«Tα θέλω του ΠΑΟΚ, η Εθνική Ελλάδος και ο Ηρακλής»

Από sdna.gr: Ο πρόεδρος του Καυτανζογλείου, Απόστολος Μητιντζής, μιλάει αποκλειστικά στο SDNA για την προοπτική της... μετακόμισης του ΠΑΟΚ στο Εθνικό Στάδιο, τα "θέλω" του Δικεφάλου, τις "ζυμώσεις" που γίνονται, εξηγεί τι ισχύει με τον Ηρακλή και αποκαλύπτει τα αιτήματα προς την ΕΠΟ με φόντο την έδρα της Εθνικής και τον τελικό Κυπέλλου.
Πηγή: sdna.gr
«Tα θέλω του ΠΑΟΚ, η Εθνική Ελλάδος και ο Ηρακλής»

Όπως είναι ήδη γνωστό, στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ ελήφθη η απόφαση της ανακαίνισης του γηπέδου της Τούμπας, με τους ανθρώπους του Δικεφάλου να στρέφονται στη λύση του Καυτανζογλείου, με τον κ.Μητιντζή να αποκαλύπτει στο SDNA πως η πρώτη συζήτηση με τον ΠΑΟΚ έγινε ένα χρόνο πριν.

«Η πρώτη επαφή με τον ΠΑΟΚ έγινε πριν από ένα χρόνο, είμαστε θετικοί»

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Καυτανζογλείου ξετυλίγει το κουβάρι των επαφών με τους «ασπρόμαυρους», από την πρώτη ημέρα που ήρθαν σε επικοινωνία οι δυο πλευρές.

«Η ιστορία αυτή ξεκινάει πριν από έναν χρόνο, που έδειξε ο ΠΑΟΚ ένα ενδιαφέρον και ήρθε να δει τι δυνατότητες έχουμε για να παραχωρήσουμε το στάδιο. Μετά κάναμε συναντήσεις τεχνικού χαρακτήρα, για να δουν τι ανάγκες έχει το γήπεδο, σε σχέση με τις προδιαγραφές που θέτει η UEFA στους αγώνες. Τις ανάγκες για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τους χώρους που θα χρησιμοποιήσει ο ΠΑΟΚ γιατί όλα δεν είναι όπως τον βολεύουν. Θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και σε αυτά είμαστε ανοιχτοί για συζήτηση, στο βαθμό που δεν αίρεται ο χαρακτήρας του σταδίου...».

Θεωρείτε πως ήταν... πρόβα για τον ΠΑΟΚ, το ματς Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό στο Καυτανζόγλειο; «Δεν μπορώ να το πω πρόβα, γιατί ήταν λύση ανάγκης. Είχε πρόβλημα ο ΠΑΟΚ με το το γήπεδο της Τούμπας και έπρεπε να αποφορτίσει τον χλοοτάπητα, έτσι μπορέσαμε να τους εξυπηρετήσουμε. Φαντάζομαι, κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο διάστημα θα έρθουμε σε μια συμφωνία, ο ΠΑΟΚ θα κάνει κανονικές δοκιμαστικές με κόσμο. Ήταν ένας αγώνας κεκλεισμένων των θυρών, ήταν μια εύκολη ιστορία. Εκείνο που θέλει ο ΠΑΟΚ, είναι να δει πως λειτουργεί με κόσμο, αλλά και να συνηθίσει και ο κόσμος με την ιδέα, γιατί δεν είναι εύκολο και για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, να μετακομίσουν στο Καυτανζόγλειο».

«Ο ΠΑΟΚ επιθυμεί αποκλειστική χρήση του Καυτανζογλείου»

Βάσει των πρώτων συζητήσεων που έχουν γίνει με τον ΠΑΟΚ, ο κ.Μητιντζής σημείωσε όλα όσα χρειάζεται σε πρώτη φάση ο Δικέφαλος, με μεγαλύτερο... αγκάθι στην υπόθεση να φαντάζει η αποκλειστική χρήση του σταδίου: «Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά ζητάει να χρησιμοποιήσει το γήπεδο αποκλειστικά για ποδοσφαιρική χρήση. Δηλαδή ζητάει να παίζει μόνο ο ΠΑΟΚ ποδόσφαιρο στο Καυτανζόγλειο, το οποίο είναι δύσκολο να γίνει γιατί είναι Εθνικό Στάδιο, υπάρχουν ισορροπίες στην πόλη που πρέπει να διατηρηθούν και υπάρχει και μια ιστορία του Ηρακλή, που είναι συνυφασμένη με το στάδιο. Δεν είναι στις προθέσεις μας να παραχωρηθεί το γήπεδο αποκλειστικά κάπου. Βέβαια είναι μια απόφαση που θα παρθεί από την διοίκηση του Καυτανζογλείου.

