Τί κι αν είχε τον κόσμο στο πλευρό του, τί κι αν προηγήθηκε στο σκορ, τί κι αν είχε τον έλεγχο του αγώνα, τί κι αν υπερείχε παρασάγγας στις στατιστικές κατηγορίες;

Η ουσία είναι πως ο λαβωμένος Πανιώνιος, που έχασε και τον Ταπόκο με τραυματισμό στο 18', αντέδρασε μετά από ένα ... παθητικό πρώτο ημίχρονο και τις δυο σημαντικές ευκαιρίες που δημιούργησε τις μετουσίωσε σε γκολ, σε ματς που δεν κέρδισε κόρνερ, σε ματς που είχε πέντε τελικές έναντι δέκα οκτώ του «Δικεφάλου», είκοσι τρεις επεμβάσεις έναντι πέντε (!), λιγότερα κλεψίματα και περισσότερα λάθη! Η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ δεν είχε νίκη μακριά από την Τούμπα στο πρωτάθλημα έπειτα από τόσες αγωνιστικές ήταν τη σεζόν 2007-08, όταν και στη δωδέκατη αγωνιστική εκείνης της χρονιάς είχε μηδέν νίκες, μια ισοπαλία και πέντε ήττες εκτός έδρας, ενώ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο δίχως νίκη με μια ισοπαλία κι έξι ήττες!

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του, δεν είχε αποτελεσματικότητα και δεν είχε σθένος – για μια ακόμη φορά σ' εκτός έδρας αγώνα – να πιστέψει στον εαυτό του και να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε με το πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε εύστοχα ο Κουλούρης σε κομβικό χρονικό σημείο, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου κι ενώ νωρίτερα και πάλι ο Κουλούρης είχε απωλέσει σπουδαία ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ στο 14' έπειτα από γύρισμα του Ελ Καντουρί, ενώ ο Κάμπος δοκίμασε δυο σουτ εκτός περιοχής με ένα μπλοκάρισμα του Κότνικ και το άλλο να περνάει λίγο έξω από τη δεξιά δοκό του τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Αντίστοιχα κομβικό όμως ήταν και το γκολ του Πανιωνίου στο 48' σε φάση που ξεκινάει από πλάγιο, με τον Σαββίδη των «κυανέρυθρων» να περνάει ανάμεσα από τρεις (σ.σ. Βαρέλα, Κάνιας, Τσίμιροτ) να τροφοδοτεί τον Σπιριντόνοβιτς από την άλλη πλευρά κι εκείνον να ισοφαρίζει νικώντας τον Ρέι με διαγώνιο πλασέ, αποφεύγοντας τον Βιεϊρίνια, που για δεύτερο διαδοχικό αγώνα τοποθετήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στο 62' ο Πέλκας αντικατέστησε τον Τσίμιροτ και στο 67' ο Πρίγιοβιτς τον Μακ, με τους δυο να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να δώσουν εκ νέου προβάδισμα στον «Δικέφαλο» με πλέον σημαντικές αυτή του πρώτου στο 74' όταν σε κεφαλιά από εξαιρετική θέση ο Κότνικ και πάλι απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ και του δεύτερου στο 84' έπειτα από κάθετη πάσα του Κάμπος σε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε άουτ. Η είσοδος του Πρίγιοβιτς κι η ταυτόχρονη παρουσία του με τον Κουλούρη σήμανε και διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, για τον οποίο κάθε απόπειρα που πραγματοποιήθηκε να τον υιοθετήσει από το καλοκαίρι η ομάδα στέφθηκε από αποτυχία. Ναι μεν «φορτώθηκε» η μεσοεπιθετική γραμμή αυξάνοντας την πίεση στην αντίπαλη περιοχή αλλά απέκτησε πιο ... εύθραυστο κέντρο, γεγονός που το ... «πλήρωσε» στο 86' όταν σε αντεπίθεση των γηπεδούχων ο Κόρμπος τροφοδότησε τον Γεσίλ εντός περιοχής κι εκείνος, που σημειωτέον είχε μπει στο 78' καθότι ανέτοιμος, με γυριστό σουτ έκανε το 2-1.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο – με διαφορά – κορυφαίος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» για το πάθος του, την προσπάθειά του, τη δραστηριότητά του, τον ποδοσφαιρικό του εγωϊσμό, Μάτος με κεφαλιά στις καθυστερήσεις, δίχως αυτό να ... γλιτώσει τους συμπαίκτες του και την τεχνική ηγεσία από έντονες αποδοκιμασίες. Ηταν ένας – ακόμη – εκτός έδρας αγώνας στον οποίο ο ΠΑΟΚ πήγε με τις καλύτερες προϋποθέσεις και σ' ότι αφορά τον ίδιο και σ' ότι αφορά τον αντίπαλό του, όμως και πάλι δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Αυτή τη φορά το ρίσκο του κ. Λουτσέσκου δεν απέδωσε. Ούτε στο κέντρο της άμυνας, με την απουσία του Ζαμπράνο, ούτε στο αριστερό άκρο της με την παρουσία του Βιεϊρίνια ενώ ο Λέοβατς ήταν υγιής μεν εκτός αποστολής δε κι ο Δεληγιαννίδης στον πάγκο, ούτε στη μεσαία γραμμή με την αντίστοιχη του Μαουρίσιο, για τους οποίους οι απουσίες τους λίγο ή πολύ εξηγήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε ούτε αγωνιστικά, ούτε σ' επίπεδο ψυχολογίας, αυτοπεποίθησης και χαρακτήρα. Τουναντίον, δέχτηκε ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα στην προσπάθεια που καταβάλει να πείσει εαυτόν και αλλήλους πως είναι ικανός να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Συνεχίζει να «πονάει» σ' επίπεδο νοοτροπίας κι όλο το θέμα πλέον μεταφέρεται στις αντοχές. Τις αντοχές που έχει θα επιδείξει η ομάδα όσο τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως επιθυμεί, σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί από τη διοίκηση για τη φετινή σεζόν. Προβληματισμός υπάρχει και θα συνεχίζει να υπάρχει όσο δεν έρχεται το αποτέλεσμα μακριά από την Τούμπα. Γενικώς αυτό το ... «θολό» τοπίο της ψηλής βαθμολογικής θέσης που έρχεται σε αντιδιαστολή με το τί κάνει η ομάδα μακριά από την Τούμπα μπερδεύει τους πάντες. Κι αν υπάρξουν αντοχές απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σ' αυτήν τη διαρκώς αυξανόμενη πίεση, τότε το επόμενο μεγάλο τεστ που θα κρίνει πολλά δε θα είναι εντός των αγωνιστικών γραμμών αλλά θ' αφορά το ... ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ στην προσεχή, χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους ...

Διαβάστε ακόμη...