Π. Ανδράλας «Ο ΠΑΟΚ διαθέτει το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων 15 ετών»

Από novasports: Στο «Αθλητικό Μετρόπολις 95,5» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Πάρης Ανδράλας, ο οποίος μίλησε για το πώς βλέπει τον φετινό ΠΑΟΚ, τον λόγο που δεν εκμεταλλεύεται την κακή κατάσταση των ομάδων της Αθήνας, την τακτική του Λουτσέσκου αλλά και την χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια ως αριστερό μπακ.
Πηγή: novasports.gr
Π. Ανδράλας «Ο ΠΑΟΚ διαθέτει το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων 15 ετών»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα πως βλέπει τον φετινό ΠΑΟΚ: «Νομίζω πως έχει το καλύτερο ρόστερ τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια, με ποδοσφαιριστές ποιοτικούς που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις. Όταν ο ΠΑΟΚ αποκτήσει συνοχή και ομοιογένεια θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και θα είναι το πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Πολύ σημαντικό κομμάτι είναι να φτιαχτεί ένας κορμός για να υπάρχει ισορροπία, υπάρχει αμφισβήτηση για το αν πρέπει να παίζει ο Πρίγιοβιτς εκτός. Χρειάζεται ψυχολογία για τα εκτός έδρας παιχνίδια, είναι αποτυχία οι ισοπαλίες με Απόλλωνα Σμύρνης και Λιβαδειά όπως και οι ήττες στα ντέρμπι που θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο. Εχει την ποιότητα να παίξει καλύτερα όταν ο καθένας βρει τον ρόλο του».

Για τον λόγο που δεν εκμεταλλεύεται ο ΠΑΟΚ την κακή συγκυρία Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και ΑΕΚ: «Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό όσο και να λέμε ότι έχουμε ένα μέτριο ποιοτικό πρωτάθλημα. Δεν βλέπουμε τη μεγάλη μπάλα, υπάρχει μεγάλη ισορροπία γιατί δεν είναι εύκολο να κερδίσεις μέσα στον ΠΑΣ ή μέσα στον Πανιώνιο, αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή υπάρχουν λεφτά μπορεί να κερδίσει. Δεν υπάρχει άλλη ελληνική ομάδα που από τη μέση και μπροστά έχει τόσες ποιοτικές λύσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι κοντά με τους υπόλοιπους γιατί δεν έχει εκμεταλλευτεί τα εκτός έδρας παιχνίδια, αν κερδίσει την Κυριακή τον Πανιώνιο θα μπορεί στη συνέχεια να κάνει ένα μεγάλο σερί».

Για την τακτική που εφαρμόζει ο προπονητής του ΠΑΟΚ: «Ο προπονητής ζει την ομάδα και ξέρει καλύτερα ποιος είναι σε καλή κατάσταση και ποιος μπορεί να παίξει. Όταν αποκτήσει ο ΠΑΟΚ αυτοματισμούς θα γίνει καλύτερος. Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα παιχτεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ».

Για τη χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια ως αριστερός μπακ: «Ο Λουτσέσκου είναι ο πρώτος που θέλει να πάει καλά η ομάδα, γνωρίζει την ομάδα και είναι υπεύθυνος. Τον χρησιμοποιεί για συγκεκριμένους λόγους ως αριστερό μπακ και μπορεί να δώσει υπεραριθμία στη μεσαία γραμμή. Εγώ θα τον προτιμούσα ως εξτρέμ, είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να δώσει πάρα πολλά ακόμη στο πρωτάθλημα και πρέπει ο ΠΑΟΚ να τον εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο». 

Διαβάστε ακόμη...