Όταν ολοκληρώσουμε έναν κύκλο διαπραγματεύσεων με τον ΠΑΟΚ, θα συνεδριάσει το ΔΣ με μοναδικό θέμα αυτό», ανέφερε αρχικά ενώ συνέχισε λέγοντας πως:

«Εμείς θέλουμε να φιλοξενήσουμε και τον ΠΑΟΚ. Και τις δυο ομάδες. Είναι μια ευκαιρία να μάθουμε να... συμβιώνουμε, να εκπαιδευτούμε και σε μια άλλη λογική και νοοτροπία. Το μεγαλύτερο "αγκάθι" θα είναι η αποκλειστικότητα αλλά, όπως σας είπα, πρώτα θα δούμε τα άλλα θέματα ουσίας. Ένας χρήστης έχει ανάγκες και υποχρεώσεις».

Οι πρώτες συζητήσεις και η διάθεση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Κατά τον κ.Μητιντζή όλα μπορούν να ξεπεραστούν, άλλωστε και η πρόθεση της πολιτείας αφορά την "συγκατοίκηση" των δυο ομάδων: «Όλα αυτά μπορούν να ρυθμιστούν. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες που μοιράζονται το ίδιο γήπεδο, όπως η Μίλαν με την Ίντερ. Είναι εφικτό και δεν είναι κάτι που δημιουργεί πρόβλημα. Το στάδιο δεν μπορεί να αλλάξει την όλη λογική του. Το κληροδότημα και η κυβέρνηση, έχουν μια συγκεκριμένη άποψη για το πώς χρησιμοποιούνται τα Εθνικά Στάδια.

Στη συνάντηση μας με τον κ.Βασιλειάδη, ήταν ξεκάθαρο. Δεν μπορεί να συναινέσει σε αυτό το αίτημα του ΠΑΟΚ, όπως και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. Δεν έχουμε κάποια πίεση για παραχώρηση αποκλειστικά του σταδίου από τις εποπτεύουσες αρχές».

Τι ζητάει και τι καλύπτει ο ΠΑΟΚ

Πέρα από την αποκλειστικότητα, τα πρακτικά ζητήματα που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα Καυτανζόγλειο, εντοπίζονται σε διάφορους τομείς, με τον κ.Μητιντζή να σημειώνει: «Οι ανάγκες του ΠΑΟΚ είναι διαφορετικές από αυτές του Καυτανζογλείου. Θέλει να δημιουργήσει μια αίθουσα VIP, θέλει μια αίθουσα Τύπου και να ανακατασκευαστούν τα δημοσιογραφικά θεωρεία για τις ανάγκες ευρωπαϊκών αγώνων. Θέλει ένα προθερμαντήριο, περίπου 150 μέτρα, αποκλειστική χρήση δύο αποδυτηρίων. Αλλά αυτά δεν είναι προβλήματα για το στάδιο, έχει αυτούς τους χώρους. Υπάρχουν επιπλέον και τα τεχνικά ζητήματα, όπως τι χώρους καλύπτουν οι κάμερες και το σύστημα καταγραφής, το οποίο πιθανότητα δεν καλύπτει τις προδιαγραφές της UEFA και θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

Από εκεί και πέρα, η περίφραξη του γηπέδου θεωρείται χαμηλή για τον ΠΑΟΚ, αν και στα Εθνικά Στάδια, δεν πρέπει να υπάρχει περίφραξη στον αγωνιστικό χώρο. Με κάποιο τρόπο θα βρούμε λύσεις ώστε να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του σταδίου, αλλά και να καλυφθούν οι ανάγκες τους ΠΑΟΚ.
Οικονομικά, ο ΠΑΟΚ θα καλύψει εκείνα τα κομμάτια, που θα κάνει για δική του αποκλειστική χρήση. Το κόστος θα το αναλάβει ο ΠΑΟΚ, γι' αυτά που αφορούν τις δικές του ανάγκες.

Ακούω από διάφορους που λένε πως... θα έρθει ο ΠΑΟΚ να σας φτιάξει το γήπεδο. Δεν θα μας φτιάξει το γήπεδο, θα χρησιμοποιήσει το Εθνικό Στάδιο για τις ανάγκες του και για ένα συγκεκριμένο χρόνο. Μέσα σε αυτό μπορούν να γίνουν έργα βελτίωσης με κάποια ανταποδοτικότητα. Η κύρια μέριμνα μας είναι να αναβαθμίσουμε το στάδιο».

Υπόθεση: Ηρακλής

Αν δεν αλλάξει κάτι με την υπάρχουσα κατάσταση, θεωρείται βέβαιο πως ο Ηρακλής θα χρησιμοποιήσει τόσο φέτος όσο και του χρόνου το γήπεδο του Καυτανζογλείου, με τον πρόεδρο να εξηγεί πως δημιουργήθηκε μια... αναταραχή το προηγούμενο διάστημα χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά σοβαρός λόγος: «Υπήρχε θέμα γιατί δεν ήταν σίγουρο σε ποιο πρωτάθλημα θα παίξει ο Ηρακλής. Με τον Ερασιτέχνη δεν είχαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα.

Οι οικονομικές σχέσεις με τον Ηρακλή ήταν δύσκολες. Πολλές φορές αναγκαστήκαμε να πάρουμε σκληρά μέτρα για να εισπράξουμε το αντίτιμο που μας αναλογούσε. Το κύριο θέμα για τον Ηρακλή ήταν αν θα έχει ομάδα και αν θα κατέβει στο πρωτάθλημα. Ειδικά, αν ήταν στην Β΄Εθνική με τον κ.Παπαθανασάκη, θα είχαμε ένα θέμα αξιοπιστίας. Με την ερασιτεχνική ομάδα δεν είχαμε ποτέ θέμα».

