Σιαμπάνης: Εκρηκτικό ταλέντο, περιμένει την καθιέρωση

Από sport24.gr: Το Sport24.gr αναλύει το προφίλ του Μάριου Σιαμπάνη που εκτελεί πέναλτι σαν τον Νίκο Σαργκάνη, αλλά θέλει να μοιάσει στις αποκρούσεις τον Μάνουελ Νόιερ.
Πηγή: sport24.gr
Σιαμπάνης: Εκρηκτικό ταλέντο, περιμένει την καθιέρωση

Το ερώτημα "γιατί δεν έπιασε στον ΠΑΟΚ ο Ρόμπιν Όλσεν" που έστειλε τους Ιταλούς εκτός Μουντιάλ μετά από 60 χρόνια απασχολεί έντονα το τελευταίο 24ωρο τους φίλους του Δικεφάλου.

Είναι εθνικός ήρωας στην Σουηδία, αλλά στον ΠΑΟΚ κατάφερε να μείνει μόλις έξι μήνες και να αγωνιστεί συνολικά 11 φορές στο πρώτο μισό της σεζόν 2015-2016 πριν ο Αρνεσεν τον στείλει άρον-άρον με μεταγραφή στην Κοπεγχάγη. Ο ΠΑΟΚ από τότε απέκτησε Βελλίδη, Μπρκιτς και τώρα Ρέι και με εξαίρεση τον Αργεντινό που δείχνει να πατά γερά, μόνο ο Γλύκος κατάφερε να επιβιώσει στο άκρως απαιτητικό περιβάλλον του ΠΑΟΚ.

Αλήθεια, πόσες πιθανότητες μπορεί να έχει να καθιερωθεί ως βασική μονάδα του ΠΑΟΚ, ενας 18χρονος; Γιατί αυτό είναι που θέλει ο Μάριος Σιαμπάνης: Να γίνει ενδεκαδάτος στον ΠΑΟΚ και μελλοντικά να παίξει στον τελικό του Champions League!

Προς το παρόν, στην τρίτη του σεζόν στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ δουλεύει, κάνει υπομονή και, όταν του δίνεται η ευκαιρία, στέλνει μηνύματα όπως έκανε στο Ηράκλειο σκοράροντας με πέναλτι στον αγώνα της Εθνικής Νέων με την Ρωσία.

"Πλέον στο ποδόσφαιρο χρειάζεται να είσαι καλός με τα πόδια, να έχεις γρήγορες αντιδράσεις αλλά και να παίζεις στα όρια της περιοχής", έχει δηλώσει και φροντίζει όποτε του δίνεται η ευκαιρία να το αποδεικνύει στην πράξη. Το πολύ θετικό στην περίπτωσή του είναι ότι κουβαλά ήδη κάποια credιts που του δίνουν την ταμπέλα "ξεχωριστή περίπτωση":

-Στις 19 Φεβρουαρίου 2017, μπαίνοντας αλλαγή σε ματς με τη Βέροια, έγινε ο νεότερος τερματοφύλακας που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε ηλικία 17 χρόνων, 4 μηνών, 24 ημερών.

-Πριν από αρκετούς μήνες ο ΠΑΟΚ είχε απορρίψει κρούση της Μάντσεστερ Σίτι (κάποιες πληροφορίες μιλούν για συγκεκριμένη πρόταση 700.000 ευρώ) που ήθελε να τον εντάξει στη δεύτερη ομάδα της. Ο ΠΑΟΚ, μάλιστα, φρόντισε να τον "δέσει" με ένα καλύτερο συμβόλαιο από οικονομικής άποψης που έχει διάρκεια ως το καλοκαίρι του 2019.

Ο Πουρλιοτόπουλος βρήκε τον πιτσιρικά που θέλει να μοιάσει τον Νόιερ

Πώς άρχισαν όλα στην δική του περίπτωση; Στα 13 του ο επικεφαλής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος είδε τον νεαρό από την Κατερίνη αγωνιζόμενο σε ματς του Παύλου Μελά, εισηγήθηκε την απόκτησή του και έτσι ο μικρός Μάριος που έγινε τερματοφύλακας γιατί, όπως εχει δηλώσει "ήμουν χοντρούλης, κουραζόμουν να τρέχω και ηθελα μία πιο ξεκούραστη θέση", βρέθηκε στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ.

Σύντομα άρχισε να δουλεύει και με την ανδρική ομάδα και όπως έχει πει σε συνέντευξή του τον δυσκόλευε πολύ "ο Μπερμπάτοφ, είχε τεχνικό σουτ και ήταν πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις". Από τους νυν έχει δυσκολίες στα πλασέ του Μπίσεσβαρ, όμως, σε κάθε περίπτωση με αυτή την καθημερινή τριβή βελτιώνεται.

Στο δικό του μυαλο το πρότυπό είναι ο Μάνουελ Νόιερ και παρακολουθεί πολλά παιχνίδια για να μαθαίνει τις κινήσεις του. Έχει φτάσει, μάλιστα, να έχει αποθηκευμένα πολλά videos με τις επεμβάσεις του. Υποκλίνεται και στον Τζίτζι Μπουφόν που είναι ένας σπουδαίος τερματοφύλακας για εκείνον.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένας τερματοφύλακας που προδιαθέτει για μεγάλη καριέρα και μάλλον αυτό το ξεχωριστό ταλέντο που διαθέτει ήταν η αιτία ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να αναλάβει την εκπροσώπησή του.

Η περιγραφή του Σιαμπάνη στο επίσημο σάιτ της ομάδας αποτυπώνει την αλήθεια: "Χαρισματικός τερματοφύλακας, ο Μάριος Σιαμπάνης διαθέτει σωματικά προσόντα, διάθεση για δουλειά, ουκ ολίγες εμπειρίες από ταξίδια σε διεθνή τουρνουά, αλλά και το απαραίτητο τσαγανό.

Είναι διεθνής – αντιμέτωπος σχεδόν εξ αρχής με μεγαλύτερους ηλικιακά αντιπάλους – βασικός για δύο σεζόν στην Κ17 – και πρωταθλητής – αλλά και τέταρτος τερματοφύλακας της πρώτης ομάδας από την αγωνιστική περίοδο 2016-17".

Διαβάστε ακόμη...