"Καυτή" ατζέντα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

Από sport24.gr: Την Δευτέρα (20/11) συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην Θεσσαλονίκη και η ατζέντα περιλαμβάνει κρίσιμα θέματα, τα οποία θα συζητηθούν και αφορούν τόσο την Εθνική ομάδα όσο και την διαιτησία.
Πηγή: sport24.gr
"Καυτή" ατζέντα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ

Στη Θεσσαλονίκη θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα (20/11, 10.00) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, παρουσία εκπροσώπων της UEFA και της Επιτροπής Παρακολούθησης (Monitoring Committee) της FIFA.

Στο πλαίσιο της Ε.Ε. θα συνεδριάσουν επίσης η Επιτροπή Εθνικών Ομάδων, η Τεχνική Επιτροπή και η Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, θα συναντηθεί με Προέδρους Ποδοσφαιρικών Ενώσεων, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα προβλήματα και τη συνολική λειτουργία τους.

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα έχει ιδιαιτέρως κρίσιμη ατζέντα, αφού υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα και αφορούν μεταξύ άλλων το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής μας ομάδας, την εύρεση χώρου για νέο προπονητικό Κέντρο των Εθνικών ομάδων και τις αμοιβές των διαιτητών.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Αναφορικά με το θέμα του προπονητή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sport24.gr οι πιθανότητες να παραμείνει ο Μιχαελ Σκίμπε στο τιμόνι της Εθνικής Ελλάδας είναι αυξημένες με βάση και τις εισηγήσεις των διεθνών στον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών ομάδων, Ζήση Βρύζα.

Ο ίδιος θα ήθελε να τον αντικαταστήσει με έναν προπονητή της δικής του γενιάς και πιθανότατα της "χρυσής" ομάδας του 2004, όμως οι απόψεις παικτών, μελών της ΕΠΟ και 1-2 προσώπων που περνάει ο λόγος τους επί του θέματος, μάλλον έπεισαν τον Βρύζα και στην επαφή που είχε με τον Σκίμπε, του έκανε πρόταση ανανέωσης.

Ο 52χρονος τεχνικός απέφυγε να απαντήσει, ωστόσο όλα δείχνουν πως θα πει το "ναι", καθώς δε φαίνεται να υπάρχει καλύτερη πρόταση στα χέρια του. Το πιο ουσιώδες βέβαια, είναι πως η Ομοσπονδία θέλει να κρατήσει τον Σκίμπε και αυτή αναμένεται να είναι και η εισήγηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ
Εξάλλου, ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και το θέμα του νέου προπονητικού κέντρου των Εθνικών ομάδων, αφού έχουν εντοπιστεί κάποιες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις και ο Βαγγέλης Γραμμένος έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του πως θα γίνει εκτενής κουβέντα για το συγκεκριμένο ζήτημα στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Αυτό που αναμένεται να γίνει, είναι να συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας, η οποία θα τσεκάρει όλους τους υποψήφιους χώρους και παράλληλα θα προσπαθήσει βρει πόρους εκτός των χρημάτων που δίνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία για τέτοια έργα. Ο Βαγγέλης Γραμμένος φαίνεται αποφασισμένος να προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα και στην Ε.Ε. θα υπάρξουν εξελίξεις.

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
Τέλος, στην Εκτελεστική θα γίνει κουβέντα και για τις αμοιβές των διαιτητών, αφού βρίσκεται στην ημερίσια διάταξη. Οι ρέφερι της Super League Σουρωτή έχουν φτάσει στα όριά τους και σκέφτονται ακόμα και το ενδεχόμενο της αποχής από την 13η αγωνιστική, καθώς δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ για το φετινό πρωτάθλημα, ενώ δεν έχουν εξοφληθεί ούτε για τα περσινά.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα είναι πολύ πιθανό να πληρωθούν οι διαιτητές την τρίτη δόση των περσινών δεδουλευμένων και τις 10 πρώτες φετινές αγωνιστικές, προκειμένου να σημάνει λήξη στον συναγερμό και να μην γίνει πράξη η απειλή. Πάντως, ο Βίτορ Μέλο Περέιρα και οι UEFA - FIFA είναι στο πλευρό τους και θεωρούν ανεπίτρεπτο να σφυρίζουν και να είναι απλήρωτοι.

Όπως και να 'χει, είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί και θα υπάρξουν συζητήσεις και αποφάσεις για το πώς θα πληρώνονται οι διαιτητές, αλλά και το πότε θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους. Πάντως, μετά τα "γκάζια" από την FIFA, στόχος είναι να υπάρξει άμεση λύση.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...