Δερμιτζάκης: «Κουλούρης, Λημνιός και Λάμπρου είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στις ηλικίες τους»

Από sdna.gr: O πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης, βρέθηκε χθες στην Τούμπα όπου παρακολούθησε το παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων με την Κροατία και μιλώντας στο SDNA ανέλυσε την αγωνιστική εικόνα που είχαν οι Ευθύμης Κουλούρης, Δημήτρης Λημνιός και ο Λάζαρος Λάμπρου που ανήκει στον Δικέφαλο.
Πηγή: sdna.gr
Δερμιτζάκης: «Κουλούρης, Λημνιός και Λάμπρου είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στις ηλικίες τους»

Εθνική Ελπίδων με πλούσιο... άρωμα ΠΑΟΚ, ήταν αυτή που αγωνίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας, κόντρα στην Κροατία. Ευθύμης Κουλούρης, Δημήτρης Λημνιός, Λάζαρος Λάμπρου και ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης (σ.σ. δεν αγωνίστηκε χθες) είναι οι τέσσερις παίκτες που βρίσκονται συνεχώς ανάμεσα στις επιλογές του Αντώνη Νικοπολίδη.


To SDNA επικοινώνησε με τον Παύλο Δερμιτζάκη που παρακολούθησε το παιχνίδι και ζήτησε την άποψή του σχετικά με τους τρεις παίκτες που αγωνίστηκαν. Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, ανέλυσε τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού τους.

"Αναμφίβολα οι τρεις τους είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην ηλικία τους και ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός που διαθέτει τους παίκτες αυτούς στο ενεργητικό του", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

"Είναι πολύ σημαντικό που ένα μέρος της Εθνικής Ελπίδων απαρτίζεται από παίκτες του ΠΑΟΚ. Αυτό λέει πολλά, αλλά και τίποτα. Υπάρχει πολύ μεγάλο ταλέντο στους ποδοσφαιριστές αυτούς και είναι πολύ θετικός το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ επενδύει σε αυτούς. Το έδειξε άλλωστε και με την πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του Κουλούρη.

Παρόλα αυτά, ο Λημνιός και ο Κουλούρης δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Λάμπρου τα πάει περίφημα στον Πανιώνιο όπου και αγωνίζεται δανεικός. Είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει από τώρα έναν κορμό με δικά του παιδιά, νεαρά σε ηλικία και να στηριχτεί σε αυτούς τα επόμενα χρόνια και όλοι τους, ακόμα και ο Δεληγιαννίδης, έχουν τα "φώτα" να εξελιχθούν σε αυτό".

Στη συνέχεια ζητήσαμε από τον κ. Δερμιτζάκη να αναλύσει τα στοιχεία που διαθέτει ο καθένας εξ' αυτών με βάση την εικόνα που είχαν στο γήπεδο χθες.

Για τον Κουλούρη, είπε: "Είναι ένα σέντερ φορ περιοχής. Εχει όλα τα χαρακτηριστικά της θέσης, είναι πολύ κινητικός, ζητάει την μπάλα και έχει άριστες τοποθετήσεις μέσα στην περιοχή. Το πιο σημαντικό είναι πως έχει το γκολ και το δείχνει αυτό, καθώς είναι και ο πρώτος σκόρερ της Ελπίδων. Εχει καλά ποσοστά ευστοχίας. Βέβαια και αυτός είναι ένας παίκτης που εξαρτάται από τους συμπαίκτες του και το κατά πόσο θα τον "ταΐσουν". Πάντως έχει πολύ μέλλον και νομίζω πως θα προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ".

Για τον Λημνιό: "Είναι ένας παίκτης που παίζει στα άκρα ή ακόμα και πίσω από τον φορ. Είναι πολύ γρήγορος, με άριστες επαφές με την μπάλα, πατάει περιοχή και το σημαντικό είναι που το έδειξε και χθες πως συμμετέχει σε τελειώματα φάσεων".

Για τον Λάμπρου: "Είναι ένας παίκτης που με έχει εντυπωσιάσει. Διαθέτει τρομερή ποιότητα με την μπάλα και είναι παίκτης που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Είναι εξαιρετικός στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Το πλεονέκτημά του έναντι των υπολοίπων δύο είναι πως φορτώνει παιχνίδια στα πόδια του, καθώς συμμετέχει και σε μία ομάδα που του δίνει χρόνο".

Σε ερώτηση για το αν μία ενδεχόμενη επιστροφή του στον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του κάνει καλό, απάντησε: "Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το ξέρω. Είναι καθαρά θέμα συλλόγου και φιλοσοφίας. Για παράδειγμα είναι αδιαπραγμάτευτος ο στόχος του ΠΑΟΚ να πάει για πρωτάθλημα, αν μέσα σε αυτόν τον στόχο θέλει να αναδείξει και Έλληνες παίκτες, τότε ναι, θα είναι καλό να επιστρέψει, αν είναι να μην έχει χρόνο συμμετοχής, προτιμότερο είναι να παραμένει μέχρι το τέλος της σεζόν στον Πανιώνιο".

Διαβάστε ακόμη...