Από την Τούμπα ως τα Χανιά, επιβεβαιώνεται ο ΠΑΟΚ

Από sdna.gr: Εύκολη υπόθεση η νίκη, επί της ευχάριστης έκπληξης του φετινού πρωταθλήματος, που είναι ο Ατρόμητος;
Πηγή: sdna.gr
Από την Τούμπα ως τα Χανιά, επιβεβαιώνεται ο ΠΑΟΚ

Όχι, βέβαια. Μπορεί η ομάδα της Αθήνας να παρουσιαστεί με απουσίες στην Τούμπα, αλλά παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος και λόγω της συνολικής εικόνας που παρουσιάζει αλλά και λόγω των επιτυχιών που κατέγραψε εκτός έδρας, σε βάρος του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και όχι μόνο.

Τον ΠΑΟΚ της Τούμπας, δεν τον φοβάμαι. Απέδειξε μέχρι τώρα, παρά την απουσία των φιλάθλων του, ότι βρίσκει τρόπο να κερδίζει, χωρίς μάλιστα την παραμικρή βαθμολογική απώλεια μέχρι τώρα. Βασικός στόχος του Δικεφάλου με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, είναι να ολοκληρώσει τον κύκλο των αγώνων που έδωσε με τιμωρημένη την έδρα του (έξι στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο), με νίκες στο ενεργητικό του.

Στο μυαλό των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας, έχει καταστεί σαφές ότι, είναι δικαιολογημένη η απαίτηση των φιλάθλων να δούνε την ομάδα να αποδίδει σύμφωνα με τις πραγματικές τις δυνατότητες, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Αυτό είναι το κέρδος από την διακοπή του πρωταθλήματος. Ναι, είναι αλήθεια ότι η ήττα από την ΑΕΚ, βύθισε στην εσωστρέφεια τον ασπρόμαυρο οργανισμό.

Παράλληλα όμως, δημιούργησε στο υποσυνείδητο των πρωταγωνιστών την ανάγκη να δικαιώσουν τις προσδοκίες που δικαιολογημένα έχουν δημιουργηθεί. Θεωρώ –χωρίς να μπορώ να επιχειρηματολογήσω- πως κάτι άλλαξε στην ομάδα το διάστημα που μεσολάβησε από το τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Θα το διαπιστώσουμε στα παιχνίδια που ακολουθούν. Δεν αναφέρομαι μόνο στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο αλλά και στα δυο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και την Ξάνθη στη Θράκη. Αμέσως μετά ακολουθεί το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ένα παιχνίδι «ειδικών συνθηκών» καθώς, για πρώτη φορά ο Δικέφαλος θα υποδεχθεί αντίπαλο, με κόσμο στο σπίτι του.

Η πεντάδα των αγώνων μέχρι την ολοκλήρωση του α΄ γύρου του πρωταθλήματος, συμπληρώνεται με την αναμέτρηση στην Κρήτη κόντρα στον Πλατανιά. Ο ΠΑΟΚ καλείται στην 5αδα των αγώνων που ακολουθεί, να επιβεβαιώσει τις αξιώσεις για την κατάκτηση του τίτλου, δείχνοντας χαρακτήρα ιδιαίτερα στα εκτός Τούμπας παιχνίδια. Η επιδίωξη της κατάκτησης του τίτλου, απαιτεί εκτός έδρας νίκες.

Οι εμφανίσεις της ομάδας μέχρι τα Χριστούγεννα και φυσικά η βαθμολογική συγκομιδή, θα μας δώσει το δικαίωμα για ασφαλή συμπεράσματα για το υπόλοιπο μισό του φετινού πρωταθλήματος. Ενός πρωταθλήματος στην διάρκεια του οποίου, ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει ούτε ένα σφύριγμα. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε το αναφέρω...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...