Ο ΠΑΟΚ με τη γλώσσα των αριθμών (infographics)

Από metrosport.gr: Η απόρθητη Τούμπα, το φάντασμα που στοιχειώνει τα εκτός έδρας παιχνίδια και η ευκαιρία του Δικεφάλου για τίτλο
Πηγή: metrosport.gr
Ο ΠΑΟΚ με τη γλώσσα των αριθμών (infographics)

Οι αριθμοί πολλές φορές στο ποδόσφαιρο ενδεχομένως να λένε και ψέματα αλλά στην περίπτωση του ΠΑΟΚ αποτυπώνουν ακριβώς την εικόνα της ομάδας και εξηγούν τη βαθμολογική της θέση.

Έχουμε διανύσει τα 2/3 του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και ο Δικέφαλος βρίσκεται στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκεντρώσει μόλις 21 βαθμούς, με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και με την εικόνα των εντός έδρας παιχνιδιών να μην συνάδει με εκείνη των εκτός.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει καταφέρει να κρατήσει το σπίτι της απόρθητο καθώς σε έξι αναμετρήσεις που έχει δώσει στην Τούμπα μετρά ισάριθμες νίκες απέναντι σε Κέρκυρα (3-1), Παναιτωλικό (1-0), ΠΑΣ Γιάννενα (1-0), Λαμία (4-0), Αστέρα Τρίπολης (2-0) και Ατρόμητο (2-1). Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Δικέφαλος κερδίζει σε ένα ψυχρό γήπεδο αφού στερείται την παρουσία των φιλάθλων του λόγω της τιμωρίας που κουβαλά από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και τον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Η καλή εικόνα των εντός έδρας παιχνιδιών εξανεμίζεται μόλις η ομάδα περνά τα διόδια. Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει πέντε παιχνίδια μακριά από το σπίτι του και δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ούτε ένα, συγκεντρώνοντας μόλις τρεις βαθμούς. Σε πέντε εκτός έδρας παιχνίδια μετρά τρεις ισοπαλίες με Λεβαδειακό (0-0), Απόλλων Σμύρνης (0-0) και Λάρισα (1-1) ενώ δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε ένα βαθμό στα δύο ντέρμπι σε Φάληρο και Ολυμπιακό στάδιο γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Η διαφορά της ομάδας στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια αποτυπώνεται τόσο στην αμυντική όσο και στην επιθετική της λειτουργία. Η επίθεση του Δικεφάλου βγάζει φωτιές στην Τούμπα αφού σε έξι αναμετρήσεις οι παίκτες του έχουν βρει δίχτυα 13 φορές ενώ ο Ροντρίγκο Ρέι έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ: το ένα από τον Φάμπιο Νούνες στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα τη 2η αγωνιστική και μάλιστα από το σημείο του πέναλτι και το δεύτερο με κεφαλιά του Στρούγγη στο ματς με τον Ατρόμητο για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Άκρως αντίθετη είναι η εικόνα της ομάδας στα εκτός έδρας παιχνίδια με την άμυνα να είναι πιο ευάλωτη και να έχει δεχθεί τρία γκολ και την επίθεση να μοιάζει με δράκο που ξέμεινε από δυνάμεις αφού σε πέντε αναμετρήσεις ο ΠΑΟΚ έχει βρει δίχτυα μόλις μια φορά (!) σε 450΄με τον Λέο Μάτος στην αναμέτρηση με τη Λάρισα στο «AEL FC ARENA».

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει επιθετικό πρόβλημα εκτός έδρας και ο Ρουμάνος τεχνικός καλείται να το λύσει αφού η συνέχεια είναι δύσκολη με την ομάδα να δοκιμάζεται στην έδρα του Πανιωνίου, της Ξάνθης και του Πλατανιά και να υποδέχεται στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε ακόμη...