«Πολυτέλεια για την Ελλάδα ο Βιεϊρίνια, περιμένω πολλά από Πέλκα»

Από sdna.gr: Για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια τον οποίο χαρακτήρισε παικταρά, τον Δημήτρη Πέλκα που περιμένει πολλά από τον ίδιο αλλά και για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση, μίλησε στο SDNA ο Γιώργος Τουρσουνίδης.
Πηγή: sdna.gr
«Πολυτέλεια για την Ελλάδα ο Βιεϊρίνια, περιμένω πολλά από Πέλκα»

Παράλληλα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά αναφέρθηκε στην επίμαχη φάση του πέναλτι στο ματς με τον Ατρόμητο, ενώ υπογράμμισε: «Επιβάλλεται να το πάρει ο ΠΑΟΚ».

Οι «ασπρόμαυροι» κερδίζοντας την ομάδα του Περιστερίου «ανέβηκαν» ξανά στην κορυφή (σ.σ. μαζί με ΑΕΚ) του πρωταθλήματος, ωστόσο ο Γιώργος Τουρσουνίδης τονίζει πως χρειάζεται περισσότερη διάθεση απ'όλους.

«Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν έπιασε υψηλά στάνταρ η ομάδα, παρόλα αυτά είναι θετικό ότι κερδίσαμε με ανατροπή και βρεθήκαμε βαθμολογικά ξανά στην 1η θέση» σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα η ομάδα δεν έχει βρει τα πατήματα της ακόμα. Χρειάζεται περισσότερη διάθεση, καλύτερη αγωνιστική λειτουργία και πιστεύω ότι θα έρθουν παιχνίδι με παιχνίδια αυτά τα στοιχεία. Πρέπει να αυξήσει άμεσα στην απόδοση της».

Η κουβέντα φυσικά δεν θα μπορούσε να μην πάει και στην φάση του πέναλτι, με τον ίδιο να είναι ξεκάθαρος: «Ποιοι μιλάνε; Αυτοί που έχουν "σφάξει" τριάντα χρόνια τον ΠΑΟΚ; Έχω ζήσει καλά τις... σφαγές από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ξέρω καλά. Δεν θα έπρεπε να μιλάνε για μια φάση όπου ήταν καθαρό πέναλτι. Τέτοιες ανάλογες φάσεις γίνονται κάθε αγωνιστική. Τι να πούμε δηλαδή εμείς για το πέναλτι της ΑΕΚ έξω από την περιοχή;».

Ερωτηθείς για τον ποιον παίκτη του ΠΑΟΚ έχει ξεχωρίσει μέχρι τώρα: «Όπως και να ακουστεί αυτό, δεν έχει ξεχωρίσει κάποιος πιο έντονα, ωστόσο τα πιο θετικά μηνύματα τα πήραμε από τον Μαουρίσιο.

Είναι ένας παίκτης που θα εξελιχθεί σε μεγάλο εργαλείο για την ομάδα και θα δώσει ακόμα περισσότερα στη συνέχεια. Από εκεί κα πέρα, ο Βιεϊρίνια είναι παικταράς! Σιγά σιγά βρίσκει τον εαυτό του και θα κάνει την διαφορά ξανά στον ΠΑΟΚ, πρέπει απλά να βρει γρήγορα τα πατήματα του. Είναι μεγάλος παίκτης και θα το κάνει. Θεωρώ πως είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα ο Αντελίνο».

«Άλλος ΠΑΟΚ με τον κόσμο»
Πλέον η βαριά τιμωρία που είχε επιβληθεί στον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε, με τον κόσμο του Δικεφάλου του Βορρά να ετοιμάζεται έστω και τον Δεκέμβριο (!) να «μπει» και αυτός σε ρυθμούς αγώνα.

Όπως σημείωσε ο Γιώργος Τουρσουνίδης, με την στήριξη του κόσμου ο Δικέφαλος θα είναι ακόμα πιο καλός στο γήπεδο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο ο κόσμος, πρέπει να μπει ξανά και αυτός στο... παιχνίδι. Ξέρουμε όλοι την δυναμική των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Η ομάδα κατάφερε να ολοκληρώσει την τιμωρία χωρίς να έχει τόσο καλή απόδοση, αλλά έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Με την βοήθεια του κόσμου τώρα και κόντρα στον Παναθηναϊκό που είναι σημαντικό ματς, η ομάδα θα πάρει την απαραίτητη ώθηση. Να το καταλάβουν και οι παίκτες και να δώσουν πραγματική χαρά στον κόσμο που την αξίζει. Θα δούμε άλλον ΠΑΟΚ με τον κόσμο».

Στη συζήτηση μπήκαν και οι παίκτες που έχουν λιγότερο χρόνο συμμετοχής, όπου στάθηκε στην παρουσία του Δημήτρη Πέλκα, τονίζοντας πως: «Εγώ θα σταθώ περισσότερο στον Πέλκα. Το παιδί έχει δείξει καλά στοιχεία και έχει να δώσει πολλά περισσότερα και αυτός. Περιμένω πολλά από τον ίδιο. Αξίζει να έχει περισσότερο χρόνο αλλά πρέπει να πιστέψει και αυτός παραπάνω στον εαυτό του, γιατί το έχει. Είναι αρχηγός της ομάδας, έχουμε όλοι απαιτήσεις από αυτόν αλλά πρέπει να πάρει και από τον ΠΑΟΚ την απαραίτητη στήριξη. Ακόμα και με την Εθνική που έπαιξε λίγο, είδαμε όλοι τι έκανε».

«Επιβάλλεται να το πάρει ο ΠΑΟΚ»
Τέλος σχολίασε για το ποιον θεωρεί φαβορί για το πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στην έκπληξη του πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Φέτος το πρωτάθλημα θα κυλήσει μέχρι το τέλος έτσι όπως το βλέπουμε. Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα, είναι το φαβορί και για μένα επιβάλλεται να το κατακτήσει, με τα δεδομένα που υπάρχουν.

Πρέπει οι παίκτες να "φάνε σίδερα". Δεν βγάζω από το κάδρο τον Ολυμπιακό που και αυτός θα είναι ψηλά, η ΑΕΚ έχει μια άλλη νοοτροπία με έλληνες που παλεύουν πάρα πολύ. Δεν ξέρω όμως πόσο μπορεί να αντέξει η ΑΕΚ με το υλικό που έχει. Από εκεί και πέρα, θέλω να πάει καλά και ο Ατρόμητος γιατί έχει καλή ομάδα, μου αρέσει που παίζουν έλληνες παίκτες και είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος».

Διαβάστε ακόμη...