Ψήφισαν αποχή οι διαιτητές της Superleague!

Από sdna.gr: Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαιτητές της Superleague ψήφισαν ομόφωνα για αποχή μετά τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος εφόσον δεν λάβουν τα φετινά οφειλόμενα.
Πηγή: sdna.gr
Ψήφισαν αποχή οι διαιτητές της Superleague!

Εχει ακουστεί αρκετές φορές σαν σενάριο, έχουν προειδοποιήσει ξανά ότι θα το κάνουν, αλλά αυτή τη φορά μοιάζουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Οι διαιτητές της Superleague έστειλαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο μήνυμα στην ΚΕΔ ότι εφόσον δεν λάβουν τα χρήματα που τους οφείλονται, όχι μόνο από τις προηγούμενες σεζόν, αλλά κυρίως της φετινής, τότε θα προχωρήσουν σε αποχή μετά τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος!

Οι... μουρμούρες άλλωστε ήταν πολλές εδώ και ημέρες από αρκετούς διαιτητές και την περασμένη Δευτέρα εστάλη ένα μέιλ προς όλους τους ρέφερι (και βοηθούς) της πρώτης κατηγορίας, όπου τους καλούσε να πάρουν... μέτρα και να αποφασίσουν αν θέλουν να προχωρήσουν σε αποχή μετά τη 13η αγωνιστική, λόγω των οφειλών που υπάρχουν.
"Αν δεν δράσουμε ώρα, να είστε σίγουροι ότι θα αντιμετωπίσουμε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που βιώνουμε σήμερα", ανέφερε μεταξύ άλλων. Παράλληλα εκείνο που ζητούν είναι -εφόσον λάβουν τις αμοιβές από τα φετινά παιχνίδια- να πληρώνονται ακολούθως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα ώστε να μη συσσωρεύονται οι οφειλές. Λίγο αργότερα δε, εστάλη και νέο μέιλ που τους ζητούσε να ψηφίσουν για την πιθανότητα αποχής και σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν ομόφωνα "ναι".

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη η επιτροπή διαιτητών απευθύνθηκε στην ΚΕΔ και συγκεκριμένα στον Βίτορ Μέλο Περέιρα, τον οποίο κι ενημέρωνε για την απόφαση που είχαν λάβει:

«Σας κοινοποιούμε την απόφαση των διαιτητών να μη συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ από την 13η αγωνιστική και μετά. Η απόφαση των διαιτητών αξιώνει την εξόφληση των οφειλομένων του πρωταθλήματος 2017-18 μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Επίσης σύμφωνα με την απόφαση η αξίωση είναι να γίνεται η καταβολή των οφειλομένων που θα προκύπτουν κάθε μήνα στο κάθε πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα έτσι ώστε να μην υπάρχουν χρωστούμενα».

Το μήνυμα πάντως που στέλνουν από τη Superleague είναι ότι οι διαιτητές δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ. Ήδη εξάλλου έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να γίνουν οι πληρωμές, τόσο παλαιότερων, όσο και των φετινών οφειλών, ωστόσο η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί, είναι που έχει... θορυβήσει τους διαιτητές. Την ίδια στιγμή φέρεται να έχει παρθεί η απόφαση για πληρωμή μέχρι το τέλος Νοεμβρίου των δέκα πρώτων αγωνιστικών του φετινού πρωταθλήματος, ωστόσο επίσημη ενημέρωση προς τους διαιτητές δεν έχει δοθεί.

Εξάλλου Λίγκα κι ΕΠΟ έχει αποφασιστεί ότι θα δώσουν όλα τα χρωστούμενα των προηγούμενων χρόνων ως το τέλος του χρόνου, όπως και τον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμη...