Ατρόμητος, η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν

Από paokfc.gr: Στην δίχως υπομονή ποδοσφαιρική Ελλάδα, ο Ατρόμητος κινδύνευσε ν' αλλάξει ρότα πριν καν ξεκινήσει η σεζόν.
Πηγή: paokfc.gr
Ατρόμητος, η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν

Επειδή έχανε στα φιλικά. Μόνο στα φιλικά. Γιατί, έκτοτε εντυπωσιάζει κι έρχεται στην Τούμπα για ντέρμπι κορυφής! Το paokfc.gr σας παρουσιάζει το φαινόμενο "Ατρόμητος" που έχει κλέψει τις εντυπώσεις την φετινή σεζόν στην Super League Σουρωτή.

Η περσινή σεζόν δεν κύλησε όπως θα περίμεναν οι ιθύνοντες της ομάδας. Οι αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, η έλλειψη συνοχής, τo απόρθητο κάστρο στο Περιστέρι, που έπεσε έρμαιο των ορέξεων κάθε αντιπάλου, οδήγησαν την ομάδα να μπει μέχρι και στην συζήτηση για την παραμονή στην κατηγορία, αλλά ο ερχομός του Σα Πίντο στην τελική ευθεία της σεζόν διόρθωσε αρκετά πράγματα και έσωσε τα προσχήματα.Όλα έδειχναν μάλιστα ότι ο Πορτογάλος τεχνικός θα αναλάβει να χτίσει την ομάδα για την νέα σεζόν, όμως η πρόταση της Σταντάρ Λιέγης όπως τον... ανάγκασε ν' αποχωρήσει και ν' αποδεχτεί την πρόκληση.

Τα θεμέλια μπήκαν το καλοκαίρι

Το θέμα Σα Πίντο δεν πανικόβαλε τους διοικούντες της ομάδες. Ο προγραμματισμός προχώρησε κανονικά με τον Ατρόμητο να ολοκληρώνει τις κινήσεις του ενδεχομένως νωρίτερα από όλες τις ομάδες της λίγκας.Ο άνθρωπος που ανέλαβε να οδηγήσει τους Περιστεριώτες ήταν ο Νταμίρ Κάναντι. Ο Αυστριακός, πρώην ποδοσφαιριστής, που έφτιαξε το όνομα του στην Αλτάχ, την οποία οδήγησε μέχρι την έξοδο στο Europa League, πείστηκε από το πρότζεκτ που του παρουσιάστηκε και μετακόμισε στην Αθήνα.Έχοντας αποτύχει παταγωδώς στην Ραπίντ Βιέννης, με μόλις τρεις νίκες σε 17 αγώνες, ήθελε ένα restart στην καριέρα του και αποφάσισε πως ο Ατρόμητος θα ήταν ιδανικό περιβάλλον, ώστε να εφαρμόσει στο γήπεδο τις ποδοσφαιρικές του αρχές.

Η αγωνιστική φιλοσοφία

Ο Κάναντι, από τις πρώτες μέρες του στην χώρα μας, ξεκαθάρισε τα θέλω και προσπάθησε να περάσει τις ιδέες του για τη δημιουργία μιας άκρως αθλητικής, συμπαγούς και καλής αμυντικά ομάδας.Ως γνήσιος Βορειοευρωπαίος, ο αυστριακός τεχνικός αξιοποίησε τις εγκαταστάσεις της ομάδας για να χτίσει την φυσική κατάσταση των παικτών του και σταδιακά άρχισε να δουλεύει και στον τομέα της τακτικής.

