Πρώτο τεστ υψηλής δυσκολίας στην Τούμπα

Από novasports.gr: Την αυλαία στην ενδέκατη αγωνιστική της Superleague ρίχνει απόψε η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο, στην τελευταία από τις επτά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών που τιμωρήθηκε ο «Δικέφαλος», στις 19.30.
Πηγή: novasports.gr
Πρώτο τεστ υψηλής δυσκολίας στην Τούμπα

Από τη μια η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τη ζηλευτή απόδοση – αποτελεσματικότητα στην έδρα της απέναντι σε – θεωρητικά αλλά και βάσει βαθμολογίας – υποδεέστερους αντιπάλους από τον σημερινό, με τη δεδομένη αδυναμία να πάρει αποτέλεσμα μακριά από αυτήν κι από την άλλη η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, ο Ατρόμητος. Η ομάδα που δεν έχει δέχτει τέρμα στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές κι αυτήν – επίσης – με την καλύτερη συγκομιδή στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Από τη μια το άγχος, η πίεση του πρωταθλητισμού κι από την άλλη η χαρά της απρόσμενης διάκρισης, που αποτυπώνεται και στη λαϊκή ρήση «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη».

Οι γηπεδούχοι χρειάζονται τη νίκη για να περάσουν πρώτοι στη βαθμολογία, ν' αποκαταστήσουν το λαβωμένο τους γόητρο μετά το ΟΑΚΑ και να επαναφέρουν την ηρεμία στις τάξεις τους. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν νίκη ή ισοπαλία για να επιστρέψουν σ' αυτήν μόνοι τους ή ως συγκάτοικοι μαζί με την ΑΕΚ. Κοινός τόπος για τις δυο ομάδες οι σημαντικές απουσίες. Ο Ρουμάνος τεχνικός δε θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Ζαμπράνο, Μπίσεσβαρ, Πέλκα, τον υγιή πλέον αλλά ανέτοιμο Μαουρίσιο και για διαφορετικούς λόγους τους Γλύκο, Σιαμπάνη, Μπρκιτς, Κωνσταντινίδη, Πούγγουρα, Λεβέκ, Μυστακίδη, ενώ ο Νταμίρ Κάναντι θα στερηθεί των υπηρεσιών των τιμωρημένων Γιαννούλη, Ουάρντα αλλά και του Χατζηισαϊα, όλοι τους δανεικοί από τον Δικέφαλο του Βορρά, όπως επίσης και του τραυματία Μανούσου.

Συγκριτικά με το αρχικό σχήμα που είχε επιλέξει ο κ. Λουτσέσκου στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα, στον οποίο η ομάδα του είχε επικρατήσει 2-0 του Αστέρα Τρίπολης, απουσιάζουν σίγουρα τρεις ποδοσφαιριστές (σ.σ. Ζαμπράνο, Μαουρίσιο, Πέλκας) ενώ ερωτηματικό αποτελεί η ετοιμότητα του Λέοβατς που επέστρεψε από την Εθνικής Κροατίας με ενοχλήσεις στο γόνατο κι όλες τις μέρες που προηγήθηκαν πλην της χτεσινής, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Από αυτόν εξαρτάται κι η αμυντική γραμμή. Με τον Πούγγουρα εκτός αποστολής, φαντάζει δύσκολο να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα κι οι τρεις διαθέσιμοι κεντρικοί αμυντικοί, στη λογική της επιλογής του Κρέσπο αντί του Κροάτη ως αριστερού οπισθοφύλακα. Η παρουσία του Δεληγιαννίδη είναι η προφανής εναλλακτική αν και ο νεαρός δεν έχει τύχει της εμπιστοσύνης της τεχνικής ηγεσίας ως τώρα. Υπάρχει και το σενάριο της χρησιμοποίησης του Βιεϊρίνια στη συγκεκριμένη θέση, όπως συνέβη στο ΟΑΚΑ όταν αποσύρθηκε ο Λέοβατς, μετά την αποβολή του Ζαμπράνο, ωστόσο φαντάζει λίγο παράδοξο καθώς ο Πορτογάλος έχει δηλώσει δημόσια πως η θέση του είναι αυτή του εξτρέμ κι όχι του ... ακραίου οπισθοφύλακα γενικώς.

Στο 4-2-3-1 ο Ρέι είναι αναντικατάστατος στην εστία, όπως κι ο Μάτος στο δεξί άκρο της άμυνας. Βαρέλα – Κρέσπο μοιάζει ως το επικρατέστερο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας κι αν κριθεί έτοιμος, ο Λέοβατς στο αριστερό άκρο. Δίδυμο αμυντικών χαφ αναμένεται να συνθέσουν οι Τσίμιροτ – Σάκχοφ, μ' εναλλακτική τον Κάνιας αντί του Ουκρανού. Ανάμεσα και μπροστά τους ο Ελ Καντουρί, με τον Βιεϊρίνια δεξιά (σ.σ. εφόσον δεν επιλεγεί για το αριστερό άκρο της άμυνας φυσικά) και τον Μακ αριστερά. Αν ο Πορτογάλος βρεθεί στην άμυνα, τότε Κάμπος και Λημνιός ερίζουν για μια θέση στο αρχικό σχήμα μπροστά από τον Μάτος. Αντίστοιχα αναντικατάστατος με τον Ρέι μοιάζει να είναι κι ο Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Οι οριστικές επιλογές του κ. Λουτσέσκου θα επισημοποιηθούν περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με την ανακοίνωση της ΠΑΕ μέσω των λογαριασμών της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τη διαφορά όμως την κάνουν οι παρόντες. Και στον ΠΑΟΚ ειδικά, μετά την ήττα από την ΑΕΚ μεσολάβησαν πολλά και σημαντικά γεγονότα. Οι αποφάσεις του Ιβάν Σαββίδη, η δήλωση στήριξης στον προπονητή, τα πρόστιμα σε ποδοσφαιριστές, η επίσκεψη των οπαδών στην προπόνηση. Σήμερα, στο γήπεδο θα φανούν οι συνέπειες κι ο αντίκτυπος όλων των παραπάνω. Γιατί έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα κάθε βαθμός μοιάζει να είναι υπερπολύτιμος. Φαβορί δεν υπάρχουν κι η έδρα μοιάζει να δίνει τον πρώτο λόγο στους θεωρητικά ισχυρούς. Κι ο Δικέφαλος του Βορρά έχει μπει πλέον σ' ένα τραχύ αγωνιστικό μονοπάτι ξεκινώντας από τον αποψινό αγώνα κόντρα σ' ένα δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο και συνεχίζοντας με δυο αντίστοιχους σ' εκτός έδρας συνθήκες, όπως είναι ο Πανιώνιος κι η Ξάνθη, πάντα για το πρωτάθλημα, αφού ενδιάμεσα μεσολαβεί κι η τρίτη αγωνιστική για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου με τον Αιγινιακό εκτός έδρας. Ολα λοιπόν, ξεκινούν απόψε ...

Διαβάστε ακόμη...