ΠΑΟΚ – Ατρόμητος : Οι δανεικοί

Από paok24.com: ΠΑΟΚ - Ατρόμητος και… καλώς ή κακώς για την ομάδα του Περιστερίου δεν αγωνίζονται οι Γιαννούλης, Ουάρντα, Χατζηϊσαίας. Οι τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν δοθεί δανεικοί δεν θα βρεθούν στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίσουν την ομάδα που έχει τα δικαιώματά τους.
Πηγή: paok24.com
ΠΑΟΚ – Ατρόμητος : Οι δανεικοί

Οι τρεις παίκτες του Ατρομήτου έχουν συζητηθεί πάρα πολύ φέτος και αυτή είναι μία πρώτη επιτυχία τους. Το γεγονός ότι αποτελούν θέμα και στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη (γενικά σε όλη την Ελλάδα) φανερώνει και την επιτυχία τους. Αν δεν ασχολούνταν κανείς μαζί τους και περνούσαν απαρατήρητοι… θα έπρεπε να είναι δυστυχισμένοι..

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ

Αυτή τη στιγμή και μετά από 10 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα Ελλάδας, ο Ατρόμητος είναι δίκαια πρώτος. Η ομάδα του Περιστερίου δεν έχει χάσει και επί προσθέτως έχει πάρει μεγάλα διπλά από ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Αυτό θέλει να κάνει και με τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Δευτέρας.

Οι τρεις του ΠΑΟΚ έχουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την πορεία. Ο Γιαννούλης έχει παίξει σε 12 αγώνες συνολικά και μετράει ήδη δύο ασίστ, ενώ είναι εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα.

Ο Χατζηϊσαίας έχει παίξει επίσης σε 12 ματς (τόσα είναι τα επίσημα του Ατρομήτου) και είναι ξεκάθαρα ένας από τους πρωταγωνιστές της καλύτερης άμυνας που έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ.

Ο Ουάρντα πήγε τελευταίος, αλλά γρήγορα έγινε βασικός. Ο Αιγύπτιος έχει αγωνιστεί σε 10 ματς και έχει ήδη τρία γκολ και δύο ασίστ. Είναι σίγουρα από τους καλύτερους του πρωταθλήματος όντας πολύ σοβαρός και προσεκτικός στα… εξωαγωνιστικά που τον ταλαιπώρησαν.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΟΚ

Το μόνιμο θέμα κάθε Δευτέρα είναι… «μα καλά αυτοί δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ και έπρεπε να αποχωρήσουν για να παίζουν σε άλλη ομάδα;»
Αυτό είναι κάτι πολύ σύνθετο. Ποιος άραγε μπορεί να είναι βέβαιος για το τι θα συνέβαινε αν αυτοί οι τρεις παίκτες (ή κάποιοι από αυτούς) θα έμεναν στη Θεσσαλονίκη και θα έπαιζαν για τον ΠΑΟΚ;
Όλοι καταλαβαίνουν ότι οι ευκαιρίες τους θα ήταν λιγοστές. Είναι τόσο μεγάλο και ποιοτικό το ρόστερ του ΠΑΟΚ, που δύσκολα θα έβρισκαν χώρο για πολλές συμμετοχές.
Εδώ επάνω αξίζει να αναφέρουμε ότι εντός ΠΑΟΚ επικρατεί ικανοποίηση γι’ αυτόν τον τριπλό δανεισμό στον Ατρόμητο. Θεωρούν ότι ο σκοπός ήδη επιτυγχάνεται, μια και οι παίκτες αγωνίζονται, πρωταγωνιστούν και εξελίσσονται. Είναι και αυτή μία… άποψη.

Σήμερα δεν θα παίξουν, αλλά το βέβαιο είναι ότι κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ που τους παρακολουθεί επισταμένως, θα κληθεί να τους κρίνει εκ νέου.

ΧΑΤΖΗΙΣΑΪΑΣ : Κάνει ή δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ;

Έπαιξε για λίγο στον ΠΑΟΚ. Επί της ουσίας ανήκει στον Δικέφαλο του Βορρά εδώ και περίπου δύο χρόνια, αλλά το μεγαλύτερο διάστημα (πάνω από ένα χρόνο) είναι εκτός ομάδας!

Ο Δημήτρης Χατζηϊσαίας είναι Θεσσαλονικιός και γεννήθηκε στις Συκιές. Στα τοπικά του νομού αγωνίστηκε στις ακαδημίες Λέοντες και αργότερα σε Φοίνικα Πολίχνης και Ομόνοια Σταυρούπολης.

