Μείζον θέμα εκτός έδρας

Από inpaok.com: Τα στατιστικά και οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο δε λένε πάντα την αλήθεια, όπως σε άλλα σπορ.
Πηγή: inpaok.com
Μείζον θέμα εκτός έδρας

Ωστόσο είναι ενδεικτικά της εικόνας μιας ομάδας. Έτσι μαζέψαμε και σας παρουσιάζουμε τη στατιστική απεικόνιση του ΠΑΟΚ μετά από τις 10 πρώτες αγωνιστικές της Super League.

Ο ΠΑΟΚ είναι 3ος στη βαθμολογία με 18 βαθμούς, πίσω μόνο από τους συγκατοίκους στην κορυφή, τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ που έχουν 20 πόντους. Είναι η καλύτερη ομάδα εντός έδρας, η μοναδική με 5Χ5 νίκες, αλλά και μία από τις χειρότερες εκτός, χωρίς νίκη σε 5 εξόδους (3 ισοπαλίες και 2 ήττες).

Μάλιστα μακριά από την Τούμπα έχει μόλις ένα γκολ διαθέτοντας τη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση του πρωταθλήματος έως τώρα.

Συνεπώς το πρώτο εύκολο συμπέρασμα που βγαίνει είναι κάτι που φωνάζει από την αρχή της σεζόν: ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιο πρόβλημα μακριά από την Τούμπα και ακόμη και με μία μέτρια (αντί για κακή) συγκομιδή εκτός έδρας (με 7-8 βαθμούς σε 5 ματς αντί για μόλις 3) θα μπορούσε να είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία, ακόμη και με ήττες στα ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό!

Το μοναδικό φετινό επίσημο διπλό του ΠΑΟΚ είναι απέναντι στον Απόλλων Πόντου (1-0) στο Κύπελλο στην Καλαμαριά.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΣΤΟΧΟΣ

Παρότι ο ΠΑΟΚ έχει μόλις 12 γκολ σε 10 αγωνιστικές (αλλά μόνο ένα εκτός έδρας), διαθέτει την 4η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (μαζί με τα Γιάννινα) μετά από τους Ολυμπιακό (19), Πανιώνιο (13) και ΑΕΚ (13). Πέρυσι είχε 52 γκολ, δηλαδή μέσο όρο 1,7, ενώ φέτος έχει έως τώρα μέσο όσο όρο 1,2.

Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι 2ος σε τελικές προσπάθειες με 120, πίσω μόνο από την ΑΕΚ που έχει 130 και 3ος είναι ο Ολυμπιακός με 110. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ τελείωσε τη σεζόν πρώτος σε τελικές (422) με μέσο όσο 14,1 (είχε περίπου 2,1 περισσότερες από φέτος).

Ο ΠΑΟΚ έχει 12 γκολ σε 120 τελικές. Θέλει δηλαδή 10 προσπάθειες για να βάλει ένα γκολ και είναι 10ος σε αυτόν τον τομέα. Πέρυσι είχε ένα γκολ κάθε 8,1 τελικές. Το αντίστοιχο ποσοστό του Ολυμπιακού φέτος είναι ένα τέρμα κάθε 5,8 προσπάθειες, των Ιωαννίνων ένα γκολ κάθε 6,9 τελικές, του Απόλλωνα Σμύρνης ένα γκολ ανά 7,7 προσπάθειες.

1ος ΣΕ ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ, 2ος ΣΕ ΑΣΙΣΤ ΚΑΙ ΠΑΣΕΣ

Στα κλεψίματα ο ΠΑΟΚ παραμένει πρώτος με 229 αλλά πολύ κοντά είναι τα Γιάννινα (227) και η Κέρκυρα (226). Στις ασίστ ο Δικέφαλος είναι 2ος στη Super League με 10 (τόσες έχει και η ΑΕΚ) ενώ πρώτος είναι ο Ολυμπιακός με 11.

Ο ΠΑΟΚ είναι 2ος στα δοκάρια με πέντε (όσα έχει και Αστέρας Τρίπολης) και πρώτος είναι ο Ατρόμητος με 7. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έχουν από τρία, ενώ ο Παναθηναϊκός μόνο ένα. Πέρυσι ο Δικέφαλος του Βορρά είχε 17 δοκάρια (ήταν πρώτος μαζί με τον Ολυμπιακό), οπότε περίπου ο ίδιος μέσος όρος είναι και φέτος.

Στις πάσες ο ΠΑΟΚ είναι 2ος με 732 (73,2 μέσο όρο σχεδόν όπως και πέρυσι που είχε 75,2), με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 756 και τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με 674.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...