Τρώει γκολ από καραμπόλες!

Από inpaok.com: Επιθετικά ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα κυρίως εκτός έδρας.
Πηγή: inpaok.com
Τρώει γκολ από καραμπόλες!

Αμυντικά έχει βρει τις σταθερές του με τον Ρέι κάτω από τα δοκάρια και κεντρικό αμυντικό δίδυμο κατά βάση τους Βαρέλα και Σαμπράνο, αλλά παρότι έχει μόνο 4 γκολ παθητικό είναι πολύ άτυχος!

Ο Δικέφαλος έχει τη 2η καλύτερη άμυνα με τέσσερα γκολ παθητικό. Πρώτος είναι ο Ατρόμητος, καθώς έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ και έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία του σε 8 ματς! Ωστόσο και τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ ήταν από... καραμπόλες!

Το 1ο ήταν πέναλτι της Κέρκυρας στην Τούμπα (τζάμπα παράβαση του Σάχοφ) όταν έπαιξε για ένα λεπτό ο Δικέφαλος με 10 παίκτες!

Το 2ο ήταν η καραμπόλα του Κριζμάν της Λάρισας, που μπερδεύτηκε με τον Μάτος και τον Ρέι.

Το 3ο ήταν στο Καραϊσκάκη, η καραμπόλα του Σαμπράνο που έστειλε την μπάλα πάνω στον Ένγκελς σε απομάκρυνση και αυτή κατέληξε στα δίκτυα του ΠΑΟΚ.

Και το 4ο ήταν του Λιβάγια της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, μετά από ασίστ του Σιμόες, ο οποίος μάζεψε την μπάλα μετά από καραμπόλα σε σουτ του Γκάλο πάνω στον Σάχοφ! Αυτές οι καραμπόλες στοίχισαν τουλάχιστον 4 χαμένους βαθμούς στον Δικέφαλο.

Πάντως, ο ΠΑΟΚ δεν έχει δεχθεί σε κανένα ματς φέτος στο πρωτάθλημα πάνω από ένα γκολ. Από τα 16 φετινά του παιχνίδια μόλις μία φορά δέχθηκε πάνω από ένα γκολ, όταν έχασε με 2-0 από την Έστερσουντ και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League!

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα έχουν μόλις 54 τελικές προσπάθειες σε 10 αγώνες (είναι ο 2ος καλύτερος απολογισμός μετά τις 53 τελικές επί της ΑΕΚ), ενώ οι άλλες ομάδες βρίσκονται αρκετά μακριά. Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός έχουν από 75 τελικές παθητικό, ο Πλατανιάς και ο Ατρόμητος από 79 και ο Ολυμπιακός 85.

Ο Ατρόμητος δέχεται ένα γκολ ανά 26,3 τελικές προσπάθειες, ο Λεβαδειακός ένα τέρμα ανά 21 και ο ΠΑΟΚ είναι 3ος στη σχετική λίστα με ένα γκολ παθητικό κάθε 13,5 τελικές. Κι όμως ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε από την ΑΕΚ με 1-0 με την Ένωση να έχει μόλις 5 τελικές και με 1-0 από τον Ολυμπιακό ο οποίος είχε μόλις 4 τελικές!

Στις αποκρούσεις ο ΠΑΟΚ είναι τελευταίος με μόλις 20, αλλά αυτό δείχνει ότι δέχεται λιγότερες φάσεις. Ακολουθεί η ΑΕΚ με 22, και μετά είναι οι Πλατανιάς, Παναιτωλικός και Γιάννινα με 27.

Και στις επεμβάσεις ο ΠΑΟΚ έχει τις λιγότερες (86) καθώς δέχεται λιγότερες επιθέσεις, και ακολουθούν οι ΑΕΚ (97), Παναιτωλικός (109), Ολυμπιακός (119) και Παναθηναϊκός (121).

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...