Βιεϊρίνια: Ο... μπακ που βγάζει γούστα στην επίθεση

Από sdna.gr: Στα προηγούμενα παιχνίδια, αρκούσε μια μικρή "γεύση" του Αντελίνο Βιεϊρίνια ως αριστερός μπακ.
Πηγή: sdna.gr
Βιεϊρίνια: Ο... μπακ που βγάζει γούστα στην επίθεση

Στο παιχνίδι όμως κόντρα στον Ατρόμητο, ο Πορτογάλος πήρε το... βάπτισμα του πυρός, φορώντας φανέλα βασικού σε ένα ρόλο που δεν τον έχουν συνηθίσει οι φίλοι του ΠΑΟΚ.

«Ξέρουν όλοι την θέση μου, αλλά το σημαντικό είναι ότι πρέπει να βοηθάω την ομάδα. Όπου και να με χρειάζεται ο προπονητής, είμαι έτοιμος να βοηθήσω». Ο Βιεϊρίνια κρατάει στα χέρια του το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της ομάδας, ξεκαθαρίζει πως η θέση του δεν είναι στην άμυνα αλλά φωνάζει... πιστός στρατιώτης στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Οι δηλώσεις του Πορτογάλου έρχονται να προστεθούν σε αυτές που είχε κάνει προ ημερών, τονίζοντας και πάλι πως δεν είναι μπακ αλλά εφόσον η ομάδα τον έχει ανάγκη σε έναν συγκεκριμένο ρόλο, εκείνος θα μπει για όσο χρειαστεί. Πρώτα ως εσωτερική αλλαγή, λεπτά ανάγκης και αναπροσαρμογής της τράπουλας.

Όπως έγινε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όταν χρειάστηκε με τον Ολυμπιακό, όταν δοκιμάστηκε για πρώτη φορά με τη Λαμία, "ψήνοντας" ακόμη περισσότερο τον προπονητή του, πως αποτελεί μια ακόμη λύση στα χέρια του για το αριστερό άκρο της άμυνας, άλλωστε έχει δώσει και δείγματα γραφής.

Κατά την διάρκεια της πενταετούς παρουσίας του στην Βόλσφμπουργκ, ο Βιεϊρίνια μετατράπηκε στον κορυφαίο δεξί μπακ στη Γερμανία, καταγράφοντας συνολικά 40 ματς ως δεξί και δύο ως αριστερό, με ένα γκολ και πέντε ασίστ.

Η... έμπνευση ανήκε στον Φέλιξ Μάγκατ, ο οποίος δοκίμασε τον Πορτογάλο ως δεξί μπακ στις 5/5/2012 και συγκεκριμένα στο ματς Στουτγάρδη - Βόλφσμπουργκ 3-2. Η καθιέρωση του ως μπακ έγινε σταδιακά και κυρίως την σεζόν 2014-2015 από τον Ντίτερ Χέκινγκ.

Μάλιστα, το 2015 μπήκε και στην κορυφαία ενδεκάδα της Bundesliga ως ακραίος μπακ, έχοντας μπει πλέον για τα καλά στο... πετσί του ρόλου.

Σαφώς και ο ΠΑΟΚ, με τις αναμνήσεις και κυρίως τις επιθετικές... εκρήξεις του Πορτογάλου, να είναι πάντα στο μυαλό του, αποφάσισε να τον... γυρίσει σπίτι του για να βάλει στο μενού του κάτι απ΄τα παλιά, ωστόσο, τα πλάνα αλλάζουν και αναμορφώνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις που προκύπτουν.

Και ένας καλός... στρατιώτης, όπως ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ξέρει πάντα να προσαρμόζεται. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως ο Λουτσέσκου τον εξήρε - ακόμη μια φορά δημοσίως- χαρακτηρίζοντάς τον... MVP όχι του αγώνα αλλά γενικώς του συνόλου.

Διαβάστε ακόμη...