Τα πλάνα 11άδας και η απαίτηση Λουτσέσκου

Aπό sport24.gr: Η ισχύς του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και οι πολλές απουσίες του Ατρόμητου δίνουν αέρα υπεροχής στον Δικέφαλο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου όμως κρούει το καμπανάκι του κινδύνου. Ποιο είναι το σχέδιο του για τον αγώνα.
Πηγή: sport24.gr
Τα πλάνα 11άδας και η απαίτηση Λουτσέσκου

Μία ματιά στις επισκέψεις του Ατρομήτου στην Τούμπα τα τελευταία χρόνια αρκεί για να βάλει σε προβληματισμό τον καθένα εντός ΠΑΟΚ ενόψει της σημερινής (20/11) αναμέτρησης με την ομάδα του Περιστερίου.

Η τελευταία νίκη του Δικεφάλου ήταν στις 19 Οκτωβρίου του 2014 με 2-1 και γκολ των Κάτσε και Ρατς. Από τότε, η ομάδα του Περιστερίου έχει κερδίσει με τον Καραμάνο τον Μάιο του 2015, πήρε 1-1 με τον Λαζαρίδη τον Ιανουάριο του 2016 προκαλώντας εντάσεις και πέρυσι τον Νοέμβριο είχε πετύχει το πολυσυζητημένο 3-4 με την επική ανατροπή και το γκολ του Τόνσο στο 90'.

Αυτό το ματς είχε φέρει το "ή εγώ ή αυτός" του Ίβιτς για τον Τζαβέλλα, που άμεσα τέθηκε εκτός ομάδας και λίγο αργότερα αποχώρησε από αυτή.

Προσθέστε και την εντυπωσιακή παράδοση που έχει σε επίπεδο πρωταθλήματος ο Ατρόμητος στην Τούμπα (σε 20 ματς μετρά 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 10 ήττες) και θα καταλάβετε εύκολα γιατί ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για το απογευματινό (20/11, 19.30) παιχνίδι.

"Πρέπει να είμαστε σοβαροί, να κάνουμε αυτά που δουλέψαμε στις προπονήσεις. Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο", προειδοποίησε τους παίκτες του ο Ρουμάνος τεχνικός, που δεν εφησυχάζει ούτε από το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έχουν πέντε σοβαρές απουσίες (Γιαννούλης, Ουάρντα, Χατζηισαΐας, Μανούσος και Οριόλ).

Έχει και ο ΠΑΟΚ τις δικές του (Σαμπράνο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ και Μαουρίσιο), αλλά ο 48χρονος κόουτς ξέρει ότι αν οι παίκτες του παίξουν αυτό που μπορούν, θα πάρουν τη νίκη.

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Όλοι περιμένουν την αντίδραση των παικτών, καθώς έχει προηγηθεί το πρόστιμο του Σαββίδη για τις ήττες από Ολυμπιακό και ΑΕΚ, όπως και η αυστηρή, τετ-α-τετ, κριτική των οπαδών στην προ ημερών επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα μπορούσε να γίνει για να δείξει στους ποδοσφαιριστές της σημασία ενός σερί νικών για τον ΠΑΟΚ αρχής γενομένης από σήμερα.

Το παιχνίδι με την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι είναι το τελευταίο κεκλεισμένων των θυρών από την τιμωρία των 7 αγωνιστικών και ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει το απόλυτο νικών (έξι στα έξι στο πρωτάθλημα, καθώς υπάρχει και η νίκη επί του Λεβαδειακού στο Καυτανζόγλειο για το Κύπελλο).

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ

Όσο για το αγωνιστικό πλάνο του Λουτσέσκου, ο Ρουμάνος τεχνικός προβληματίζεται για δύο μόνο θέσεις. Η μία είναι αυτή του στόπερ που έχει να επιλέξει δύο από τους Βαρέλα, Κρέσπο και Μαλεζά. Η επιλογή, όμως, για τη δεύτερη, αυτή του αριστερού μπακ μπορεί να επηρεάσει και μία από τις θέσεις των εξτρέμ.

Αν αγωνιστεί ο Βιεϊρίνια αριστερός μπακ, λογικά Μακ και Κάμπος θα είναι στα άκρα, διαφορετικά τη θέση του Ανκγολέζου θα πάρει ο Πορτογάλος και μπακ θα παίξει ο Λέοβατς.

Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τους Ρέι (τέρμα), Μάτος (δεξιά στην άμυνα), Κάνιας, Τσίμιροτ και Ελ Καντουρί (στη μεσαία γραμμή) και Πρίγιοβιτς (φορ).

Διαβάστε ακόμη...