Από εκεί το 2011 τον πήρε ο Βατανιακός, που φυσικά τον αξιοποίησε στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας ως στόπερ, μια και νωρίτερα έπαιξε και χαφ, αλλά και αριστερό μπακ. Εκείνη την πρώτη περίοδο έπαιξε σε 20 αγώνες. Άλλους τόσους έπαιξε και την επόμενη περίοδο. Στην ίδια κατηγορία. Αυτή τη φορά με την Γλυφάδα. Το καλό για τον υψηλόσωμο στόπερ, είναι ότι η αξία του αναγνωρίζονταν γρήγορα και συνεχώς έπαιρνε… προαγωγές.

Το 2013 πήγε στα Χανιά και εκεί πραγματικά εντυπωσίασε. Αρκετές ομάδες τον παρακολούθησαν (εξάλλου έκανε και 39 αγώνες) και ο τυχερός που τον απέκτησε ήταν ο Πανιώνιος. Όπως οι περισσότεροι παίκτες στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, έτσι και ο Χατζηϊσαίας, κατάφερε να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο.. Το 2014-2015 έκανε 19 παιχνίδι και στο μισό της επόμενης σεζόν έπαιξε άλλες 23 φορές. Με την ομάδα του Ουζουνίδη o 25χρονος σήμερα Χατζηϊσαίας όχι μόνο καθιερώνεται, αλλά και πρωταγωνιστεί. Σε ένα απόλυτα συμπαγές σύνολο που αμυντικά δεν εκτίθονταν ούτε για… πλάκα.

Κάπου εκεί στις αρχές του 2016, στον ΠΑΟΚ είναι ο Άρνεσεν, παραφυλάει ο Μίχελ, αλλά ρόλο έχει αναλάβει και ο Βεζυρτζής. Όλοι μιλάνε για την ανάγκη απόκτησης επιθετικού, αλλά ο Βεζυρτζής κάνει τις κινήσεις του για την άμυνα. Ο ΠΑΟΚ συμφωνεί και αποκτά τον Χατζηϊσαία που αρχικά παίζει με τον Δικέφαλο για 10 ματς.

Όταν τον ΠΑΟΚ αναλαμβάνει ο Ίβιτς, οι παρουσίες του μειώνονται και αργότερα το καλοκαίρι του 2016 εκμηδενίζονται. Ο Ίβιτς εισηγείται την απομάκρυνσή του μια και θεωρεί ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτά που ζητάει ο ΠΑΟΚ (άμυνα σε πιο ανοικτούς χώρους) ο παίκτης δεν θέλει να πάει δανεικός και παρά το ότι για την απόκτησή του ενδιαφέρεται μέχρι και η Στεάουα, ο Χατζηϊσαίας παραμένει για μεγάλο διάστημα ανενεργός.

Την περσινή χρονιά την… έχασε, αλλά φέτος από νωρίς ο Ατρόμητος (όπως και άλλες ομάδες) έδειξε ενδιαφέρον και έτσι ο Χατζηϊσαίας αποτελεί τώρα ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Ρισβάνη και όλοι μαζί στο Περιστέρι έχουν φτιάξει την καλύτερη ομάδα, με την καλύτερη αμυντική λειτουργία.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΥΑΡΝΤΑ : Μέσα στους κορυφαίους!

Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις; Ο άνθρωπος αυτός έχει δώσει τόσα πολλά δικαιώματα για σχόλια. Ποδοσφαιρικά με την αξία του, αλλά και εξωαγωνιστικά με τα καμώματά του.

Είναι 25 ετών, μόνο στην Ελλάδα έχει παίξει επαγγελματικά και είναι σα να το θέλει η μοίρα, να μην παίξει δηλαδή πουθενά αλλού εκτός από τη χώρα μας. Γιατί;
Ο ποδοσφαιριστής έπαιζε στις ακαδημίες της Αλ Αχλί και το καλοκαίρι του 2015 έκανε μία δοκιμή στον Παναιτωλικό. Ο Πόντες τότε, χρειάστηκε δύο προπονήσεις και ένα φιλικό για να ζητήσει την απόκτησή του. Το εκπληκτικό είναι ότι λίγο νωρίτερα ο Ουάρντα δοκιμάστηκε και στην Σεβίλλη, οι Ισπανοί ήθελαν να τον αποκτήσουν, αλλά οι παράγοντες της Αλ Αχλί για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο το… μετάνιωσαν.

