Αυτοψία σε σύγχρονα γήπεδα για να σχεδιαστεί η νέα Τούμπα

Από sport24.gr: Ο Γιώργος Σαββίδης και οι τεχνοκράτες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το πρότζεκτ του νέου γηπέδου αρχίζουν ταξίδια μέσα στον Δεκέμβριο. Έρχεται και ενημερώνεται για τις εξελίξεις ο Ιβάν.
Πηγή: sport24.gr
Αυτοψία σε σύγχρονα γήπεδα για να σχεδιαστεί η νέα Τούμπα

Έχει γίνει πολλή δουλειά για το πρότζεκτ της νέας Τούμπας το τελευταίο διάστημα και ας μην έχει γίνει γνωστό. Καθημερινά, τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τις εταιρίες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ (χαρακτηριστικό παράδειγμα η Dimand) ασχολούνται με διάφορες παραμέτρους του πρότζεκτ που έχει αρχίσει να γίνεται πιο συγκεκριμένο και θα ενημερωθεί γι' αυτό μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Ιβάν Σαββίδης αφού αναμένεται να αφιχθεί στη Θεσσαλονίκη από το Ροστόφ.

Ποια είναι τα νέα στοιχεία που προκύπτουν; Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, η χωρητικότητα του νέου γηπέδου «κλειδώνει» στις 33.000 θεατές (υπάρχει μικρή πιθανότητα να φτάσει μέχρι τις 35.000). Θα πρόκειται για στάδιο που θα έχει τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει τελικό Europa League, ενώ ήδη έχουν αποφασιστεί τα ποσοστά χρήσης του.

Το 70% θα αφορά στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, ο αγωνιστικός χώρος, οι κερκίδες τα αποδυτήρια και όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν σε ένα αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Εάν 15% των χώρων θα αφορά σε εμπορικές χρήσεις και άλλο τόσο σε άλλες αθλητικές χρήσεις που πιθανόν θα εκμεταλλευτεί ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ (ίσως μία πισίνα και ένα μικρό κλειστό γήπεδο μπάσκετ). Αυτό είναι ένα θέμα που ακόμη συζητείται. Θα χρειαστεί να σκαφτεί το έδαφος μερικά μέτρα για να πιάσει αυτή τη χωρητικότητα το γήπεδο και φυσικά δεν θα υπάρχει ταρτάν στίβου.

ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ

Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, τότε πιθανόν σε έναν χρόνο από τώρα θα γκρεμιστεί το παρόν γήπεδο και θα αρχίσουν οι εργασίες ανακατασκευής του νέου. Για να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο θα πρέπει να έχει ψηφιστεί νόμος που θα ανοίξει τον δρόμο για την παράλληλη άδεια κατεδάφισης και ανέγερσης νέου γηπέδου και την μετακόμιση όλων όσων στεγάζονται στην Τούμπα (ΠΑΕ, Ερασιτέχνης, σούπερ μάρκετ στη θύρα 6). Φυσικά, η ομάδα θα παίζει από το καλοκαίρι στο Καυτανζόγλειο (μένει μόνο η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας από τις αρχές του νέου έτους).

ΑΥΤΟΨΙΑ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΒΒΙΔΗ

Το πόσο πολύ προχωρά το πρότζεκτ φαίνεται και από την πρόθεση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, μέσα στον Δεκέμβριο, να αρχίσουν τα ταξίδια ανά την Ευρώπη για να συλλέγονται πληροφορίες για υπερσύγχρονα γήπεδα.

Ο Γιώργος Σαββίδης μαζί με ομάδα τεχνοκρατών της ΠΑΕ θα κάνουν αυτοψία σε συγκεκριμένα γήπεδα προκειμένου να συγκεντρώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην τελική απόφαση για το σχέδιο της νέας Τούμπας.

Ο γνώμη του πρωτότοκου γιου του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ θα έχει βαρύνουσα σημασία. Με δική του προτροπή ένα από τα γήπεδα που σχεδιάζουν να δουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι το νέο στάδιο της Γιουβέντους, χωρητικότητας 41.500 θεατών.

Πρόθεση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι να συζητήσουν με τους ανθρώπους ή τις εταιρίες που είναι υπεύθυνοι για την διαχείριση των σταδίων που θα επισκεφτούν, καθώς δεν ενδιαφέρονται μόνο για το κομμάτι της κατασκευής αλλά και της αξιοποίησής ενός νέου γηπέδου.Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις από εδώ και στο εξής αναμένονται να τρέξουν με ταχείς ρυθμούς.

Διαβάστε ακόμη...