Ριζικές αλλαγές στο ρόστερ

Αρκετοί ποδοσφαιριστές με βασικό ρόλο την προηγούμενη σεζόν αποχώρησαν από τον Ατρόμητο που προχώρησε σ' ανανέωση του ρόστερ με γρήγορες και ουιαστικές κινήσεις.Στο Περιστέρι έφτασαν 16 νέα πρόσωπα. Μισό ρόστερ, δηλαδή. Οι πέντε από αυτούς με μορφή δανεισμού. Τρεις από τον ΠΑΟΚ και δύο από τον Ολυμπιακό. Οι Χατζηισαΐας, Γιαννούλης και Ουάρντα δεν βρήκαν χώρο στον Δικέφαλο, όπως οι Ρισβάνης και Γιαννιώτης στον Πειραιά και βρήκαν στέγη και χρόνο συμμετοχής στον Ατρόμητο.Παράλληλα, οι Στόιτσεφ και Μπαστάκος επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους σε Βέροια και ΑΕΠ Ηρακλή, ενώ αποκτήθηκαν οι έμπειροι Βασιλακάκης, Μανούσος και οι Μένσα, Ζούνιορ ταλέντο, Οριόλ, Μπουσούλαζιτς, Καρασαλίδης και Μίρκοβιτς. Ποιοτικοί ποδοσφαιριστές που προσφέρουν αρκετές λύσεις στον Κάναντι.Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον Μάντσον. Ο Βραζιλιάνος μέσος με τα πολλά τρεξίματα και την άψογη τεχνική, αποκτήθηκε από την Κραϊόβα, καθιερώθηκε άμεσα και ο Ατρόμητος έσπευσε να του ανανεώσει το συμβόλαιο ως το 2020.

To ονειρεμένο ξεκίνημα

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας δεν θα μπορούσε να φανταστεί τέτοιο ξεκίνημα για την ομάδα. Με το 1/3 του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί, ο Ατρόμητος έχει συγκεντρώσει 20 βαθμούς, είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Super League Σουρωτή, ενώ έχει και την καλύτερη άμυνα με μόλις τρία γκολ παθητικό.

Οι κορυφαίοι σε αριθμούς και το ρεκόρ του Γιαννιώτη

Οι Βασιλακάκης, Ουμπίδες, Γιαννούλης, Ντιγκινί, Χατζηισαΐας και Κιβρακίδης, έχουν αγωνιστεί και στα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος ως τώρα, με τους δύο τελευταίους αν είναι πρώτοι σε λεπτά συμμετοχής με 948.Το σκοράρισμα είναι ομαδική υπόθεση για τον Ατρόμητο. Ουάρντα, Ντιγκινί, Μανούσος, Ντάουντα και Κιβρακίδης έχουν πετύχει από δύο γκολ, ενώ πολυφωνία παρατηρείται και στις ασίστ με τους Γιαννούλη, Ουάρντα και Ντιγκινί να μοιράζονται την κορυφή έχοντας από δύο.Ο Ατρόμητος σκοράρει μία φορά σε 9,5 προσπάθειες, ενώ για να σκοράρει κάποιος εναντίον του πρέπει να... ματώσει, καθώς δέχεται ένα γκολ σε κάθε 26,3 ευκαιρίες του αντιπάλου. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο πέρα από την εξαιρετική άμυνα και ο Ανδρέας Γιαννιώτης.Ο τερματοφύλακας της ομάδας του Περιστερίου έχει διατηρήσει την εστία του ανέπαφη σε οκτώ σερί παιχνίδια, φτάνοντας στο νούμερο επτά της λίστας με τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Και τώρα... Τούμπα

τος στις δύο μεγαλύτερες προκλήσεις που είχε την φετινή σεζόν πήρε άριστα. Έφυγε με διπλό από ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη, κόντρα σε ΑΕΚ και Ολυμπαικό αντίστοιχα και έρχεται στην Τούμπα με στόχο να διατηρήσει το αήττητο σερί του κόντρα στον ΠΑΟΚ.Ο Δικέφαλος θα ψάξει την νίκη που θα τον οδηγήσει στην κορυφή, ενώ ο Ατρόμητος ακόμα και με ισοπαλία θα ανέβει και πάλι στο ρετιρέ.

Διαβάστε ακόμη...