Ο Ουάρντα με τον Παναιτωλικό έκανε καλές χρονιάς, είχε από πέντε γκολ, είχε ασίστ και πέρυσι τον χειμώνα που ο ΠΑΟΚ έχασε μερικές άλλες περιπτώσεις μεσοεπιθετικών, ο Ίβιτς εισηγήθηκε την απόκτηση του.

Στον ΠΑΟΚ είχε ρόλο. Πήρε 14 συμμετοχές, οι 12 από τις οποίες ήταν ως βασικός. Δύο γκολ έβαλε, έδωσε και τρεις ασίστ.
Το περασμένο καλοκαίρι, όμως, ο Αιγύπτιος τα έχασε! Αφού έπαιξε και στην Εθνική του ομάδα, φούσκωσαν τα μυαλά του και πήρε πληροφορίες από τους δικούς του ότι πρέπει να πάρει μεταγραφή. Πίστεψε ότι οι προτάσεις και τα εκατομμύρια «έπεφταν» σαν βροχή. Διέδιδε ότι ο ΠΑΟΚ θέλει πάρα πολλά λεφτά για να τον παραχωρήσει. Και αυτά δεν ήταν τα χειρότερα.

Ο Ουάρντα δεν πήγε για τα πρώτα εργομετρικά που υποχρεωτικά περνούν όλοι οι παίκτες και κόπηκε από την αποστολή της προετοιμασίας. Όταν επέστρεψε σε αυτή, ο προπονητής του έδωσε γρήγορα χρόνο μέχρι να παρθεί απόφαση δανεισμού. Αλλά και που βρέθηκε ομάδα, τι έγινε;

Αντί να πάει στη Σαουδική Αραβία έκανε βόλτες στα νησιά και όταν συμφώνησε με την Πορτογαλική Φεϊρένσε, στο διήμερο πάνω καταγγέλθηκε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά γυναίκες συμπαικτών του. Το κακό είναι ότι στον ΠΑΟΚ δεν έπεσαν από… τα σύννεφα. Κάτι είχαν ακούσει και από νωρίτερα.
Ο παίκτης έμεινε στον αέρα, αλλά η φήμη του και η ποδοσφαιρική αξία του κινητοποίησε τον Ατρόμητο..

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ : Ένας ακόμη, που από εξτρέμ έγινε πλάγιος μπακ

Από τον Δημήτρη Γιαννούλη κάθε χρόνο βλέπουμε και καλύτερα πράγματα. Ίσως λίγοι το περίμεναν όταν ο ΠΑΟΚ τον αποκτούσε από τον Βατανιακό! Και όμως αυτό συνέβη τέσσερα χρόνια πίσω! Τον Ιανουάριο του 2014, τότε που ο 18χρονος Γιαννούλης έπαιζε ως χαφ-εξτρέμ.. Ο ΠΑΟΚ τον απέκτησε και από τότε τον περιμένει…
Εδώ επάνω πρέπει να τονιστεί ότι ο Γιαννούλης είναι ένας ακόμη νεαρός παίκτης για τον οποίο ο ΠΑΟΚ αποφάσισε ότι από εξτρέμ πρέπει να επιστρέφει στα μπακ και αυτό γιατί η ομάδα αυτή πρέπει να έχει επιθετικές βλέψεις και διαθέσεις, κάτι που συνήθως συνδυάζεται με την παρουσία επιθετικογενών μπακ. Αυτό έγινε με τον Δεληγιαννίδη, αυτό γίνεται και τώρα με τους πολύ-πολύ αξιόλογους Λύρατζη και Τσιαούση».

Ο Γιαννούλης έπαιξε στον Βατανιακό, έπαιξε στον Πιερικό, στη Βέροια με τον Γιώργο Γεωργιάδη έκανε τα πρώτα πολύ καλά και αξιόλογα παιχνίδια του στο υψηλό επίπεδο και μάλιστα ως μπακ και πλέον κάθε χρόνος είναι καλύτερος.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο Γιαννούλης είναι πλέον πολύ καλός αμυντικά, ενώ επιθετικά στις προωθήσεις του έχει ένα… θέμα στην τελική πάσα ή επιλογή.
Από εκεί και πέρα ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι με το πρόβλημα που έχει ο ΠΑΟΚ στα αριστερά μπακ μια και ο Λεβέκ δεν βγήκε, ο Γιαννούλης θα είναι πάντα μέσα στους πρώτους υποψήφιους για να επιστρέψει..

Διαβάστε ακόμη...