Τα «ασπρόμαυρα» νούμερα που κάνουν τη διαφορά!

Από gazzetta.gr: Τα έως τώρα αριθμητικά δεδομένα του ΠΑΟΚ, με τα πέντε γκολ του Πρίγιοβιτς στην Τούμπα και το μοναδικό του Μάτος μακριά από τη Θεσσαλονίκη να αποτυπώνουν ένα από τα βασικά προβλήματα...
Πηγή: gazzetta.gr
Τα «ασπρόμαυρα» νούμερα που κάνουν τη διαφορά!

περίπτωση του ΠΑΟΚ, μετά το 1/3 του πρωταθλήματος, η εικόνα της ομάδας συμβαδίζει αρκετά με τη βαθμολογική θέση της.

Ο «Δικέφαλος» είναι στην 3η θέση, πίσω από ΑΕΚ και Ατρόμητο, γιατί αδυνατεί να κερδίσει μακριά από την Τούμπα, όπου οι αριθμοί του πραγματοποιούν εντυπωσιακή... βουτιά!

Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ: είναι η καλύτερη εντός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος, με 5Χ5 στην άδεια Τούμπα, αλλά και μια από τις χειρότερες μακριά από την έδρα της. Με μόλις ένα γκολ σε 450 λεπτά. Με κερδισμένους μόλις τρεις από τους δεκαπέντε διαθέσιμους βαθμούς!

Κι αυτός ο παράγοντας θα παίξει το ρόλο του μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, όπου έχουν να δώσουν τρία ματς εκτός (Πανιώνιος, Ξάνθη, Πλατανιάς) και δύο εντός (Ατρόμητος, Παναθηναϊκός). Πρόβλημα στο οποίο καλούνται Λουτσέσκου και παίκτες να βρουν τη λύση.

Με τέσσερα γκολ παθητικό οι «ασπρόμαυροι» διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, πίσω από τον Ατρόμητο (τρία γκολ και 8 ματς με μηδέν παθητικό!) τον οποίο και υποδέχεται την ερχόμενη Δευτέρα στο γήπεδο της Τούμπας. Εκεί, όπου αναμένεται να λύσουν τις διαφορές τους και πολλά ρεκόρ να πάνε περίπατο...

1 ΓΚΟΛ ΑΝΑ 10 ΤΕΛΙΚΕΣ

Οι «ασπρόμαυροι» διαθέτουν την τέταρτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 12 γκολ, αλλά μόλις ένα εκτός έδρας, εμφανίζοντας όμως πρόβλημα στην τελική προσπάθεια, καθώς μετρούν 1 γκολ/ ανά 10 τελικές προσπάθειες στα μέχρι τώρα παιχνίδια του. Με τις 120 τελικές προσπάθειες είναι στη δεύτερη θέση της σχετικής κατηγορίας, πίσω από την ΑΕΚ που μετράει δέκα επιπλέον τελικές (130), ενώ έχει ακριβώς δέκα περισσότερες από τον Ολυμπιακό, που βρίσκεται στην 3η θέση. Το περσινό ποσοστό του ήταν 1 γκολ / ανά 8,1 τελικές.

ΠΡΩΤΟΙ... «ΚΛΕΦΤΕΣ»

Οι παίκτες του «Δικεφάλου» είναι πρώτοι... κλέφτες μέσα στο γήπεδο. Μετρούν 229 κλεψίματα στους 10 αγώνες, δύο περισσότερα από τον ΠΑΣ Γιάννινα (227) και τρεις από την Κέρκυρα (226). Πρώτος «κλέφτης» είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας, Ροδρίγο Ρέι με 34, ενώ από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές ξεχωρίζει ο Γκόικο Τσίμιροτ με 21 κλεψίματα, ακολουθούν οι αμυντικοί (Μάτος, Κρέσπο, Λέοβατς, Βαρέλα, Σαμπράνο), ενώ ξεχωρίζουν και τα 12 κλεψίματα που μετρούν δύο «μπροστινοί» της ομάδας, ο Αντρέ Βιεϊρίνια και ο Ομάρ Ελ Καντουρί.

ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΡΕΪ

Ο Ροδρίγο Ρέι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου», ο οποίος έχει αγωνιστεί και στα 10 παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ. Ο Αργεντινός «πορτιέρε» δεν έχει χάσει ούτε λεπτό (900'), ενώ αγωνίστηκε και στα τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, αλλά και στο ένα από τα δύο παιχνίδια του κυπέλλου φτάνοντας συνολικά τα 1.350 λεπτά συμμετοχής. Ο «Ρόδρι» έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Λουτσέσκου, όπως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το Λέο Μάτος, που επίσης έχει 1.350 λεπτά συμμετοχής, αλλά με ένα λιγότερο ματς πρωταθλήματος.

MONON O MATOΣ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας είναι η αναποτελεσματικότητα μακριά από την Τούμπα. Εκεί, αν και έπαιξε χωρίς κόσμο και τα πέντε ματς πρωταθλήματος έχει το απόλυτο (5Χ5 ίσον 15 βαθμοί), αλλά με το που περνάει τα σύνορα της Θεσσαλονίκης παθαίνει μπλακ άουτ. Σε πέντε εξόδους του μετράει τρεις ισοπαλίες (Λειβαδιά, Ριζούπολη, Λάρισα) και δύο ήττες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Και το χειρότερο; Εχει σκοράρει μόλις ένα γκολ, αυτό με τον δεξιό μπακ του, το Λέο Μάτος, στο ΑΕΛ – ΠΑΟΚ 1-1.

ΤΑ ΥΠΕΡ ΦΑΟΥΛ

Στα περισσότερα παιχνίδια τους οι «ασπρόμαυροι» κερδίζουν λιγότερα φάουλ από τους αντιπάλους τους, άσχετα αν έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους. Συνολικά, ο ΠΑΟΚ κερδίζει 12,5 φάουλ ανά παιχνίδι, την ίδια ώρα που οι αντίπαλες ομάδες κερδίζουν 17,7 φάουλ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο βασικός επιθετικός της ομάδας, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, έχει κερδίσει μόλις πέντε φάουλ σε 892 λεπτά παρουσίας μέσα στο γήπεδο. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί είναι ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα (21) κερδισμένα φάουλ για το «Δικέφαλο».

ΧΩΡΙΣ ΠΕΝΑΛΤΙ!

Ο ΠΑΟΚ μέχρι και τη 10η αγωνιστική είναι μία από τις επτά ομάδες του πρωταθλήματος (Ξάνθη, Ατρόμητος, ΠΑΣ, Λαμία, Παναιτωλικός, Πλατανιάς οι άλλες έξι) που δεν έχει κερδίσει πέναλτι. Γενικότερα δεν υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις εντός περιοχής στα παιχνίδια του έως τώρα, με εξαίρεση το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ, όπου ζήτησε πέναλτι σε πεντακάθαρη ανατροπή του Λέο Μάτος. Και στην κατηγορία των κερδισμένων φάουλ, με μόλις 125, είναι στην προτελευταία θέση, με ένα περισσότερο από τον ΠΑΣ Γιάννινα (124).

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...