Όσο για εκείνους που υποστηρίζουν πως ο Ηρακλής ήταν ο... αιμοδότης του Καυτανζογλείου όλα αυτά τα χρόνια και κανείς δεν μπορεί να τον απομακρύνει από το σπίτι του, ο κ.Μητιντζής απαντάει: «Όσο και να θέλουν να υπερβάλλουν οι φίλοι του Ηρακλή, το Καυτανζόγλειο είναι ένα Εθνικό Στάδιο και ο Ηρακλής ήταν χρήστης όλα αυτά χρόνια, με τα σκαμπανεβάσματά του. Είναι αλήθεια πως ο Ηρακλής είναι συνυφασμένος με το Καυτανζόγλειο. Είναι η φυσική και η ιστορική του έδρα. Υπήρχαν περίοδοι που είχε απολαβές το Στάδιο.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρχαν χρέη από την διοίκηση Ρέμου. Εμείς παραλάβαμε το Στάδιο με διοίκηση Παπαθανασάκη στον Ηρακλή και με άλλο ΑΦΜ. Βρήκαμε κάποια χρέη και κινηθήκαμε αναλόγως για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της πολιτείας και της κοινωνίας. Ίσως με σκληρούς τρόπους, εννοώντας δικαστικά με κατασχέσεις από τη συμφωνία των τηλεοπτικών.

Συναισθηματικά το αντιλαμβάνομαι. Όλα όμως έχουν ένα όριο. Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, η λειτουργία του σταδίου δεν είναι συνδεδεμένη με τον Ηρακλή ή με οποιοδήποτε επαγγελματικό χρήστη. Ο κλασσικός αθλητισμός κρατάει ζωντανό το στάδιο».

«Έπρεπε εδώ και 15 χρόνια να έχει ανέβει η Εθνική στο Καυτανζόγλειο»

Φυσικά, μιλώντας για ένα Εθνικό Στάδιο, η συζήτηση δεν θα μπορούμε παρά να στραφεί και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που "μετακομίζει" από το Γ.Καραϊσκάκης: Ο κ.Μητιτζής αποκάλυψε στο SDNA πως η διοικούσα επιτροπή του Καυτανζογλείου έχει αποστείλει δυο συγκεκριμένα αιτήματα στην ΕΠΟ: φιλοξενία τελικού Κυπέλλου και Εθνικής Ελλάδος.

«Ήταν η ώρα να ανέβει η Εθνική εδώ και 15 χρόνια. Όχι να παίζει αποκλειστικά στο Καυτανζόγλειο, αλλά έστω να δίνει ορισμένους αγώνες εδώ. Την Εθνική πρέπει να την χαίρονται σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας. Αυτό συζητήθηκε και με τον κ.Βασιλειάδη. Του εκφράσαμε πως σαν διοίκηση του Καυτανζογλείου, έχουμε στείλει δύο αιτήματα στην ΕΠΟ. Για τελικό Κυπέλλου, να οριστεί από την αρχή, χωρίς να ξέρουμε τους φιναλιστ. Κάποια στιγμή και η Θεσσαλονίκη και το Καυτανζόγλειο πρέπει να φιλοξενήσει έναν τελικό Κυπέλλου.

Το άλλο αίτημα αφορά την Εθνική. Δεν ζητάμε αποκλειστικά να παίζει η Εθνική στο Καυτανζόγλειο αλλά ζητήσαμε κάποιοι αγώνες να γίνουν εδώ, όπως και σε άλλες περιοχές. Έχουν γίνει συζητήσεις, υπάρχει θετική αντιμετώπιση αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση...»

«Όραμα μας να γίνει το Καυτανζόγλειο, διεθνές προπονητικό κέντρο»

Οι επιτελείς του Καυτανζογλείου ξεκαθαρίζουν πως η Εθνική μπορεί να καλυφθεί στις απαιτήσεις της από το Εθνικό Στάδιο, με τον πρόεδρο να σημειώνει με κατηγορηματικό τρόπο πως: «Σαφώς και μπορεί να ανταποκριθεί το Καυτανζόγλειο. Μιλάμε για ένα Εθνικό Στάδιο. Αλίμονο, αν δεν μπορεί το Καυτανζόγλειο να φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση. Γι΄αυτό υπάρχει το Καυτανζόγλειο. Και δεν λέω μόνο ποδοσφαιρικές διοργανώσεις αλλά και στίβου. Η Θεσσαλονίκη έχει μείνει πίσω σε αυτά τα θέματα.

Όραμα μας είναι να κάνουμε το Καυτανζόγλειο, διεθνές προπονητικό κέντρο. Και σε αυτό έχουμε και την υποστήριξη του Υπουργού. Να φιλοξενούμε διεθνούς επιπέδου αθλητές προκειμένου να κάνουν την προετοιμασία τους».

Διαβάστε ακόμη...